Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

παππούς καμπάνα


οι λέξεις χάνουν το νόημά τους: δεν είναι μήνυμα, δεν είναι καμπανάκι, δεν είναι ατυχές περιστατικό
βρείτε άλλες λέξεις



εγώ απλά ρωτάω:
όλοι αυτοί που είτε ήθελαν εξ αρχής είτε αργότερα την εμπλοκή του ΔΝΤ στα εγχώρια,
νόμιζαν ότι θα ήταν "παιδική χαρά";

______________________


Tibetan protester who burned himself alive left letter calling for freedom
Image 1 
Jamphel Yeshi sets himself on fire during a protest against the forthcoming visit of Chinese President Hu Jintao to India Photo: AP Photo/Manish Swarup
Indian doctors operated on a Tibetan exile who set himself alight and suffered severe burns in a protest against a visit by Chinese President Hu Jintao to New Delhi this week, his family said on Tuesday.
Image 2 
Jamphel Yeshi sets himself on fire during a protest against the forthcoming visit of Chinese President Hu Jintao to India Photo: Reuters


οι φώτο από τον αυτοπυρπολισμό στην Ινδία είναι από τις 28 Μαρτίου 2012
η εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν εξόριστου Θιβετιανού λόγω της επίσκεψης του κινέζου ηγέτη στην Ινδία 
εάν προσέξετε τις φωτογραφίες, στη πρώτη φοράει παπούτσια, στη δεύτερη έχουν λιώσει...
___________________________

Γυναίκα 78 ετών αυτοκτονεί στην Σικελία μετά από περικοπή της σύνταξης.  

«Την δολοφόνησε το κράτος, με τις περικοπές του» λέει ο Μπρούνο, ένα από τα τέσσερα παιδιά της εβδομηνταοκτάχρονης που αυτοκτόνησε, χθες, στην Τζέλα της Σικελίας. Η ηλικιωμένη γυναίκα λεγόταν Νούντσια και είχε μόλις λάβει γράμμα του ιταλικού οργανισμού Inps - που αντιστοιχεί στο ΙΚΑ - με το οποίο της γνωστοποίησαν ότι η μηνιαία της σύνταξη από οκτακόσια ευρώ θα περιοριζόταν στα εξακόσια.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια κοινωνική σύνταξη τριακοσίων πενήντα ευρώ και για μια άλλη, μικρή σύνταξη, του πεθαμένου συζύγου της. Η ηλικιωμένη Σικελή, όπως λένε τα παιδιά της, το θεώρησε αδικία και φοβήθηκε ότι δεν θα κατάφερνε να συνεχίσει να είναι οικονομικά αυτόνομη. Ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και έπεσε. 

http://www.dw.de/dw/article/0,,15858835,00.html

____________________________________

Αυτοκτονία και στην Κύπρο λόγω οικονομικών προβλημάτων

Να βάλει τέλος στη ζωή του επέλεξε ένας 50χρονος άνδρας από τη Λεμεσό, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Ο 50χρονος άνδρας ήταν πατέρας τριών παιδιών και αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.
Σε σημείωμα που άφησε εξηγεί ότι δεν είχε άλλη επιλογή καθώς είχε βρεθεί σε διέξοδο από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ αναφερόμενος στα παιδιά του έγγραψε ότι δεν ήταν σε θέση να τα βοηθήσει πλέον οικονομικά στις σπουδές και το μέλλον τους.

http://topontiki.gr/article/33290

____________________________________

Πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι στην Ιεράπετρα

Τραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 38χρονος πατέρας δύο παιδιών πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Ιεράπετρα εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε.
Έντρομοι οι γείτονες του σπιτιού που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Γρα Λυγιάς  άκουσαν τον θόρυβο και αντίκρισαν πεσμένο στο δρόμο τον 38χρονο αλλοδαπό χωρίς σημάδια ζωής και με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Αμέσως έσπευσε αστυνομική δύναμη που διέκοψε για αρκετή ώρα την κυκλοφορία του δρόμου Ιεράπετρας-Στόμιου.
Το ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας μετέφερε την άψυχη σωρό του 38χρονου η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ηρακλείου για νεκροψία.
Ο 38χρονος ήταν πατέρας 2 ανήλικων παιδιών που βρίσκονται μαζί με την μητέρα τους στην Αλβανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

http://www.inews.gr/184/pateras-dyo-paidion-aftoktonise-peftontas-apo-to-balkoni-stin-ierapetra.htm

______________________________

Άνδρας των ΜΑΤ αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό όπλο

Ο αστυνομικός αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, πριν από λίγο, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ. Ο  αυτόχειρας πυροβολήθηκε στο αυτί και η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι του.

http://apolasos.wordpress.com/2012/04/04/%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%84-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5/

3 σχόλια:

koulpa είπε...

η απόγνωση κι η απελπησία.. μάλλον δεν έχουν σχέση μόνο με τα πραγματικά γεγονότα.. αλλά και με την περιρέουσα ατμόσφαιρα.. και την ψυχολογική κατάσταση του καθένα..
αναφέρετο το δικαίωμα του αυτόχειρα.. προσωπικά δε το καταλαβαίνω.. μια και το μόνο σίγουρο που έχουμε είναι ο θάνατος.. γιατί να βιαστούμε.. θα έπρεπε να έχω αυτοκτονήσει 20 φορές από το 83 μέχρι σήμερα.. άσε τους μετανάστες που από αρχής είναι σε αυτή την κατάσταση.. αναζήτησης τροφής..
δε ξέρω αν είμαι καν εντός θέματος..
την καλημέρα μου :) :)

geokalp είπε...

μια χαρά εντός είσαι!!!

συμφωνώ, μπορεί να είναι έντιμη λύση αλλά δε λύνει κανένα πρόβλημα, πόσο μάλλον εάν είναι κοινωνικό

geokalp είπε...

σημειώνω:

όλες αυτές οι αυτοκτονίες έγιναν εχθές, εκτός της Ιταλίδας γιαγιάς και βέβαια του Θιβετιανού