Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Απεργία πείνας Σαμαράς – Στουρνάρας


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ κάνουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με αίτημα να δοθεί η δόση στην Ελλάδα.Την απεργία έχει αρχίσει ούτως η άλλως ο κ. Στουρνάρας από την περασμένη Τρίτη,όταν και δεν πήρε απόφαση το Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα και είπε ότι θα ξανασυνεδριάσει τη Δευτέρα. Τα ταυτόσημα ρεπορτάζ έλεγαν ότι ο κ. Στουρνάρας είναι σκασμένος και δεν έβαλε μπουκιά στο στόμα του , πράγμα που συνέχισε και τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα να έχει μείνει μισός, όπως αφήνει αυτός τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν περίμενε την μη απόφαση του Γιούρογκρουπ και την παραπομπή για τη Δευτέρα, γι αυτό και δεν είχε μαζί του και δεύτερη αλλαξιά να κυκλοφορεί τόσες μέρες και έχει προκαλέσει τη συμπάθεια των συναδέλφων του που τον βλέπουν από μακριά για να γλιτώσουν. Προσπάθησε να βγάλει μερικά ευρώ από το ΑΤΜ , αλλά δεν υπήρχαν από τις 16 Νοεμβρίου και έτσι έχει γίνει μια γραφική φιγούρα έξω από το ευρωκοινοβούλιο .
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα μείνει και αυτός μέχρι τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και όσες Δευτέρες χρειαστεί γιατί δεν φαίνεται να παίρνουμε καμία δόση και προχωράει στην απεργία πείνας, για να δείξει ότι στην Ελλάδα πεινάμε και σε λίγο εκτός από τα παιδιά στα σχολεία θα πέσουν κάτω από την ασιτία ακόμα και οι πολιτικοί , ιδιαίτερα μετά τις νέες περικοπές που τους έγιναν στα ταχυδρομικά τέλη.

Ο Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ προσπάθησε να πείσει τους Ευρωπαίους με διάφορους τρόπους, πότε κάνοντας τον αδιάφορο λέγοντας ότι δεν έχει άγχος και πότε λέγοντας ψέματα ότι την Ελλάδα χτύπησε μια πυρηνική βόμβα καιπρέπει να θυμηθεί η Μέρκελ τι της έλεγε στη βόλτα έξω από τον Εθνικό Κήπο. Αλλά έτσι είναι οι γυναίκες, όπως τονίζει συνέχεια ο κ. Σαμαράς παραπονεμένος.
 
ΠΑΝΤΩΣ Σαμαράς- Στουρνάρας στις μεταξύ τους συζητήσεις τονίζουν ότι έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη ότι θα πάρουν 44δις. Πρέπει τονίζουν να πάρουν οπωσδήποτε κάποια έστω λίγα χρήματα . Και ας είναι αυτά τα χρήματα προσθέτουν τα εισιτήρια για να γυρίσουν στην Ελλάδα και να πουν ότι πέτυχαν έναν ακόμη θρίαμβο, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να πείσουν ούτε την κ. Μαρία Σπυράκη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: