Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Πέτρες, ξύλο και καθόλου τσίπα

Πάμε να δούμε κάτι διαφορετικό:
1. Μια διαρκής παραβατική συμπεριφορά που μένει ατιμώρητη
2. Πως αισθάνεται κάποιος που τη δέχεται στο "πετσί του", και
3. Τι σκέψεις του δημιουργούνται για την ποιότητα της κοινωνίας και της καθημερινότητάς του.

Σοκαρισμένος παραμένει ο προπονητής του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν, μετά τον τραυματισμό του από τις πέτρες που πέταξαν ανεγκέφαλοι στο πούλμαν της αποστολής της ομάδας του μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. O τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε στο περιστατικό, τονίζοντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι πέρασε ένα μεγάλο σοκ.
"Στάθηκα πολύ τυχερός. Μια πέτρα, ένα πραγματικά χοντρό κομμάτι, έσπασε το τζάμι και με χτύπησε στο στήθος. Εκείνη την ώρα μιλούσα με τη σύζυγό μου στο τηλέφωνο. Ήταν σοκ για μένα. Έχω έναν τεράστιο μώλωπα στο στήθος και διάφορες μικρές εκδορές στο κεφάλι".
Συνεχίζοντας, ο Λίνεν συμπλήρωσε: "Φοβήθηκα. Ένιωσα έναν έντονο πόνο στο στήθος και άρχισα να φωνάζω. Είμαι τυχερός, γιατί θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα τα πράγματα. Γίνεται μια προσπάθεια να σταματήσουν όλα αυτά και κάτι τέτοιο είναι πολύ άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα για τον αθλητισμό".
http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,170366,00.html

...αφήσε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και της αποχώρησής του από τον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας.
Για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, μετά τον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν του Πανιωνίου, ο έμπειρος τεχνικός είπε:
«Nιώθω τυχερός για για μένα και για την ομάδα όμως πρέπει να αναλογιστώ γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά, διαμορφώνει την ποιότητα της ζωής μου. Πρέπει να σκεφτώ, είναι πολύ σημαντικό, είναι κάτι στην καθημερινότητα.
Είναι χειρότερο όταν μαθαίνω ότι είναι συνηθισμένη πρακτική, να πετούν πέτρες όπως είχε γίνει και με το πούλμαν του Ολυμπιακού και δεν κάνουμε κάτι να το αντιμετωπίσουμε. Συνειδητοποιώ ότι δεν κάνουμε κάτι, το θεωρούμε δεδόμενο. Είναι σίγουρα δύσκολο να το αντιμετωπίσουν οι αρχές, η αστυνομία. Πρέπει όμως να το πάρουν πιο σοβαρά. Για να έρθουν οι οικογένειες στο γήπεδο.
»Μου έχουν πει πολλοί ότι θέλουν να έρθουν στο γήπεδο, αλλά φοβούνται. Πέρυσι στο παιχνίδι με τον Αρη μας πέταγαν μπουκάλια. Σε άλλες χώρες υπάρχουν κάμερες όταν πετά ένα μπουκάλι κάποιος, πηγαίνει στην φυλακή. Δεν φαίνεται ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον του ποδοσφαίρου. Δεν είναι κάτι που έχω τον χρόνο να σκεφτώ για την ώρα.
Είναι κάτι που θα το σκεφτώ σοβαρά αν δεν υπάρξουν αλλαγές. Αρχίζει με το να πετά κάποιος μπουκάλια με νερό, συνεχίζεται με πέτρες και καταλήγει με μαχαίρια και πυροβολισμούς. Αν πάω στο κέντρο της Αθήνας και πετάξω ένα μπουκάλι θα συλληφθώ.
Δεν δέχομαι ότι πρέπει να έρχεται κάποιος στο γήπεδο και να πετάει μπουκάλια, χωρίς να συλλαμβάνεται. Πρέπει να αναλογιστούν κάτι τέτοιο η Σούπερ Λίγκα και η κυβέρνηση. Στη Γερμανία αν πετάξεις ένα μπουκάλι πρέπει να ξέρεις ότι θα τιμωρηθείς».
http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=852926&lngDtrID=246

Ποιος θα τον κατηγορήσει εάν φύγει από τη χώρα και πει σε όλους πόσο "ωραία" πέρασε;
Θα μας δυσφημίσει;
Η ευθύνη βαρύνει συνολικά την ελληνική κοινωνία καθώς η ανοχή που έχει δείξει είναι απεριόριστη... (οι μισοί έχουν ήδη ξεχάσει ότι κάποιος δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε συμπλοκές οπαδών πριν λίγους μήνες και κανείς δεν παραιτήθηκε ούτε κατηγορήθηκε...)
Για να το κλείνουμε, μου φαίνεται ότι είναι ένας ακόμα λόγος που δυσκολεύει την παραμονή σ' αυτή τη χώρα οποιουδήποτε σκέφτεται ακόμα λογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: