Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη, 2013


Σχεδόν 4 χρόνια είχαν περάσει. Πολύς καιρός.

Αυθόρμητα διοργανώθηκε αλλά ήταν από αυτά που δε θες να μοιραστείς μήπως και χαλάσουν. Μια μέρα πριν τηλεφώνησα σε ένα μόνο φίλο, ίσα ίσα να του πω ότι θα βγούμε την επόμενη. Άλλα σχέδια δεν έκανα, ούτε καν για φαγητό.

Το ΣΚ δεν ήταν από αυτά που ευνοούν ένα ταξίδι, πολύωρο ψιλόβροχο το ένα βράδυ, αρκετό κρύο όλες τις ώρες. Παρ' όλα αυτά κάναμε καλό περπάτημα στο κέντρο. Όλες τις ώρες αισθανόμουν τουρίστας, πέρασα το χρόνο μου σα τουρίστας. Μπορεί να μη το είχα ξανακάνει.

Εάν είχα μία μόνο εντύπωση να καταθέσω, αυτή ήταν ότι δεν είδα πουθενά χαρούμενα πρόσωπα. Δεν είδα κανέναν να χαμογελάει. Εκτός από μια παρέα φοιτητών το πρώτο βράδυ, αλλά αυτή "δε πιάνει". Μόνο σοβαρά πρόσωπα.

Τουλάχιστον παντού συνάντησα επαγγελματισμό. Η εξυπηρέτηση ήταν έως εξαιρετική αν και περιείχε μια αδιαφορία. Προφανώς και η δουλειά δεν μπορούσε να μασκαρέψει τα σοβαρά πρόσωπα, το συναίσθημα έβγαινε μπροστά.

Η πόλη αυτή είναι δείκτης, όχι μόνο για μένα αλλά και για κολοσσούς (ΙΚΕΑ, WalMart). Η κατάστασή της ορίζει όλη τη χώρα. Όλοι ακολουθούν ή υποκύπτουν. Τα μηνύματα δεν είναι όμορφα. Η πορεία εξ-ευρωπαϊσμού θα αφήσει σημάδια χρόνων.


Tourist info:
Βαλαωρίτου
Ελενίδης Τρίγωνα Πανοράματος
Stagones Live
Moυσείο Λευκός Πύργος-πρώτη φορά ανέβηκα

από τα παλιά: BelAir, Ούζου 




update 11-Φεβρ-2013

το πρώτο πράγμα που έμαθα για τη πόλη ήταν η ιστορία της Εμμανουέλας, η οποία έχει γραφτεί σε πάρα πολλούς τοίχους...

kariola.jpg

5 σχόλια:

koulpa είπε...

δε ξέρω ρε φίλε.. προβληματίστικα με τον εαυτό μου την περασμένη εβδομάδα.. το γενάρη δεν έχω κάνει σεφτέ.. τα χρήματα έχουν τελειώσει 2 εβδομάδες.. έφαγα ότι υπήρχε σε ζυμαρικό και ρύζι.. σκετα.. κάπνισα στριφτά με καπνό από γόπες όλο το μήνα.. (έχω 2 χρόνια να πεταξω γόπα).. μετά από μια εβδομάδα γρύπης μπήκα σε μια εβδομάδα πονόδοντου.. χωρίς λεφτά για κανένα αναγλιτικό.. άυπνα βράδια με πόνους και μουκώματα με νερο.. κι όμως από μέσα μου έβγαινε μια καλή διάθεση στα όρια της ευτυχίας.. και χαμογελούσα με την κάθε ευκαιρία.. πόθεν;.. αυτοφυής.. το συζήτησα με την πρώην μου που με ξέρει 10ετίες.. και μου θύμισε ότι πάντα έτσι ήμουν.. μάλλον είμαι στην κοσμάρα μου.. και εκεί κάνει πολύ καλή διάθεση.. :) :)
αντα πλατίασα.. :) :)
καληνύχτα :) :)

geokalp είπε...

koulpa μου δεν είσαι αντιπροσωπευτικό είδος σε αυτά τα χώματα
γι΄αυτό σ΄αγαπάμε!

EISVOLEAS είπε...

4χρονια????

geokalp είπε...

νομίζω 2η από το 2004

geokalp είπε...

3η είναι, το 2007 πήγαμε μαζί +Καρ