Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Julian Assange - http://wikileaks.enet.gr/



Νομίζω ότι πρόκειται για το πρόσωπο του τωρινού αιώνα.
Ο τύπος είναι "μόνος μου και όλοι σας".
Με τη βοήθεια και του Bradley E. Manning, ενός 23χρονου στρατιώτη / εκπαιδευόμενου αναλυτή των μυστικών υπηρεσιών της CIA, ο Αυστραλός Ασσάνζ, γεννημμένος το 1971, έβγαλε στην επιφάνεια τον κυνικό τρόπο σκέψης των διπλωματικών ακολουθιών του πλανήτη, δείχνοντας σε όλους πως σκέφτεται κάποιος (άνθρωπος/οργανισμός) όταν απουσιάζει η ηθική. Ο Μάνιγκ θεωρείται υπεύθυνος για τη διαρροή του βίντεο, που παίχτηκε πριν μερικούς μήνες, όπου σαν να βλέπουμε βιντεογκεϊμ εκτελέστηκαν 12 πολίτες και δύο δημοσιογράφοι του Ροϊτερς από ελικόπτερο, αφού ελήφθη το ok από την ιεραρχία
Αμέσως, βγήκε από το αρχείο ένταλμα σύλληψης για τον Ασσάνζ από τους (πρώην φιλελεύθερους) Σουηδούς, το paypal που χρησιμοποιούσε για να χρηματοδοτηθεί η οργάνωσή του ακυρώθηκε (από ποιον άραγε;), ο ίδιος, μάλλον, επέλεξε να παραδοθεί στην αγγλική δικαιοσύνη και τα κανάλια παίζουν ότι "συνελήφθη" χωρίς να εστιάζουν γιατί ακριβώς.
Στο ενδιάμεσο, τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα του πλανήτη αναδημοσιεύουν καθημερινά τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν ενώ κάποια άλλα αρνούνται - πλέον οι διαρροές δεν είναι προνόμιο των εφημερίδων, θα είναι δεύτερες μέχρι να αναδημοσιεύσουν όλα όσα βγήκαν στην επιφάνεια.

Ζήσαμε λοιπόν και τη κατάρρευση μιας ακόμα αδιαφανής φούσκας, αυτή τη φορά της παγκόσμιας, και ειδικά της αμερικάνικης, διπλωματίας.

"Για τους πολίτες αλλά και τα ΜΜΕ, το WikiLeaks είναι μια ελπίδα. Για τους ισχυρούς, ένας εφιάλτης. Γι' αυτό, θα κάνουν όλοι τους, σε πλήρη σύμπνοια, τα πάντα για να σιγήσει." (λινκ)

links
Lady Gaga και διαρροές
Τα 251.287 έγγραφα που μας έδειξαν την αλήθεια
(επιλεγμένα από το προηγούμενο λινκ:)
-ο Ερντογάν των οκτώ τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία 
-η ντροπιασμένη Χίλαρι Κλίντον αναγκάστηκε την τελευταία εβδομάδα να περιφέρεται ζητώντας συγνώμη για τις αποκαλύψεις 
- οι άραβες ηγέτες με το διπρόσωπο ρόλο τους (βομβαρδίστε το Ιράν, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε δημόσια)
- καμία ελπίδα να λυθεί το Παλαιστινιακό: το θέμα αυτό σχεδόν απουσιάζει από την πρώτη δεκάδα των ενδιαφερόντων της Ουάσιγκτον
-πώς θα συναινέσει η Κίνα σε κυρώσεις κατά του Ιράν όταν εισάγει από την Τεχεράνη το 12% των αναγκών της σε πετρέλαιο; 
-πώς μπορούν να βομβαρδίσουν οι Αμερικανοί αντάρτες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη; Θα πούμε ότι τους βομβαρδίσαμε εμείς, προτείνει ο πρόεδρος της χώρας στον αμερικανό υπουργό Αμυνας και δίνει λύση. 
-πώς θα ξεφορτωθούμε τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο; Θα δώσουμε οικονομική βοήθεια σε νησιά-κράτη του Ειρηνικού να τους δεχτούν ή, στην περίπτωση της Σλοβενίας, θα δώσουμε ως αντάλλαγμα μια συνάντηση του προέδρου της χώρας με τον Μπαράκ Ομπάμα;
-οι ΗΠΑ συνεργάζονται με εμπόρους ναρκωτικών (αδελφός Καρζάι) και με διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους στο Αφγανιστάν γιατί τους έχουν ανάγκη (βλέπε την περίπτωση αφγανού υπουργού που μετέφερε σε βαλίτσες στο Αμπου Ντάμπι 54 εκατομμύρια δολάρια από τις οικονομίες τους). 
-κυνηγούν εμπόρους ναρκωτικών και διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους, όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους (βλέπε σύλληψη του ρώσου εμπόρου όπλων Βίκτορ Μπόιτ).

9 σχόλια:

koulpa είπε...

ax.. ρομαντικός δον κιχότης κι αυτός.. :):)
όσοι από εμάς δεν βλέπαμε όλα αυτά ανάμεσα στις γραμμές των επίσημων λόγων και τις πράξεις τους.. δε θα επιρεαστούμε από τις αποκαλήψεις.. γιατί έχουμε επιλέξει να μη μας ενδιαφέρουν.. :):)
αν οι ολοκληρωτικές καταστάσεις καταλάβαιναν πόσο λίγο κινδυνεύουν από τις αποκαλύψεις.. θα ήταν ακόμα πιό αποτελεσματικές.. στο άθλιο έργο τους.. :):)
είμαι σε έξαλη φάση.. και χωρίς τρόπο εκτόνωσης.. μόνο αν ξυπνούσε ο βαθιά κοιμόμενος παγκόσμιος αστός.. και τους κρεμούσε όλους σε δημώσιο χώρο σε ζυγαριές με αντίβαρο το χρυσάφι τους θα ησύχαζα.. λίγο.. :):)
την καλησπέρα μου και συγνώμη για το μένος.. :):)

geokalp είπε...

σίγουρα συμπλέω με τη άποψη ότι "αν οι ολοκληρωτικές καταστάσεις καταλάβαιναν πόσο λίγο κινδυνεύουν από τις αποκαλύψεις.. θα ήταν ακόμα πιό αποτελεσματικές.. στο άθλιο έργο τους.. :):)"

αλλά έλα που θέλουν να τα κάνουν και να τους κάνουν και τεμενάδες!!!
τα θέλουν όλα και σίγουρα δε θέλουν ούτε να τσλακώνεται η εικόνα τους
γι' αυτό βγήκε και η Χίλαρυ να ζητήσει συγγνώμη, και στην υπουργεία της έγινε....

ο αστός δυστυχώς δεν μπορεί να σηκωθεί αυτή τη στιγμή γιατί θεωρεί ότι οι "αλυσίδες" του χρέους που έχει επωμισθεί είναι (ακόμα διαχειρίσιμες) βαριές..!

EISVOLEAS είπε...

Δεν νομιζω οτι θα φιμωθει τοσο απλα.
Το πραγμα εχει παρει τρομακτικες διαστασεις και το σουρωτηρι της διαδικτυακης πληροφορησης εχει αμετρητες συνεχως ανανεωσιμες τρυπες.

geokalp είπε...

Εισβωλ
το γέλιο είναι ότι έχουμε αμέσως κυβερνοεπιθέσεις, ένα ματριξ ένα πράγμα!

koulpa είπε...

μα ο αστός απο κατασκευής του δεν μπορεί να ξεσηκωθεί.. έχει φτιαχθεί ακριβώς για να λειτουργεί σα δούλος και πελάτης.. αλλά αναρωτιέμαι.. δε καταλαβαίνουν ότι με την πορία που έχουν πάρει.. θα αποαστικοποιήσουν τον αστο;.. και θα έιναι διπλό το προβλημα τους.. πρώτον δε θα εχουν σε ποιόν να δεσπώζουν.. αλλά και ποιόν να εκμεταλεύονται.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

geokalp είπε...

koulpa ποντάρουν στο ότι ο (πρώην) αστός θα έχει γνωρίσει τα καλά του συτήματος (υπερ-κατανάλωση, κλπ) οπότε θα κάνει πάντοτε ότι πρέπει για να τα έχει!
αυτό συνεχίζουν να πιστεύουν

KitsosMitsos είπε...

Τυχόν έκδοσή του θα είναι ισοδύναμη της δολοφονίας. Ακόμη και χωρίς νεκρό...

Κώστας είπε...

Καλά Χριστούγεννα Geo!
Καλά να περνάς!

geokalp είπε...

χρόνια πολλά σε όλους

Kitse - Κώστα
δεν ξέρω τι γίνεται με μια ρύθμιση του βλογερ που ότι θέλει το κρατάει σαν σπαμ...