Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ελάτε τουρίστες

στην πανέμορφη Ελλάδα!
"Καλημέρα", σας προσκαλούμε να έρθετε για να "Ζήσετε το Μύθο"!
Όπου κι αν είστε πάρτε το αεροπλάνο με προορισμό το αεροδρόμιο-στολίδι (γερμανικής κατασκευής, αρχιτεκτονικής 1971, Μονάχου Βαυαρίας) "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Αμέσως μετά, μέσω του υπερσύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου "Αττική Οδός", θα βρεθείτε στη πόλη των Αθηνών.

Καθώς θα διασχίζετε την Αττική Οδό, πάντοτε στα δεξιά σας (προς Αθήνα/Λαμία ή προς αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", κατά την επιστροφή σας), θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε νεότατους - από αρχιτεκτονική άποψη - καταυλισμούς τσιγγάνων, μια ευφάνταστη εισαγωγή στον ευρύτατο "ελληνικό μύθο".


Ο καταυλισμός εφάπτεται της Αττικής οδού.
Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο τουρίστας
προερχόμενος από το Ελ. Βενιζέλος
με κατεύθυνση την Αθήνα.
Ο πολιτισμός μας σε όλο του το μεγαλείο!

(πηγή φώτο και κειμένου καθώς δεν είχα μαζί μου μηχανή να αποθανατίσω προχθές)

Από μια σύντομη έρευνα στο νετ, βλέπω ότι ο καταυλισμός αυτός δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε εχθές! Μοιάζει δηλαδή με τα greek statistics και τα υπόλοιπα ψέμματα που οι εγχώριοι πολιτικοί φωνάζουν δυνατά για να τα πιστέψουν πρώτα οι ίδιοι πριν τα ξεστομίσουν ενωπίον των εταίρων μας.
Σύμφωνα με το Indymedia, ο καταυλισμός των Σπάτων, που εγώ "διέκρινα" πριν μερικές ώρες, χρονολογείται τουλάχιστον από το 2004, την ένδοξη εποχή των ΟΑ.

Κύριε Υπουργέ Πολιτισμού και Τουρισμού
Κυρία Υφυπουργέ Πολιτισμού και Τουρισμού
Κυρίες και Κύριοι Αιρετοί σχετικοί και άσχετοι με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Μπορεί να μην έχετε δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή σας, αποκλείεται όμως να μην έχετε περάσει από την Αττική Οδό προς και από το "Ελ. Βενιζέλος".

5 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ρουμς το λετ ειναι αυτο? χαχα

geokalp είπε...

ρουμς! ρουμς! κράζουν
και όσοι περνούν κάνουν πως δεν βλέπουν...

και αν διαβάσεις το λινκ, έχουν εγκατασταθεί σε σημείο παλαιάς χωματερής, την οποία έχουν επιστρώσει...

υγ για άλλο καταυλισμό εφαπτόμενο στην Αττ.Οδό στο ύψος Ασπροπύργου δεν κάνω λόγο: εκεί δεν περνούν τουρίστες τόσο πολύ

Σοφία είπε...

Προσωπικά ανησυχώ περισσότερο για τις απεργείες, τις πορείες και γενικότερα για την ανικανότητα να εξυπηρετήσουμε τον τουρίστα. Ξέρω πολύ κόσμο που σκέφτεται να έρθει στην Αθήνα στο εγγύς μέλλον και το μόνο που τους απασχολεί είναι οι απεργίες. Μια φίλη μου που είναι ξεναγός ήρθε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα να παραλάβει ένα γκρουπ Καναδών τουριστών, η άφιξη των οποίων καθυστέρησε μια μέρα λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Το πρόγραμμά τους ήταν φιξ, 3 μέρες Αθήνα, 2 μέρες κρουαζιέρα στο Αιγαίο, 3 μέρες Τουρκία. Με την καθυστέρηση της άφιξης οι 3 μέρες στην Αθήνα έγιναν 2 και πάω στοίχημα ότι οι Καναδοί δεν είναι και ενθουσιασμένοι από την ταλαιπωρία τους. Δεν πειράζει, θα επωφεληθούν οι γείτονές μας, που και φτηνότεροι είναι και θα τους δεχτούν για περισσότερες μέρες και με περισσότερα χρήματα στην τσέπη.

KitsosMitsos είπε...

Καμ γουίθ μι για να τη βρεις, που λένε...

geokalp είπε...

Σοφία
εάν ήθελα "χλιδάτες" διακοπές κι εγώ στη Τουρκία θα πήγαινα!

Kitse
εκείνη η εποχή είχε τη γλύκα της, σήμερα που τα πράγματα είναι πιο σκληρά πρέπει να προσέχεις και τη τελευταία λεπτομέρεια