Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

δεξιά αριστερά κάπου ανάμεσα

ας δούμε τις επιλογές, όπως διαμορφώνονται από τις πολύ πρώτες εκτιμήσεις

Α.


"Εκλαμβάνω το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα ως μια ψήφο υπέρ των μεταρρυθμίσεων" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.
"Ο κ. Σαμαράς έχει ταχθεί υπέρ του προγράμματος λιτότητας" συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε ο οποίος σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα εξασφαλίσει ευημερία και σταθερότητα για τη χώρα.
Ο Γερμανός υπουργός διευκρίνισε στη συνέχεια:
"Ο δρόμος δεν θα είναι σύντομος, ούτε ευχάριστος. Ωστόσο το πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα".
http://www.enikos.gr/ekloges-2012/53780,O_Soimple_gia_tis_ekloges.html?

Β.

"Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει καθώς η οικονομία θα βυθιστεί στην ύφεση" έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.
Εκτίμησε παράλληλα ότι "η Ελλάdα θα προχωρήσει εκ νέου σε εκλογές στις οποίες θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η χώρα να βγει από την Ευρωζώνη".
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ



http://www.enikos.gr/ekloges-2012/53781,8a_apotyxoyn_ND-PASOK.html?

_____________________________________

κάπου ανάμεσα: IOUs

υ.γ. ο Σαμ δεν ανέφερε λέξη σχετικά με επαναδιαπραγμάτευση (μάλλον σωστά "πολιτικά" προς τους έξω), όπως ακριβώς σημείωσε και το Eurogroup: "έχουν οριστεί οι δεσμέυσεις με το 2ο μνημόνιο"


υ.γ.2.
το κάπου ανάμεσα έχει κάτι ακόμα: η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ακόμα και αν διαθέτει τη ΔΗΜΑΡ, έχει λιγότερους από 180 βολευτές, οπότε και αδυναμία διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος (κουρελόχαρτο) μετά τον Μάϊο 2013 και βέβαια δεν έχει δυνατότητα σύναψης διεθνούς συμφωνίας (οι ΑΝΕΛ;) όπως τα μνημόσυνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: