Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Αποτέλεσμα βουλευτικών εκλογών Οκτωβρίου 2009

Οι μπουκ ορισμένες φορές βγάζουν τσίμπλες σε όσους τις ξέχασαν ενώ είναι ακόμα μια προσφορά προς τους φίλους τζογαδόρους.

Και στις εκλογές του 2007 ασχολήθηκα με το τι δίνουν οι μπουκ, ας δούμε και τώρα.
Εννοείται πως οι μπουκ δεν πέφτουν στις παπαριές των δημοσκοπήσεων, καθώς έχουν σκοπό το κέρδος (τους), ενώ κανείς δεν τους απαγορεύει να βγάζουν κουπόνι ακόμη και τη παραμονή των εκλογών.
(όποιος ψάξει στο αρχείο - Σεπ.'07 - θα διαβάσει όλη τη διακύμανση των αποδόσεων των κομμάτων από τις εταιρείες στοιχηματισμού καθώς και το ..πόσο έξω έπεσαν...)

Η BWIN για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές δίνει απόδοση 1,03 στο ΠΑΣΟΚ και 9 στη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται πως για προβάδισμα νίκης του ΠΑΣΟΚ μεταξύ 2,5% και 4,99% δεν δίνει δυνατότητα για ποντάρισμα. Για διαφορά του ΠΑΣΟΚ μεταξύ 5% και 6,49% δίνει απόδοση 2,10.
πηγή

Συνεπώς, πρώτο ΠΑΣΟΚ ενώ σε σχέση με το 2007 δεν υπάρχει καμμία περίπτωση νίκης της ΝΔ, όταν υπήρχαν έστω και μικρές πιθανότητες (πχ 10%) για νίκη ΠΑΣΟΚ.

Ας πάμε λίγο στα υπόλοιπα της Bwin.

Προβάδισμα νίκης ΠΑΣΟΚ: 5-7.5%, με κέντρο ποσοστό διαφοράς περί το 6.25%
Σειρά κομμάτων: ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛ
Πιθανά ποσοστά κομμάτων: ΠΑΣΟΚ 40% - ΝΔ 34% - ΚΚΕ 8% - ΛΑΟΣ 6-7% - ΣΥΡΙΖΑ 3-4% - ΟΙΚΟΛ 2-3%

Τα αποτελέσματα αυτά φέρνουν περί τους 151-152 βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ ενώ περί τους 156-158 με τον νόμο Παυλόπουλου.

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Λες να είναι πιο αξιόπιστα αυτά τελικά; Ή κινούνται με βάση τους νόμους της αγοράς δηλαδή ό,τι θέλει ο λαός του το δίνουμε;

geokalp είπε...

καλησπέρα kitse

πιθανολογώ ότι είναι πιο αξιόπιστα από τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν καθώς οι στοιχιματζηδες έχουν σκοπό το κέρδος και όχι να βγάλουν πχ ένα κόμμα

και εννοείται ότι έχουν διαβάσει δημοσκοπήσεις

τέλος, θυμήθηκα ότι το 2007 είχαν βγάλει ένα κουπόνι: ποιος θα βγάλει περισσότερους βουλευτές στην Ηλεία στα καμμένα
όποιος δεν είχε ιδέα από τον εκλογικό νόμο ίσως να πόνταρε στο ότι οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν αυτούς που δεν τους προστάτευσαν, τη ΝΔ
πράγματι νομίζω το ΠΑΣΟΚ πήρε 4% παραπάνω ΌΜΩΣ στους βουλευτές σάρωσε η ΝΔ λόγω του εκλογικού νόμου - οι τύποι είχαν διαβάσει πολύ καλά το μαθημά τους και στο ..κουβά όσοι πόνταραν αδιάβαστοι!