Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Καληνύχτα και Χρόνια Πολλά

Ύστερα από την 25 Μαρτίου 2010, σήμερα μια ακόμα Επανάσταση, μια ακόμα επαίτειος.

Η προηγούμενη φορά που η Ελλάδα βρέθηκε υπό επίσημη Διεθνή Εποπτεία ήταν το 1897, η εποχή Ντεληγιάννη, εγγονού πελοποννήσιου κοτζαμπάση. Η Εποπτεία της ΔΟΕ άρχισε αμέσως μετά έναν (ακόμα) αποτυχημένο πόλεμο εναντίον των Τούρκων και επίσημα έληξε με την λήξη του Β'ΠΠ - 48 χρόνια μετά.
Ουσιαστικά το προτεκτοράτο συνέχισε αλλά υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας - και της βίας και της νοθείας και των εργολάβων και του σχεδίου Μάρσαλ και των αποθεματικών των ταμείων και της "λαοκρατίας" και των Λαμπράκηδων και των χωροφυλάκων και των πιστοποιητικών φρονημάτων.
Μέχρι που το προτεκτοράτο έπρεπε να επιταχύνει ορισμένες διαδικασίες, όπως μια ρεβάνς των γειτόνων μας εξ Ανατολών ή την εγκαταστάση κάμποσων πολυεθνικών, και ήρθε η Εθνοσωτήριος Επανάστασις να βοηθήσει τη κατάσταση εντός της ημι-αμερικάνικης επικράτειας.
Τα υπόλοιπα τα φωνάζουν "Μεταπολίτευση" και Ευρώπη καθώς εμείς .."ανήκομεν εις την Δύση" κατά συντριπτικό ποσοστό.

Αυτή τη μέρα διάλεξαν - το ηφαίστειο ..έφταιγε - να εκκινήσουν τις συζητήσεις για τη διαμόρφωση των όρων της συμφωνίας: δάνειο εμείς - μέτρα εσείς.



πηγή φώτο

Για να ευθυμήσουμε τέτοια μέρα, τρία ανέκδοτα:
1ο: "Λεφτά υπάρχουν"
2ο: "Που πήγαν τα λεφτά"
3ο: "Δεν ζητάμε λεφτά"

3 σχόλια:

koulpa είπε...

χρονια πολλά.. πράγματικά πέρασαν.. και πόσα ακόμα θα περάσουν.. και καληνύχτα.. πόσο μακρυά θα είναι η νυχτα;.. βοηθειά μας.. (κυρίως οικονομική..:):))
εγώ πάλι.. δε φοβάμαι τίποτα.. μια χαρά θα περνάω.. και χωρίς χρήματα.. το φαί το περιόρισα ΠΟΛΥ.. αν κόψω και το κάπνισμα.. θα δουλευω απο χόμπι.. :):)
την καλημέρα μου :):)

geokalp είπε...

καλημέρα καλημέρα!

χωρίς να με περάσεις για αισιόδοξο, η εποχή που ζούμε κυριαρχείται από την υπερ-πληροφόρηση, η οποία συνήθως φουσκώνει τα γεγονότα καθώς εμείς σ'αυτά τα χώματα ήμασταν κάπως τυχεροί στην άσχημη περίοδο 2002-2005
σίγουρα ΟΛΑ θα είναι χειρότερα αλλά προφανώς η ζωή συνεχίζεται

εάν οι επιλογές είναι οι σωστές - δύσκολο - η νύχτα αναμένεται να κρατήσει μέχρι το 2013
εάν οι επιλογές είναι - το πιθανότερο μέτριες με ηλίθιες - ενδεχόμενα πάει για min μια δεκαετία

EISVOLEAS είπε...

Με εκεινο το δανειο αγαπης που χρειαζομαστε να δουμε τι θα γινει...ποιος θα μας το δωσει και με τι ορους.Μπας και την παλεψουμε μεσα στην ζουγκλα!