Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Η νέα ευκαιρία - update

- - - αναδημοσίευση από τον Οίκο Αντοχής - - -

Έγραψα πριν μερικές εβδομάδες για την ευκαιρία του ΓΑΠ ώστε να καθαρίσει το εγχώριο πολιτικό σύστημα, έστω και αν κανένας δεν πάει φυλακή παρά μόνο αποδωθούν πολιτικές ευθύνες.

Πλέον, τα δεδομένα άλλαξαν.

Η τελευταία εξεταστική επιτροπή που προτάθηκε για την οικονομία και τη περίοδο 2004-2009 [λες και πριν to 2004 δίναμε στοιχεία στην Ευρώπη πχ για τα swaps και τις τιτλοποιήσεις χρεών] είναι η μόνη που έχει τη δυνατότητα να στείλει άνθρωπο και μάλιστα Έλληνα πολιτικό στη φυλακή.

Δεν ξέρω εάν θα συσταθεί. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα βγάλει. Δεν ξέρω εάν θα στείλει κάποιον στη φυλακή.
Αυτό που ξέρω είναι ότι μπορεί να στείλει στη φυλακή όποιον έστειλε τα εγχώρια οικονομικά στοιχεία στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες τον Οκτώβριο 2009 και πιθανότατα όλο το 2009.
Και δεν άκουσα κανέναν να το λέει ή (δημοσιογράφο) να το γράφει.
Εάν δεν κάνω λάθος, αυτά παραγράφονται μόλις κλείσει η τωρινή σύνοδος της Βουλής.

Συνεπώς, έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα.

update

«Ως εκ τούτου τα στοιχεία του ελλείμματος που εστάλησαν τόσο τον Απρίλιο όσο και στις 2 Οκτωβρίου του 2009 ήταν υποτιμημένα. Συνεπώς θεωρούμε ότι υπήρχε σκόπιμη παραποίηση των στοιχείων από το ΓΛΚ» αναφέρει η επιστολή.
ολόκληρο το δημοσίευμα

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Πόλεμος - updateπηγή
γίνομαι λίγο λαϊκιστής αλλά ο πόλεμος* τέτοια θέλει
εν συνεχεία, όποιος επιθυμεί ας αγοράσει γερμανικό αυτοκίνητο

*πόλεμος: Γ'ΠΠ εν εξελίξει καταρχήν με οικονομικά μέσα

δείτε και αυτό: Το Focus μας έθιξε. Ανατρίχιασα…
Και μετά ας θυμηθούμε ένα άλλο γερμανικό άρθρο: Ο αδιαφανής Άδωνις, ένα χρόνο πριν τους ΟΑ 2004 (11.08.2003).
Το άρθρο του Der Spiegel είναι στα γερμανικά, οπότε λινκ για μετάφρασηupdate

ύστερα από την παρότρυνση του φίλου _st_, ακόμα ένα λινκ σχετικά με το άρθρο του Focus
Το μεσαίο δάχτυλο της Αφροδίτης

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάς 2010: Σαν τον Τσάβες με κοστούμι και τη Βενεζουέλα στην ΕΕ

- αναδημοσίευση από τον gr -

Ο Σολωμός έλεγε ότι για να μάθεις μια γλώσσα θα πρέπει να μάθεις πρώτα τους ανθρώπους που τη μιλάνε. Όταν ανέλαβε ο Παπανδρέου έκανε κάποιες σωστές κινήσεις όπως την φορολόγηση των bonus κατά 90%, το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών και την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτά έβαλαν φωτιά σε κάποια λόμπι του εξωτερικού που πλέον έβλεπαν τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου ως κόκκινο πανί. Μα να κάνει σοσιαλιστική πολιτική με τα λεφτά τους εν μέσω κρίσης; Αυτό ξεπερνούσε κάθε όριο γι' αυτούς.

Δεν σημαίνει ότι υπήρχε κάποιο κέντρο εξουσίας που είπε πιέστε την Ελλάδα. Όχι, στις διεθνείς αγορές ορισμένα πράγματα γίνονται αυτόματα, δεν χρειάζεται να γίνουν έτσι. Οι μηχανισμοί είναι εκεί και η εμπιστοσύνη των αγορών δίνεται με βάση συγκεκριμένους κανόνες.

Όταν είχε επιβληθεί η εισφορά κοινωνικής ευθύνης το είχα γράψει ότι προκαλούμε την τύχη μας. Προκαλούμε να τραβήξουμε την αρνητική προσοχή κάποιων. Παρόλο που το μέτρο ήταν ιδεατά σωστό.

Αυτή η δυσπιστία μετατράπηκε αυτομάτως σε πίεση των spreads λόγω του τεράστιου δημοσίου χρέους. Είδαν μάλιστα ότι κάποιοι μεγάλοι Ευρωπαίοι θα ωφελούνταν από μια πτώση του ευρώ και άρα δεν θα δρούσαν άμεσα προς βοήθειά μας.

Η Ελλάδα δημιούργησε τεράστιο χρέος κυρίως λόγω μιας ψευδεπίγραφης σοσιαλιστικής πολιτικής που έφερε το δημόσιο χρέος της χώρας από το 18% του ΑΕΠ το 1980 στο 110% του ΑΕΠ το 1990. Αυτή την τότε οικονομική πολιτική πληρώνουμε ακόμη σήμερα κατά 60% και κατά ένα μόνο 40% την αδράνεια Καραμανλή. Η κυβέρνηση φόβισε με έντονο τρόπο τους διεθνείς παρατηρητές αφού σκέφτηκαν ότι ίσως δεν έχουμε μόνο κατ' όνομα σοσιαλιστική κυβέρνηση αλλά ίσως και κατ΄ ουσία (ιδίως με τα δικά τους μέτρα και σταθμά).

Μη νομίζετε ότι δεν είδαν τα μέτρα για πρόσληψη στελεχών μέσω ίντερνετ και τις δημόσιες διαβουλεύσεις ή τη δημοσίευση όλων των οικονομικών στοιχείων-δαπανών. Αυτά όλα ήταν γι' αυτούς ανατριχιαστικά, σαν να έβλεπαν τον Παπανδρέου και την Ελλάδα να μετατρέπονται σε Τσάβες με κοστούμι και Βενεζουέλα στην ΕΕ. Έτσι, αυτά συνέβαλαν ακόμη περισσότερο για να ανησυχήσουν τους πιστωτές μας.

Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά παρατηρούν την Ελλάδα να οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο για να την αναγκάσουν υπό συνθήκες απολύτου εκτάκτου ανάγκης, να λάβει τα μέτρα που επιθυμούν για να μας ξανά εμπιστευτούν. Αν δεν θέλουμε την εμπιστοσύνη τους θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πεινάσουμε, ούτε αγροτικά προϊόντα δεν παράγουμε πλέον. Και άρχισαν ήδη οι απειλές και τα σενάρια εξόδου από την ΟΝΕ, ιδίως τώρα που το διαψεύδουν όλοι. Δείτε το άρθρο της Guardian για το ενδεχόμενο εξόδου μας από την ΟΝΕ και πώς θα μπορούσε να επιστρέψει η δραχμή....

Αυτή είναι η ρεαλιστική πραγματικότητα, ασχέτως του τι είναι σωστό και τι όχι, και όποιος θέλει το πιστεύει. Ο Σολωμός έλεγε επίσης ότι εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές. Και λυπάμαι που τα γράφω αυτά αλλά νομίζω ότι είναι αλήθεια.

link δημοσίευσης: http://greekrider.blogspot.com/2010/02/2010.html

____________
Δεν είναι ότι συμφωνώ 100% είναι όμως μια ρεαλιστική προσέγγιση._

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Έτσι λύνουμε τα προβλήματα στην Ευρώπη!η ομάς και ο ξαφνιασμένος κοιτώντας τη κάμερα
το γαλλικό τσίρκο είχε αναλάβει την διασκέδαση


..εμφανώς ..μόνος ..ο ..νέος ..ηγέτης ..της ..ευρωζώνης..
ο κος αριστερά του Νικολά;;


κύριε κύριε..
δεν βγαίνουν τα νούμερα;;


εσύ το κανόνισες, να σε δω τώρα!

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Πρώτα απ'όλα υγεία!

ότι τους δώσαμε ένα χρόνο θα τα πληρώνουμε μια ζωή...
έτσι είναι, οι μαλακίες πληρώνονται...
κλισέ: σημασία έχει να πληρώνονται τουλάχιστον με μια στάθμιση υπέρ εκείνου που έκανε τη μικρότερη...

παρακάτω ένα απόσπασμα από σχόλια σε ανάρτηση κάποιου που αποχώρησε από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία:
(ζητώ συγγνώμη που δεν διάβασα περισσότερα)

Στέλιος είπε...
Διονύση Βασίλη,Επιτρέψτε μου να μην αντιπαρατεθώ στο θέμα της πρωτοτυπίας γιατί το θεωρώ ανευ ουσίας: Δεν με ενδιφέρει το πρωτότυπο, με ενδιαφέρει το ορθό. Δεν με ενδιαφέρει ποιός το είπε πρώτος: Αν είναι ορθό γίνεται άποψη μου.Αν πράγματι δεν έχει υπαναχωρήσει ο Μάνος γιατί δεν επανασύστασε τους Ταύρους;Τα θέματα συκοφαντιών κλπ είναι εκτός πολιτικής συζήτησης. Εδώ μιλάμε πολιτικά.Δεν βαφκαλίζομαι με τίποτα. Βαφτίστε με όπως θέλετε, ακόμα και θρησκόληπτο. Τα βαφτίσια δεν με απασχολούν.Η βασική μου ένσταση είναι οτι σην πρόταση παρουσιάζεται ο Μάνος σαν ο άνθρωπος που θα κάνει το κράτος να λειτουργήσει.Δεν θα το μειώσει αλλά θα το κάνει να λειτουργήσει: Για να μην κουράζω: Φον Μίζες: ΓραφειοκρατείαΘα μειώσει τα ελλείματα: Αλλά κατά διαβολική σύμπτωση η μείωση στα ελλείματα του κράτους γίνεται πάντα με αύξηση των φόρων (βλ. άυξηση της τιμής της βενζίνης απο Μάνο)Δεν θα μας αφήσει να διαλέγουμε εμείς σχολείο -πανεπιστήμιο για μας και τα παιδιά μας αλλά θα φροντίσει οι δάσκαλοι που μας παρέχει το κράτος με τα λεφτά μας να είναι καλύτεροι.Αυτά σας κάνουν να νιώθετε ήσυχοι σύμμαχοι; Γιατί ΠΑΝΤΑ θα είστε σύμμαχοι: Όποιος ξέφυγε απο το MATRIX (θρησκεία-Πλάτων-Αριστερα) και είδε την αλήθεια θα παραμένει για πάντα σύμμαχος...
15 Μαρτίου 2009 12:07 μ.μ.

Στέλιος είπε...
Και για να μην παρεξηγηθώ: Θεωρώ τον Μάνο εξαιρετικό τεχνοκράτη και μαζί με τον Ανδριανόπουλο μακράν τους ικανότερους πολιτικούς που έχουν περάσει τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν έχω καμία αμβιφολία οτι θα μου παρέχει καλύτερο δάσκαλο και καθηγητή. Αλλά προτιμώ να διαλέξω μονός μου. Εκεί είναι όλη η διαφορά...
15 Μαρτίου 2009 12:15 μ.μ.

Η νέα νέα νέα Διακυβέρνηση τι έκανε;
"αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από φέτος" είπε ο Πρωθυπούργας.
ή 15 λεπτά του ευρώ επάνω, με την κατώτατη να διαμορφώνεται περί τα €1,20/lt...
Παλαιότερα - Μαίος 2008 - είχα σημειώσει ότι "είδαμε το μέλλον", από τότε κάναμε τίποτα;
Επαναπαυθήκαμε στο ότι είχαμε ΜΕΙΩΣΗ της τιμής της βενζίνης τον Οκτώβριο του ίδιου έτους;
Όσα κερδίσαμε τους μήνες από Μάιο 2008 μέχρι σήμερα 10/2/2010 - 21 μήνες - μας τα παίρνουν για πάντα...
Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι οι μαλακίες πληρώνονται... Τα έγραφα και στην αρχή...
Η πρόταση στα κόκκινα πιο πάνω είναι ο συνδετικός κρίκος: από ότι καταλαβαίνω είναι επιχείρημα υπέρ της σωστής πολιτικής που επιδιώκει ο πρώην υπουργός-βουλευτής-βουλευτής ΠΑΣΟΚ-αρχηγός κόμματος-πολιτικός-τεχνοκράτης-φιλελεύθερος, τα ίδια που επέβαλε ο Πρωθυπούργας ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα του κράτους. Ελλείμματα ενός έτους, μια για πάντα στο κεφάλι μας... Το ξερό μας το κεφάλι...
Έτσι ώστε το ΛΑΟΣ να λέει όσα δε μπορεί πια το ΠΑΣΟΚ να πει και η Αλέκα να βγαίνει σωστή... Ευρωμονόδρομος... Αυτά...

Εμείς τι κάνουμε;
"Σεβαστή μεν η ιδιωτική πρωτοβουλία και η ανάγκη κάποιων πολυεθνικών να κονομάνε σε βάρους του ελληνικού λαού, ΑΦΟΥ ο ελληνικός λαός δεν κάθεται κάτω να συμφωνήση να βρη τρόπους να τους ΤΕΛΕΙΩΣΗ όλους αυτούς, να βγούνε στα φανάρια να πουλάνε χαρτομάντηλα."
"Είναι να μπει στην εξίσωση το ινάτι!"
Να τσαντιστούμε δηλαδή, αυτό γράφει ο έγκριτος Μπαζίνας σήμερα όσον αφορά το θέμα που τον καίει, τα διόδια στις Αφίνδες - για τα οποία είχα επίσης προτείνει κινητοποίηση μιας και ο Μαλιακός έγινε Ευρώπη... Μήπως να ξεκινήσουμε το fightclub μεταξύ μας, μέχρι να καταλάβουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε σε όλους; Ο Μπαζίνας τα λέει εκ του ασφαλούς καθώς είναι 120 κιλά!
Ας είμαστε πιο ψύχραιμοι!
κάτι έγραφα αλλού:
Ο καταναλωτής, για την αγορά των καθημερινών του ειδών, δεν βλέπω να έχει άλλα όπλα από τη συνεχή "έρευνα αγοράς"(*), το συνασπισμό έναντι όσων αδικαιολόγητα αυξάνουν τιμές καθώς και την υποκατάσταση των αγαθών/υπηρεσιών που χρησιμοποιεί με άλλα φθηνότερα. Ας εντάξουμε ακόμα, συνθήκες εξοικονόμησης/οικονομίας στην ενέργεια, τα καύσιμα και όπου αλλού εμπίπτει.
(*) πως γίνεται να υπάρχουν στον ίδιο δρόμο δύο πρατήρια βενζίνης που να πουλάνε με διαφορά 2-5% δεν μπορώ να το καταλάβω
...

Άλλες ιδέες καλοδεχούμενες καθώς δεν έχω πρόχειρες!
Και πάνω απ'όλα υγεία! Καλά να είμαστε!
Και να μπορώ να τσαντίζω και τους φίλους μου!
;)

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Ονειρα


Μελαγχολία, λύπη, πίκρα και οργή. Πρώτα τα χαμόγελα. Υστερα τα μισόλογα. Τώρα με τη χειρότερη λιτότητα. Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις μήνες για να καταρριφθούν όλες οι εξαγγελίες και όλα τα υποσχόμενα. Εν μια νυκτί τα γκρέμισε όλα και παραδόθηκε στο μεταπρατικό σύστημα. Οι μεταρρυθμίσεις φρακάρανε στο σακίδιο της Μπιρμπίλη. Η κοινωνική Δικαιοσύνη σταμάτησε στην κατάργηση των επιτροπών. Η σεμνότητα στο αυτοκίνητο των βουλευτών. Η πράσινη ανάπτυξη στα γραφεία των υπουργών. Η ελπίδα στην επανάληψη των ίδιων αδιέξοδων πολιτικών. Οι προοπτικές στις αντιπαραγωγικές φορολογικές επιδρομές. Και όμως η κρίση ήταν λύση. Ο Ελληνας πανέτοιμος για τις πιο αιρετικές μεταρρυθμίσεις. Ακόμη και τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας θα είχε επικροτήσει. Το χειρότερο δεν είναι το ξύρισμα των μελλοθάνατων φτωχών. Είναι η καταρράκωση των αξιών. Απαξίωση της νεολαίας με τα νέα συνταξιοδοτικά όρια. Απαξίωση της εργασίας και της παραγωγικότητας με τα αόρατα, μισθολογικά κίνητρα. Απαξίωση της κοινωνικής Δικαιοσύνης με τον καλπασμό της ακρίβειας και τα κτηνώδη κερδοσκοπικά περιθώρια. Θεέ μου! Τίποτα λοιπόν δεν μπορεί να αλλάξει σ΄ αυτόν τον τόπο; Η ελληνική πολιτική σπανίως πορεύεται με την ντροπή. Γι΄ αυτό όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες. Εγώ πάντως δεν τον ψήφισα. Ομως τον πίστεψα. Και τώρα αυταπατήθηκα. Νever mind. Εκείνος με τις λογιστικές. Εγώ με τα όνειρα. Γιατί από τα όνειρα οι αλλαγές. Από τα όνειρα οι επαναστατικές τομές. Από τα όνειρα οι ιδέες οι τρομερές. Με τα όνειρα οι κορυφαίες στιγμές. Από τα όνειρα οι ερωτικές επιθυμίες οι τρελές. Με τα όνειρα τα αδύνατα θα γίνουν πραγματικότητα θες - δεν θες. Ενα όνειρο στοιχειωμένο στο μυαλό του κάθε φιλότιμου, δίκαιου, αγανακτισμένου και απελπισμένου φτωχού. Ενα όνειρο των δέκα μόλις λέξεων: Η πραγματική Αλλαγή θα ΄ρθει και θα ΄ναι ντάλα μεσημέρι!

ddanikas@dolnet.gr

Toν διαβάζω-ουν πολλοί πολλά χρόνια. Τον τελευταίο καιρό είχε βάλει πολύ μαύρο στη ψυχή του έως και ευφυέστατα απαισιόδοξος! Η σημερινή του ελπίδα δεν νομίζω ότι μπορεί να ερμηνευθεί, ίσως απλά μια κραυγή για να πάρει λίγο ..θάρρος και να επανέλθει. Εμένα πάντως με έπεισε!

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Επιτρέπεται το κάπνισμα!

Βγάλτε Νόμο ώστε να Επιτρέπεται και πάλι το Κάπνισμα!
Πρόκειται για Νόμο που ψηφίστηκε μόνο για το δουν ότι τον έχουμε οι Ξένοι!
Είναι Ντροπή να έχουμε σε ισχύ τέτοιο Νόμο!