Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ντ'Αρτανιάν ο Ζορό

Σήμερα άκουγα ραδιόφωνο και για να είναι αρεστό και στους υπόλοιπους είχαμε πεντάωρο ΕΡΑ-ΝΕΤ, η οποία είχε ως κύριο θέμα τις εργασίες/ομιλίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Άκουσα Καραμανλή να ψιλο-επαναλαμβάνεται...
Άκουσα Αβραμό να ζητάει να ψηφίσουν και οι φίλοι... Βασικά να μιλάει επί της διαδικασίας.
Άκουσα Ντόρα να θέλει μόνο μέλη... Και να προπαγανδίζει περισσότερο την υποψηφιότητά της.
Άκουσα Σαμαρά να θέλει ότι θέλουν όλοι... Ο Σαμαράς δείχνει να έχει βάλει πλώρη τους καραμανλικούς...
Άκουσα και Ψωμιάδη... Που ίσως είναι και ο μόνος χωρίς βλέψεις για Πρόεδρος, τα λεγόμενά του είναι δηλαδή χωρίς ίχνος καιροσκοπισμού ή υστεροβουλίας.
[Από ότι κατάλαβα, και οι τέσσερις υπέγραψαν μόνο για μέλη, ότι είπε ο Καραμανλής]



Νομίζω ότι ο Ζορό είναι ο μόνος από τους τέσσερις που έχει καταλάβει μερικά πράγματα. Μιλάω για τις 10 μονάδες...
Μαζί του ίσως και ο Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος προσπαθεί να βάλει πλαίσια... Δεν πρέπει να είναι πολλοί αυτοί εντός ΝΔ που επιθυμούν να συζητήσουν σοβαρά τι συνέβει τους τελευταίους 15 μήνες...
Ένας που ίσως δεν είναι σήμερα ΝΔ, ο Τατούλης, νομίζω έχει μεγαλύτερη επαφή, από τους περισσότερους, με την πραγματικότητα...

Μερικά σημεία από την σημερινή ομιλία του Ψωμιάδη:
-Μου άρεσαν πολλά από αυτά που άκουσα [Αβραμό-Ντόρα] και πολλά από αυτά με κάλυψαν. ... Όμως παραξενεύομαι. Αυτά που ακούσαμε τα ωραία γιατί δεν τα εφαρμόσατε ως κυβέρνηση; Ο Καραμανλής έφταιγε; Εμείς οι περισσότεροι φταίγαμε; Καλά είναι τα μεγάλα λόγια, στην πράξη όμως; Εκεί διαφωνούμε.
- Άκουσα «να μείνουμε σταθεροί στις αρχές και στους θεσμούς». Πόσες φορές καταστρατηγήθηκε το Καταστατικό; Να σας πω ένα παράδειγμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα έπρεπε να συνεδριάζει τρεις φορές στην Περιφέρεια κάθε χρόνο. Πείτε μου μία φορά που συνεδρίασε.
-Σήμερα θυμηθήκαμε τα μέλη μας;
Γυρίσαμε ποτέ να δούμε την κομματική βάση;
Μας φταίει το ΠΑΣΟΚ για τα stage και για τους συμβασιούχους; Ειλικρινείς να είμαστε. Εμείς φταίμε. Τι κάναμε γι’ αυτό το δυναμικό κομμάτι της παράταξής μας;
Θα σας πως τι κάναμε. Τους προδώσαμε. Τους κοροϊδέψαμε.
-Στο κάτω – κάτω τη νίκη τη δίνουν οι φίλοι και όχι μόνο τα μέλη και πολλές φορές οι φίλοι είναι καλύτεροι από τα αδέρφια.
-Και φυσικά θα πρέπει να μιλήσουμε κάποια στιγμή. Να μην κρύψουμε πάλι κάτω από το χαλί τις διαφωνίες μας, τις προτάσεις μας, γιατί θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας, ως μεγαλύτερα προβλήματα.
- Να εκλέξουμε αρχηγό από τη ψυχή της κοινωνίας όχι μόνο από κομματικούς μηχανισμούς και κομματικά στεγανά. Αν δεν γίνει αυτό, τότε σημειώστε το: μπαίνουμε σε μια βαθιά κρίση, μας περιμένουν κραδασμοί. Φοβάμαι το αύριο. Μακάρι να διαψευστώ.
-Όμως δεν ήμουν εγώ μέρος του προβλήματος. Μέρος του προβλήματος είναι πολλοί σ’ αυτήν την αίθουσα. Εγώ ήμουν ο γραφικός, κατά πολλούς.
Δυστυχώς άλλοι αποδείχθηκαν απυρόβλητοι, άκαπνοι, γραφικοί, ανίκανοι, τραγικοί! Και φέρανε τη ΝΔ σ’ αυτή την κατάσταση. Ας μην κρυβόμαστε επειδή υποστηρίζουμε τον α ή τον β. Για να μην μας ξαναγυρίσει ο ελληνικός λαός την πλάτη, θα πρέπει να βάλουμε τέλος στην αυτοϊκανοποίηση, τέλος στον ηδονισμό της αυτοεπιβεβαίωσης.


Μερικά σημεία του Τατούλη:
[1] Όσο η Νέα Δημοκρατία παραμένει χωνευτήρι ετερόκλητων ιδεών με στόχο να ξανακάνουν ορισμένοι «γιούργια» στην εξουσία και το «μέλι».... ...ο ελληνικός λαός πολύ δύσκολα θα πεισθεί πλέον και στις προτάσεις της, αλλά και από τα πρόσωπα που διατυπώνονται αυτές οι απόψεις.
[2] Αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει χωρίς φόβο με αυτόν τον βηματισμό, τότε πολύ σύντομα στη Νέα Δημοκρατία ορισμένοι που σουφρώνουν την μύτη τους όταν τους ρωτούν αν ψάχνουν τον αντι- Παπανδρέου, θα χάσουν μόνιμα το χρώμα τους.
[3]Ο τ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενθυμούμαι καλά ότι ήταν Κωστάκης, πριν γίνει Κώστας, για να εκπέσει σήμερα και πάλι στο Κωστάκης και πολύ σύντομα να ξεπέσει στην ανωνυμία όσων η κοινή γνώμη προσπαθεί να λησμονήσει για το α-έργο και το δυς- έργο τους. Ο Γιωργάκης, όπως συνεχίζουν να αποκαλούν ορισμένοι κοντόφθαλμοι τον κ. Παπανδρέου, στη συνείδηση του Έλληνα έχει γίνει εδώ και καιρό Γιώργος, και λίγο έξυπνα να κινηθεί με γνώμονα την διεθνή εμπειρία και τους ειδικούς, πολύ φοβούμαι/ χαίρομαι ότι θα γίνει και Γεώργιος.
[4] Ουδείς από τους προαναφερόμενους δεν μπορεί να μιλά ούτε για ανοικτό κόμμα, ούτε για πάταξη των μηχανισμών, ούτε για αξιοκρατική οργάνωση…Αφού αυτοί ανελίχθησαν, εγκολπωμένοι στη λογική της παρέας, όπου καμία αξιοκρατία ποτέ δεν εφαρμόσθηκε….
[5] Η παντελής απουσία διαλόγου για τα αίτια που οδήγησαν όχι απλώς στην εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην ιδεολογική της συντριβή, έχει δημιουργήσει μία αίσθηση περίγελου στην κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα στην πρώην φιλελεύθερη, πρώην κεντροδεξιά, πρώην έντιμη παράταξη.

Τελειώνοντας αυτό το μίνι αφιέρωμα στη ΝΔ, η οποία αποχαιρέτησε πρόωρα την εγχώρια εξουσία και λογικά έδωσε αυτήν αλλά και την επόμενη θητεία στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, να σημειώσω ότι κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά θα συμβεί στη ΝΔ...
Όποιος κι αν εκλεγεί μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά θα έχει πρόβλημα...
Πρόβλημα μαζί θα έχει και η ΝΔ καθώς αμφιβάλλω εάν το κόμμα θα καταφέρει να ανταπεξέλθει την αρχηγία όποιου εκ των δύο αλλά και βέβαια εάν θα συζητηθούν σοβαρά όλα εκείνα που την έστειλαν δέκα μονάδες μακρυά.

6 σχόλια:

koulpa είπε...

τι να πω;.. σωστα αυτά.. αλλά έχω πια την εντύπωση ότι κατα βάση η πλιοψηφία είναι βασιλική.. δεν την αφορούν ιδεές προγράμματα και πολιτικές.. ένα λαοφιλες καλοκατασκευασμένο αρχηγικό προφίλ φτάνει.. και βέβαια από τζάκι βοηθά.. οπότε μάλον οι ίματζ μέικερς θα πρέπει να δουλέψουν.. :):)
την καλημέρα μου :):)

geokalp είπε...

καλημέρα koulpa!
νομίζω ότι συντάσσεσαι με τον Τατούλη στο "χωνευτήρι ετερόκλητων ιδεών" με στόχο τη κουτάλα!

έτσι όπως πάνε μάλλον θα ..αργήσουν να την πετύχουν!

KitsosMitsos είπε...

Άμα είσαι στο απυρόβλητο μπορείς να λες τα πράγματα με το όνομά τους. Ενώ αυτοί της "πρώτης γραμμής" δε λένε πολλά για να μην κάνουν το μοιραίο λάθος.

geokalp είπε...

καλημέρα kitse

εάν όμως αυτά που λέει ο γραφικός Ζορό ισχύουν (που ισχύουν) δεν θα πρέπει να προβληματιστούν;
νομίζω ότι θα μείνουν ακόμα περισσότερο πίσω από τις εξελίξεις...
ας πούμε το 1993 πήγε στο 2004...

Τdi είπε...

http://oikosantoxis.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

Πως όλα τα καραγκιοζιλίκια πρέπει να βρίσκονται σε τρoχιά γύρω από αυτόν, μου λες ;;

Πολλούς χαιρετισμούς!

geokalp είπε...

tdi είναι και αυτός ένας τρόπος να ..αποσπάς θεαματικότητα!