Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Φόβος είναι η αιτία

Τα παρακάτω είναι απάντηση σε σχόλιο του φίλου FVasileiou που ΣΗΜΕΙΩΝΕ: "Μου την έχει δώσει τόσο η σιωπή και η απραξία των διάφορων ηγεσιών και δη των συνδικαλιστικών σε σχέση με τα όσα ζούμε τον τελευταίο χρόνο".

Η φαινομενική τύφλωση λαών και ατόμων που αρνούνται να δεχτούν τις κραυγαλέες πραγματικότητες είναι 20% αμορφωσιά και βλακεία. Το υπόλοιπο 80% είναι ΦΟΒΟΣ.
Ναι, δεν χωράει καμία αμφιβολία.
Η μεγάλη πλειοψηφία αποτελείται από ανθρώπους ΔΕΙΛΟΥΣ.
Και αυτό είναι το πρώτο που διδάσκεται η εξουσία και το πρώτο που εκμεταλλεύεται.

Είναι φόβος σύνθετος, βαθύς, σκεπασμένος, μασκαρεμένος σε κάτι άλλο, συχνά αταβιστικός.
Περιέχει σίγουρα το φόβο της αλλαγής, του αγνώστου, του ξένου, του διαφορετικού.
Κύριο σύμπτωμα και αποτέλεσμα του είναι ότι παραλύει το νευρικό σύστημα, τις σωματικές και ψυχικές αντοχές, περιστέλλει τη δυνατότητα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Μόνο ΕΤΣΙ μπορεί να εξηγηθούν φαινόμενα όπως το να περιέρχεται ο καθημερινός άνθρωπος σε κατάσταση πλήρους ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ χωρίς ημερομηνία λήξεως, το να στριμώχνεται σε ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ. Να περιμένει ακόμα τη λύση από "ΚΑΠΟΥ".

____________________________________________

Απόσπασμα τα παραπάνω από τη σχετική τοποθέτηση του Κυρ Ηλία Μπαζίνα, τον οποίο συνεχίζω να συμβουλεύομαι για περίπου είκοσι χρόνια.
Δεν θυμάμαι τι ακριβώς ο κυρ Ηλίας έγραφε πριν από περίπου είκοσι χρόνια, ήταν όμως δύο-τρία που όταν τα συζήτησα με άλλους, μου επιτέθηκαν εκφράζοντας αντίλογο. Όμως, μετά από κάποιο καιρό αυτός που επιβεβαιώθηκε ήταν ο κυρ Ηλίας, ότι υποστήριζε αυτό έγινε. Και από τότε έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε ..ποδοσφαιρικά! Οπότε, τον συμβουλεύομαι. Της Νομικής είναι άλλωστε, συνήθως πληρώνεις για να μάθεις από δικηγόρο...

Διαβάστε όλη τη τοποθέτησή του, έχει ενδιαφέρον.

2 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Ίσως έχουμε ακόμα πράγματα να χάσουμε.

geokalp είπε...

είναι σίγουρο!
γιατί όπως γράφει ο κυρ Ηλίας, "Η μεγάλη πλειοψηφία αποτελείται από ανθρώπους ΔΕΙΛΟΥΣ.
Και αυτό είναι το πρώτο που διδάσκεται η εξουσία και το πρώτο που εκμεταλλεύεται"

πρώτιστα εκμεταλλεύονται το φόβο μας..