Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

υποκρισία

Τι υποκρισία για τον φορολογούμενο... Είτε είναι Ολλανδός είτε Γερμανός...
(και ποτέ ο Έλλην φορολογούμενος ο οποίος είναι υποκριτικός μόνο ως προς τον εαυτό του και τους φόρους που πληρώνει - υποκρίνεται ότι πληρώνει)

Οι φορολογούμενοι στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες δεν είχαν καμία δυνατότητα απέναντι στη χρεοκοπία των τραπεζών τους: οι κυβερνήσεις όλων των ανεπτυγμένων έδωσαν χωρίς να λυπηθούν τα χρήματα των φορολογουμένων για τη διάσωσή τους: οι Landesbanken, η ING, ότι "πολύ μεγάλο για να πέσει"...

Τώρα, η μικρή Ελλάς, το πειραματόζωο της Ευρώπης και της δεκαετίας του μηδέν δέκα, έχει πέσει στα τέσσερα και εκλιπαρεί για ένα 5.5%, το επιτόκιο που δίνει η Toyota σε έναν οποιοδήποτε Έλ που έχει 2-3 χιλιάρικα στην άκρη.

Τώρα δεν είναι μια τράπεζα, είναι ένα κράτος και η υποκρισία, το θέατρο στα κοινοβούλια - ενώπιον των λαών που στη καλύτερη βλέπουν Τζούλια πριν κοιμηθούν - για τους αδικαιολόγητους συστηματικούς ψεύτες και χαραμοφάηδες του συστήματος, εμάς, τους απογόνους της φυλής που λευθερώθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις για να προωθηθεί το "ελεύθερο εμπόριο" (χωρίς πλιάτσικο και ανταρτοπόλεμο) στο Αιγαίο.

Έγω μόνο ένα έχω να σημειώσω: παληκάρια της Ευρώπης, του ΔΝΤ, της αμερικάνικης επικράτειας, της Ασία και του κόσμου ολάκερου, στείλτε παρατηρητές για να μάθετε πως κλέβουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τα δικά σας λεφτά (των ..φορολογούμενών σας!). Ότι κάνουμε εμείς εδώ και χρόνια εσείς το κάνετε εδω και λίγο μόνο καιρό ή Θα το κάνετε.
Είστε πίσω και έχετε πολλά να μάθετε από 'μας.

[παράδειγμα του τι εννοώ, εδώ: Χιλιάδες ταξιτζήδες της πόλης αποκόμισαν παρανόμως από τους επιβάτες τους πάνω από 8 εκατ. δολάρια τα δύο τελευταία χρόνια, βάζοντας το ταξίμετρο να τρέχει, όχι με την ταρίφα που ισχύει στην πόλη, αλλά με εκείνη που ισχύει για διαδρομές έξω από τα πέντε boroughs, τα πέντε μεγάλα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης.]


4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Να χαίρεσαι τον γιο σου ρε!

geokalp είπε...

Να 'σαι καλά ρε φίλε!
καλά να είμαστε όλοι!

Hades είπε...

Βασικά άλλη η απάτη που εξάγουμε προς τους κουτόφραγκοι, κι άλλοι το πήδημα που μας ρίχνουν οι ευρωπέη εταίρες μας και όχι μόνο.
Δυστυχώς σε 'μάς πέφτει όλο το πείραμα τι αντέχει το γιούρο και τι όχι, καθώς επίσης κι αν Γάλλοι τε και Γερμανοί έχουν όντως ισχυροί οικονομία και μπορούν να κρατήσουν την ευρωπαϊκή οικονομική συνοχή.
κατά τα λοιπά, ούτε καν προφυλακτιά δεν μας έχουν μοιράσει.

ΥΓ. Γεννητούρια;! Να το χαίρεσαι! :)

geokalp είπε...

hades

δεν θυμόμουν ότι είχα βάλει αναθεώρηση σχολίων...
μιλάμε το είχα ξεγράψει από το μνήμη μου!
από τον Απρίλιο μάλιστα...

ευχαριστώ για τις ευχές!