Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Γουρούνια

Μα είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου!



Την άνοιξη του 2009 αλλά και κάμποσους μήνες νωρίτερα μας είχαν ζαλίσει τα κανάλια με τη γρίπη των χοίρων. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο, η γρίπη των χοίρων να αλλάξει όνομα και να ονομάζεται πλέον ως "νέα γρίπη", γιατί - προφανώς - το όνομα δεν ήταν εύηχο... Μπορεί πολλοί να νόμιζαν ότι οι άνθρωποι θα μεταμορφώνονταν σε ..χοίρους!
Εάν έχετε χρόνο, δείτε τι έγραφε Το Βημα στις 3 Μαϊου 2009: 9+1 ερωτήσεις - απαντήσεις για τη νέα γρίπη - http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=266239&dt=03/05/2009
Από εκεί: Η κλασική γρίπη των χοίρων είναι μια αναπνευστική νόσος των χοίρων που προκαλείται από τον τύπο Α του ιού της γρίπης (συγκεκριμένα από το στέλεχος Η1Ν1).



Με τα πολλά, πέρασε ο καιρός. Τα κανάλια σταμάτησαν να αφιερώνουν το χρόνο τους.
Όμως η νέα γρίπη - αυτή των χοίρων, ντε - ΤΩΡΑ ήρθε πραγματικά!

Δείτε την ανακοίνωση:

Με προσοχή παρακολουθεί το υπουργείο Υγείας την εξέλιξη των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα, συνολικά έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 208 άτομα από τα οποία τα 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 60 έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο ιός φαίνεται ότι προτιμά τις ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και τους άνδρες καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.

ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Και ΚΑΝΕΙΣ δεν βγαίνει να το πει, ή έστω να αφιερώσει λίγο χρόνο, όπως τότε που το θέμα ΠΟΥΛΑΓΕ.


Περαστικά μας...


υ.γ. ψάχνωντας για μια ταιριαστή φώτο, θυμήθηκα ότι είχα περάσει τη γρίπη των χοίρων τον Σεπτέμβριο του 2009

2 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxaxa και φέτος την αρπαξα.. από τα χρηστούγενα.. παλινδρομώ.. δε ξέρω τι είναι.. και δε θα μάθω.. ελπίζω να επιβιώσω.. ακόμα κι αν καταλήξω.. θα έχω τη χαρά ότι δεν ήλθα σε επαφή με το σύστημα υγείας.. πασα νόσος είναι προτιμότερη.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

geokalp είπε...

καλημέρα και περαστικά!

το "ου μπλέξεις" είναι δεδομένο!