Η μεγάλη ανεργία απειλεί και την Ευρώπη
ή αλλιώς, "ύφεση"
Πώς θα αποφευχθεί η οικονομική κρίση
ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Γεώργιος Προβόπουλος, ένας οικονομολόγος καθηγητής με μεγάλη εμπειρία όμως, αφού έχει προϋπηρεσία 3 ετών στην ΤτΕ ως υποδιοικητής και 10 χρόνων και πλέον ως επιτυχημένος τραπεζίτης στον ιδιωτικό τομέα:
το κόστος αυτών των μεταρρυθμίσεων θα κατανεμηθεί δίκαια σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού και όχι μονομερώς, σε βάρος των αδυνάτων και, δεύτερον, ότι η ωφέλεια από τις μεταρρυθμίσεις θα διαχυθεί επίσης σε όλους τους πολίτες.
Η περίπτωση είναι κατηγορίας "Κοίτα ποιοι τα λένε".
«Να ερευνηθούν οι προμήθειες του ΟΤΕ από το 1990»
Πλέον 2η είδηση...
Πιθανό ένα κτύπημα Ισραήλ κατά Ιράν
Εκτός από τη καταναλωτική προσδοκία έχουμε και τη πολεμική! Κι αυτό μαθαίνεται!!
Οι νέοι άθλιοι στους αγρούς των Φιλιατρών
Μήπως θυμάστε τη Νέα Μανωλάδα;
Ενας Ελληνας, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ;
Σπύρος Άγκνιου ο νεότερος;
Κατηγορίες δεκάδων ατόμων για υποκίνηση πραξικοπήματος στην Τουρκία
Και τρομοκρατική επίθεση έγινε και προσπαθείς να βρεις τη λέξη "τρομοκράτης" στην είδηση:
Επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη με 6 νεκρούς
Τρεις αστυνομικοί και τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Μουαμέρ Γκιουλέρ.
Ο ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε επί τόπου κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, η οποία , σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διήρκεσε 15 λεπτά. Οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, οι ένοπλοι επετέθησαν εναντίον του αστυνομικού φυλακίου στο αμερικανικό προξενείο. Οι επιτιθέμενοι πυροβόλησαν απευθείας εναντίον των αστυνομικών, διευκρίνισε ο ίδιος. "Οι επιτιθέμενοι ήταν τέσσερις άνδρες.
Τρεις από αυτούς βγήκαν από το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών. Τους είδα στη συνέχεια νεκρούς στο έδαφος και είδα πολλούς ακόμη νεκρούς αστυνομικούς", δήλωσε ο Ενίς Γιλμάζ που περίμενε έξω από το προξενείο για να κάνει αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο τέταρτος άνδρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο διέφυγε. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ένας από τους νεκρούς αστυνομικούς εργαζόταν στο προξενείο, ενώ οι άλλοι δύο ήταν τροχονόμοι. Αλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Ουλούς Ντουργκούτ, δήλωσε ότι "οι τρομοκράτες είχαν γένια και μακριά μαλλιά".
Η αστυνομία αναζητεί τους ενόπλους που διέφυγαν.
Οχι, όχι, όχι, κάποια ομοιότητα με εγχώρια δεν υπάρχει!!!
Κι ένα οικονομικό, που όμως είναι περισσότερο κοινωνικό από ότι του φαίνεται ενώ θα απασχολήσει έστω και για 15 λεπτά "τα κανάλια":
1.
α. η μείωση της φορολογίας σε κάθε περίπτωση, για οποιονδήποτε λόγο και με κάθε ευκαιρία -σύμφωνα με το δόγμα Φρίντμαν- ήταν η εύκολη πολιτική στα χέρια της κάθε ανίκανης, διεφθαρμένης και αποτυχημένης κυβέρνησης. [ΖΖ]
β. Δεν αξίζεις να πληρώνεις φόρο σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις.
2.
α. Οι τρεις ελπίδες του υπ. Οικονομικών για να σωθεί ο φετινός προϋπολογισμός: τέλος ακινήτων, τα τέλη κυκλοφορίας και ο ΕΦΚ (=ένα και μόνο: φόροι)
Πλέον όλοι στο οικονομικό επιτελείο αντιλαμβάνονται ότι ο στόχος για επιπλέον έσοδα ύψους 6,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τα έσοδα που εισπράχθηκαν το 2007 ήταν υπερφιλόδοξος.
[οι εκλογές 2007 έγιναν με πρόσχημα την κατάρτιση του δύσκολου φετινού προϋπολογισμού, κι ο απολογισμός δεν βγαίνει...]
β. Τραπεζίτες σε αναζήτηση της χαμένης κερδοφορίας μέσω μείωσης των φόρων
Ο φόβος μείωσης της κερδοφορίας που προκαλεί η παράταση της κρίσης των αγορών, προβληματίζει τους τραπεζίτες, που αναζητούν τρόπους ανάκτησης του χαμένου εδάφους.
Θίγοντας το θέμα των υπερκερδών των ελληνικών τραπεζών, ένα θέμα ταμπού, για τους τραπεζίτες, ο κ. Αράπογλου παρουσίασε στοιχεία με βάση τα οποία τα κέρδη αυτά επιστρέφονται στην κοινωνία, όπως υποστήριξε για να επιχειρηματολογήσει στη συνέχεια υπέρ της ανάγκης περαιτέρω μείωσης της φορολογίας.
3. ΟΟΣΑ: «Άδικο» το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα καθώς πλήττει τις οικογένειες με παιδιά.
ο φόρος που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, ως ποσοστό του εισοδήματος που κερδίζουνε, είναι υψηλότερος για τις οικογένειες που έχουν παιδιά. Στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα κατατάσσονται και οι Ισλανδία, Κορέα και Μεξικό.
Σε πολλές χώρες του ΟΟΣΑ, ο μέσος μισθός αυξήθηκε σημαντικά από το 2000 ως το 2006, ενώ για εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η αύξηση ξεπέρασε το 40% για αυτή την περίοδο.
Η γενικότερη τάση είναι να ευνοούνται οι εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα όταν παρατηρούνται φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο σε ορισμένες χώρες, Αυστραλία, Γερμανία, Ισλανδία, Καναδάς, Κορέα, Λουξεμβούργο, Νορβηγία και στις Ηνωμένες Πολιτείες επωφελήθηκαν τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα. Στη Γερμανία για παράδειγμα, υπήρξε ελάχιστη αλλαγή στο φορολογικό βάρος των άγαμων εργαζομένων παρά τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία. Στις ΗΠΑ, τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα παρατήρησαν μείωση 1,6% του φορολογικού βάρους για την εξεταζόμενη περίοδο.
Αντίθετα, στη χώρα μας, το Μεξικό και την Κορέα σχεδόν όλοι οι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν στο σύνολό τους ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος των οικονομικών τους απολαβών.
Το κοινωνικό θέμα πλέον είναι οι φόροι, ποιος θα πληρώνει πόσα. Κι αν θεωρείτε ότι πληρώνετε πολλά ή λίγα, το ότι στα μέσα της δεκαετίας του '50 ο οριακός συντελεστής φόρου εισοδήματος στην Αμερική ήταν 92% θα σας φαίνεται κάπως υπερβολικό! [δείτε περιγραφικά και με νούμερα φόρο εισοδήματος στην Αμερική διαχρονικά στον 20ο αιώνα]
Για την ακρίβεια, ήταν 25% μέχρι το 1931, και αυξήθηκε στο 63% το 1932! Πριν και από τα δύο είχαμε τη "Μεγάλη Ύφεση", την οποία ακολούθησε η "Μεγάλη Συμπίεση"...
Οι έχοντες πολλά πλήρωσαν πολλά και ανέβηκε το επίπεδων των πολλών που δεν είχαν πολλά. Κι αυτό κράτησε έως τα '80s, όταν το 63% πήγε στο κοντά στο 30% πάλι.
Παρεμφερές είναι και το θέμα των φόρων μεταβίβασης, ας πούμε ακινήτων και περιουσιών.
Συγκρίνοντας δε με τα ισχύοντα σε άλλες χώρες, μάλλον γενναιόδωρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φορολογία κληρονομιάς στη χώρα μας. Στη Γερμανία ο οριακός συντελεστής είναι 50%, στη Γαλλία 60%, στη Μεγάλη Βρετανία 40%, στην Αυστρία 60%, στην Ολλανδία 69% και στο Βέλγιο 90%! Ακόμη και στις ΗΠΑ - «Μέκκα» του φιλελευθερισμού- ισχύει φόρος κληρονομιάς που, ανάλογα με την πολιτεία, ανέρχεται έως και 50%... [Ημερησία]
Πολύ θα μου άρεσε να βάλω μια ψηφοφορία:
Ο οριακός (μέγιστος) συντελεστής φορολογίας εισοδήματος
α. να παραμένει σταθερός: (40% για εισοδήματα >€75,000)
β. να αυξηθεί στο 50% για εισοδήματα > €50,000
γ. να μειωθεί στο 30%
συγκεντρωτικοί πίνακες:
Κλίμακα φορολογίας Εισοδήματος χρήσης 2009 μέχρι το 2000
Κλίμακες Φορολογίας . Κλίμακες Φορολογίας Δωρεών - Κληρονομιών Γονικών παροχών από 1979 - Σήμερα
Καλό και ήρεμο χειμώνα να έχουμε!😊
Πριν από 7 ώρες
1 σχόλιο:
όπως λέει και ένα τραγούδι "τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια, ότι ψέμα στη ζωή μου και να πω"
το παρακάτω του Μηλιώκα εξαιρετικά αφιερωμένο
Λένε πως είμαι γκαντέμης
Παλιοκουμούνι, ανάρχας
Χωρίς αιτία φρικάρω
Και άλλα πολλά εμπριμέ
Πιάσαν τα πόστα κοθώνια
Όλα τα ξέρουν, ξεράδια
Κι ήρθανε λέει να μας σώσουν,
Που να μην σώσουνε ποτέ
Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και μαλάκες
Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και χαζούς
Μου ‘ρχεται ρεύμα τριάντα
Του τηλεφώνου σαράντα
Νερό και νοίκι εξήντα
Και τα κοινόχρηστα δεκαεφτά
Γύρω σαΐνια κανάγιες
Τρώνε με δέκα μασέλες
Θέλουν βρεμένη σανίδα
Και τους φερόμαστε κι ευγενικά
Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και μαλάκες
Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και χαζούς
Κάνω εξετάσεις για κήλη
Όσοι γιατροί, τόσες γνώμες
Γρίπη, συκώτι, στομάχι
Πάω στο ΙΚΑ με βρίσκουν καλά
Άστα να πάνε στο διάλο
Κάθε καρέκλα και χάχας
Όλα πηγαίνουν στο φούντο
Κι αυτοί εκεί τη λιλής το χαβά
(http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=4388)
Δημοσίευση σχολίου