Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τρόποι σκέψης

Κάπου το πήρε το μάτι μου και θέλω να το προβάλω καθώς νομίζω ότι περικλύει όσο τίποτε άλλο τη προσπάθεια μου για τη θεματολογία τούτου του χώρου.

Οι ειδήσεις από το tvxs.gr

23/12/09 - Καταστροφή σχολείου θηλέων από τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν
Οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν με εκρηκτικά το δημόσιο σχολείο της πόλης Μπαζγκαράχ, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Πεσαουάρ, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σύμφωνα με τον Σαφεερουλάχ Γουαζίρ.

2/11/2009 - Ταλιμπάν ανατίναξαν σχολείο θηλέων στο Πακιστάν
Οι εξτρεμιστές κατεδάφισαν και τις 18 αίθουσες του κρατικού σχολείου κατά την επίθεσή τους με δυο βόμβες. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, που κατοικούσαν στη γειτονιά, και ένα αγόρι αγνοείται που εκτελούσε χρέη φύλακα. Εικάζεται ότι απήχθη από τους δράστες. Εκατοντάδες σχολεία στο Βορειοδυτικό Πακιστάν έχουν καταστραφεί τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή της κοιλάδας του Σουάτ,η οποία πριν από λίγους μήνες ήταν το επίκεντρο μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης κατά των Ταλιμπάν. Στην περιοχή καταστράφηκαν 200 σχολεία μέσα σε δυο χρόνια.

Ας βάλω και τα σχόλια του δεύτερου ποστ:

1. Βoris: και βέβαια, από την άλλη πλευρά, τότε που οι ταλιμπάν πολεμούσαν τους σοβιετικούς, ήταν ΟΚ για τους αμερικάνους και τους στήριζαν με κάθε μέσο... τους έδωσαν και τους πυραύλους στίνγκερ με τους οποίους οι ταλιμπάν έριχναν τα σοβιετικά ελικόπτερα... όποιος έχει δει την ταινία charlie wilson's war (που αφηγείται πραγματικά γεγονότα) ξέρει τι εννοώ
2. Souflasd: Οταν ο κομμουνιστής ΤΑΡΑΚΙ κατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν έστειλε υποχρεωτικά όλες τις νέες γυναίκες στα σχολεία. Οι φανατικοί Μουσουλμάνοι εξεγέρθηκαν εναντίον του μαρξιστικού καθεστώτος και σιγά σιγά δημιουργήθηκαν οι πρώτες ομάδες ταλιμπάν με την υποστήριξη των ΗΠΑ , Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας αρχικά και της υπόλοιπης δύσης αργότερα . Σήμερα, 30 χρόνια μετά, οι ταλιμπάν ανατινάζουν σχολείο θηλέων στο Πακιστάν αυτή τη φορά. ε, αυτό τους έμαθαν αυτό κάνουν οι άνθρωποι. Τελικά η Ιστορία επαναλαμβάνεται και ως τραγική φάρσα.
3. Boris: οι ταλιμπάν αποτελούν για μένα την πλέον μισητή ομάδα διπόδων στον κόσμο θεωρούν πως είναι απαράδεκτο μια οποιαδήποτε γυναίκα να πηγαίνει σχολείο, και πήγανε τώρα και κατέστρεψαν το σχολείο θηλέων αυτό που πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω είναι πώς ορισμένοι διανοητικά ελειμματικοί αντιαμερικανοί υποστηρίζουν τους ταλιμπάν, απλά και μόνο γιατί μάχονται τους αμερικάνους.

Το ερώτημα είναι απλό:
Οι Αμερικάνοι που βομβαρδίζουν "προληπτικά" ή οι Ταλιμπάν που καταστρέφουν σχολεία "με σχέδιο" είναι χειρότεροι;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως σχολιάζει ο Boris, τι διαλέγει κάποιος: να είναι αντι-αμερικανός υπέρ των Ταλιμπάν ή αντι-Ταλιμπαν(έζος) υπέρ των Αμερικανών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: