Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

1 ώρα

μία ώρα από την Αθήνα...

wiki : Στον οικισμό του Πόρτο Γερμενό διασώζονται τα τείχη των αρχαίων Αιγοσθενών, σημαντικό λιμάνι και οχυρό προς τον Κορινθιακό Κόλπο, όπου λατρευόταν ο μάντης και θεραπευτής Μελάμπους.
Το φρούριο των Αιγοσθένων χρονολογείται στον 4ο-3ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται το καλύτερα διατηρούμενο αρχαίο κάστρο. Λόγω της παραμεθόριας θέσης του, ανήκε κατά καιρούς στους Μεγαρείς και τους Αθηναίους, ενώ υπήρξε μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας και για σύντομο χρονικό διάστημα του Κοινού των Βοιωτών - πηγή

εναλλακτικές διαδρομές

Φοβερές ευκαιρίες: Το Πόρτο Γερμενό είναι ιδανικό μέρος ακόμα και για μόνιμη κατοικία των Αθηναίων. Βρίσκεται 76 χλμ ΒΔ της Αθήνας και περίπου 30χλμ από την έξοδο «Ελευσίνα» της Αττικής Οδού (το «Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι 55 χλμ). Το συγκρότημα κατοικιών αποτελείται από 10 μεζονέτες. Ξεκινάνε από 100τμ περίπου με 3 κρεββατοκάμαρες, 2 μπάνια, υπόγεια αποθήκη, γκαράζ, κλιματισμό (ψύξη-θέρμανση), ηλιακό θερμοσίφωνα, τζάκι και δυνατότητα γιά ιδιωτική πισίνα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 220.000€. Το συγκρότημα είναι κτισμένο σε υπερυψωμένο πλάτωμα, σε απόσταση 63 μέτρα από την θάλασσα και 2΄από την τοπική αγορά. Είναι μέσα σε πυκνή βλάστηση, γιατί βρίσκεται μπροστά στο όριο χαρακτηρισμένης δασικής περιοχής. Είναι κτισμένο έτσι ώστε ο κάθε αγοραστής να χαίρεται την αυτονομία του σε ένα εκπληκτικά διαμορφωμένο περιβάλλον με ησυχία, ομορφιά και σεβασμό στον γείτονα.

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Δεν έχω πάει ποτέ και είσαι ο δεύτερος που το μνημονεύει αυτή τη βδομάδα. Φαίνεται πολύ ωραίο μέρος.

geokalp είπε...

καλημέρα!
το μέρος αξίζει όμως η δυτική πλευρά της Αττικής είναι πιο γνωστή για τα τσιμέντα, τα διυλιστήρια κλπ
τα δάση που υπάρχουν εκεί δεν τα διαθέτει (πλέον) κανένα άλλο μέρος τόσο κοντά στην Αθήνα