Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Απελευθέρωση από τη στρουθοκάμηλοΜερικές εικόνες από το μέλλον.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει στο ρυθμό των τελευταίων 2-3 ετών. Καμμία επανάσταση, καμμία εξέργεση, μικρές αλλαγές του πολιτικού σκηνικού. Η αναμονή θα τρέφεται από την ελπίδα για νέα από το εξωτερικό, όπως η κατάρρευση της Ισπανίας, της Ιταλίας ή τις καταστροφικές συνδυασμένες συνέπειες.

12-Οκτ-1944


Τις προάλλες ήμουν σε τραπέζι. Ένα από τα θέματα που μονοπώλησε τη συζήτηση των παρευρισκομένων ήταν η χειμωνιάτικη θέρμανση. Τι δεν άκουσα... Να τρυπήσει το τοίχο να περάσει το μπουρί της σόμπας, να αλλάξει την εγκατάσταση του καλοριφέρ ώστε να χρησιμοποιείται η σόμπα αντί για πετρέλαιο, για στόφα που να μαγειρεύει κιόλας, για ηλεκτρικές κουβέρτες που άνοιξε το μαγαζί στις 8 και στις 8.05 τις πήραν δυο γυναίκες όλες, για ηλεκτρικά καλοριφέρ, για οτιδήποτε που να μην έχει σχέση με ρεύμα, για τις προμήθειες ξύλων, για θερμαντή θερμοσίφωνα με γκάζι.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ!
"Μα πήγατε κατευθείαν στις ξυλόσομπες... Γιατί δε δοκιμάζετε πρώτα τις σκελέες που φόραγαν οι παππούδες; Να βάζετε και το καπελάκι του ύπνου για τη καράφλα! Υπάρχουν και οι φλοκάτες για βλέπετε τηλεόραση! Αν δεν σας αρέσουν αγοράστε κουβερτούλα για τα πόδια!"
Κανείς δε βρήκε κρύο και κακόγουστο το αστείο μου!
Κάπου εκεί σκούντησα το διπλανό μου.
"ΑΡΝΟΥΜΑΙ να συζητήσω πως θα αποφύγουμε να καταναλώσουμε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα... ΑΡΝΟΥΜΑΙ να συζητήσω αυτό και να μην συζητήσω πως το βιοτικό μας επίπεδο πέφτει στη δεκαετία του '50 και τη τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση... ΑΡΝΟΥΜΑΙ να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου"
Όχι, αυτοί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΌΤΙ ΕΓΩ, εκείνοι είχαν στο μυαλό τους εικόνες από ένα μέλλον που θα μοιάζει με το 2003 ή το 2008, εγώ δεν τρέφω τέτοιες ψευδαισθήσεις.
Συνέχισα.
"Οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ σε φτάνουν μέχρι ένα σημείο, μπορείς να στείλεις το παιδί σου στο εξωτερικό και να ζήσεις με αυτό, μπορείς να φυτέψεις 20 τ.μ. λαχανόκήπου, να μετακομίσεις την οικογένεια στη μάνα σου, να γηροκομήσεις τη θεία σου για να παίρνεις τη σύνταξη και το ενοίκιο, ΔΕΝ ΣΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ."

Μόνο με κάτι που να μοιάζει με συνολικό σχέδιο δράσης μπορείς να πορευθείς, δηλαδή με κάτι συλλογικό. Αυτά σε άλλο ποστ, στην αναμονή για την Απελευθέρωση.

4 σχόλια:

koulpa είπε...

όσο περιμένουμε.. αποσταιωνόμαστε.. από την οποιαδήποτε μικρή δυνατότητα αντίδρασης.. φαίνεται ότι η πλιοψηφία πρωτιμά ένα θάνατο από πίνα από ένα θάνατο από σφαίρα.. δεν το καταλαβαίνω.. αλλά πρέπει πιά να το δεχθώ.. δεν νομίζω ότι υπάρχει συνολικός τρόπος αντίδρασης όσο κι άν έχω φωνάξει 30 χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση..
καλησπέρα φίλε :) :)

geokalp είπε...

καλησπέρα koulpa

δείχνει ότι είσαι προς τη κατεύθυνση που κινούνται τα πράγματα

προφανώς έχει πεθάνει ότι υπήρχε στα '20-'30ς

EISVOLEAS είπε...

"Η αναμονή θα τρέφεται από την ελπίδα"
Μεσα σε αυτη την φραση συμπικνωνεται ολη αληθεια φιλε.
Κατα τα αλλα τροπους να ζεστανουμε τα κορμια μας θα βρουμε, την ψυχη μας ομως????

geokalp είπε...

για τη ψυχή, απαιτείται διόρθωση εγκεφαλικών προβλημάτων, προσωπικά έκανα μια καλή προσπάθεια και συνεχίζω

ομαδική ψυχοθεραπεία είναι κάτι καλό
αλλά πρέπει να συνευρίσκεσαι με άλλους!!!