Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Ταξίδι ΙΙ (Βενετία Ι)

Πρώτος προορισμός η φημισμένη Βενετία!

Η επαφή μαζί της ξεκίνησε σχεδόν από το αεροδρόμιο όταν πήραμε το δημόσιο λεωφορείο, που για την Βενετία ήταν ένα αργό καράβι με γύρω στις 100 θέσεις για καθήμενους επίβάτες.
Η διαδρομή για την "στάση" μας κράτησε γύρω στη μιάμιση ώρα όπου πήραμε την πρώτη γεύση του να ζεις στη στεριά και να χρησιμοποιείς την θάλασσα για τις μετακινήσεις σου..
Ένα πράγμα μοναδικό!

Από τα κορυφαία της πρώτης μετακίνησης ήταν όταν κάποια στιγμή γυρνάμε το κεφάλι μας και βλέπουμε πίσω, στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, ένα τεράστιο κρουαζερόπλοιο σχεδόν να μας καταδιώκει!!!

Και μην νομίζετε ότι ο καθένας μπορούσε να πλεύσει όπως ήθελε στην λιμνοθάλασσα... Υπήρχαν κανονικά δρόμοι από κορμούς δένδρων, όρια ταχύτητας και προτεραιότητες...

Το δεύτερο σημείο που εντυπωσιάζει αμέσως είναι το πλήθος των τουριστών, που σημαίνει είτε ότι πρέπει να αποφύγεις το καλοκαιρινό τρίμηνο είτε να κινηθείς σε περιοχές που οι πολλοί βαριούνται να πάνε! Και πιστέψτε με, αξίζουν!!!

Η πρώτη μέρα τελείωσε με ένα απλό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βενετίας. Το φαγητό πολύ καλό, χορταστικό και στην απίστευτη τιμή των €33,50 με μισό λίτρο κρασί χύμα. Στην Αθήνα δύσκολα πληρώνεις τόσο για δύο άτομα σχεδόν όπου κι αν πας... Αν μάλιστα θέλεις να φας και ψιλο-fake ιταλικό στα franchise της La pasteria το €50άρικο δεν το γλιτώνεις...

Στα μείον της Βενετίας, φυσιολογικά, η υγρασία!

4 σχόλια:

daf είπε...

"να ζεις στη στεριά και να χρησιμοποιείς την θάλασσα για τις μετακινήσεις σου.." Αχ λες να γίνει και το Σαλόνικα έτσι αύριο μεθαύριο (σε 70 χρόνια δηλαδή) με την υποθαλάσσια που ετοιμάζουν??? (Λέμε τώρα - ένα όνειρο κάναμε κι εμείς).

Anyway! Welcome back calp! Πρέπει να ήταν φανταστικό το ταξίδι ;)

geokalp είπε...

daf όπως το φαντάζεσαι... καμία σχέση!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά,γεμάτα ταξίδια!!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καμια φωτογραφία θα βάλεις!?
Τι τις έβγαλες?!
Χρονια Πολλά πάντως!