Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δόγμα του Σοκ: 2012, η ελληνική εκδοχή


το κείμενο είναι του Άδη από το Κάτω Κόσμο
σε περίπτωση διαφωνίας ας τα βρείτε με το Χάρο


Να πούμε και 2-3 πραγματάκια για το χθεσινό υποτιθέμενο ντέρμπυ...  

(μία πολιτική ταινία τρόμου)

Και όσοι τα διαβάσουν (με δεδομένο ότι το κείμενο θα είναι 100% πολιτικό και σε καμία περίπτωση αθλητικό) καλό θα είναι να μην βιαστούν να εξάγουν συμπεράσματα.

Κατ' αρχήν, να πω ότι χθες δεν έγινε κανένα απολύτως ντέρμπυ διότι απλούστατα ο βάζελος δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο. Μια ομαδίτσα της πλάκας που προκαλεί θλίψη μέχρι και σε'μάς τους γαύρους. Αυτό ρε είναι ο αιώνιος αντίπαλος; Πως τα καταντήσατε έτσι ρε ξεφτίλες; Έχουμε που έχουμε την κρίση με τις στεναχώριες που μας έχει φέρει, έχουμε χίλιες δυο σκοτούρες και μας αφαιρείτε και το δικαίωμα να χαρούμε την μπάλα; Να κάνουμε λίγη καζούρα στους φίλους μας τους βάζελους; Να χαβαλεδιάσουμε λίγο ρε αδελφέ. Δεν είναι ότι χθες (ή σήμερα) δεν έστειλα ούτε ένα μήνυμα στους φίλους μου τους βάζελους, αλλά σήμερα ιδίως δεν είδα και κανέναν άλλον να το είχε κάνει. Μέχρι κι αυτό ρε θέλετε να μας πηδήξετε; Και γιατί κιόλας; Για δικά σας οφέλη, ε;... Χα...

Ποια οφέλη, θα σκέφτεστε...
Για πείτε μου κάτι ρε παλουκάρια: χθες με τα έκτροπα που συνέβησαν πόσοι ήταν αυτοί που χάρηκαν και έτριβαν τα χέρια τους; Πάμπολλοι, θα έλεγα. Αμέτρητοι.

Διότι ακριβώς αυτό ήταν το σχέδιο: να μπουκάρουν οι παρακρατικοί και να τα κάνουν γης μαδιάμ. Όλη την περασμένη βδομάδα όπου κι αν έψαχνες στο ίντερνετ, ό,τι κι αν άκουγες στο ραδιόφωνο το ίδιο πράγμα θα διάβαζες: ότι το ντέρμπυ κατά 99% δεν θα τελείωνε. Το ήξεραν όλοι, εκτός φυσικά από την ελληνική αστυνομία, την ικανότατη ΕΛΑΣ που δεν όχι μόνο δεν πήρε μυρωδιά από τα αμέτρητα "υλικά" που πέρασαν κάτω από τη μύτη της εις τας μυστικάς κρύπτας του νεόδμητου αρχιτεκτονικού μυστηρίου που ακούει στο όνομα ΟΑΚΑ που ακόμη αποτελεί ένα ανεξερεύνητο μυστήριο, αλλά ακόμη χειρότερα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει κυριολεκτικώς μια χούφτα χουλιγκάνων σε έναν εντελώς κλειστό χώρο όπως ένα γήπεδο, όταν την ίδιαν στιγμή μπορεί να καταστείλει (αναιτίως βεβαίως) μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε ανοικτή πόλη! Είναι δηλαδή να τραβάς τις μασχαλότριχές σου με αυτά που συμβαίνουν...

Εγώ ρε παιδιά ξέρετε τι κατάλαβα από τα χθεσινά επεισόδια; Ότι ήταν καραστημένα 100%, όπως το είπε και ο Βαλβέρδε άλλωστε και χίλια μπράβο του για τις δηλώσεις του μετά το ματς: "Η αλήθεια είναι πως αυτά τα πράγματα έχουν σχέση με την κακή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και επηρεάζει την εικόνα και στα γήπεδα. Δεν μου αρέσει καθόλου που χρησιμοποιούν αυτόν τον κόσμο, που είναι άνεργος και έχει προβλήματα, για να γίνουν αυτά τα πράγματα".
Είμαστε πολύ τυχεροί που χθες δεν θρηνήσαμε θύματα, φίλες και φίλοι. Και αυτό που θαυμάσαμε μάλλον αποτέλεσε την έναρξη από μια σειρά προβοκατόρικες ενέργειες που θα έχουμε έως τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν τελικώς. Που θα αποσκοπούν αυτές οι ενέργειες; Φυσικά στην κατατρομοκράτηση του κόσμου, να μείνει στο σπίτι του, να μην αντιδράει, ει δυνατόν να μην αναπνέει κιόλας. Συγκέντρωση κόσμου συνεπάγεται πλέον κάτι πολύ κακό. Και οι οπαδοί του βάζελου ήταν ιδανικό θύμα χθες: η ομάδα τους έπαιζε ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί. Οι παίκτες τους είναι απλήρωτοι, διοίκηση επί της ουσίας δεν έχουν εδώ και κανά χρόνο τουλάχιστον και τα προβλήματα συσσωρεύονται παρά τις ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων εκεί μέσα. Με δεδομένη λοιπόν τη δυσαρέσκεια των οπαδών τους για την ίδιαν τους την ομάδα (καθώς και την ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία από τις εξελίξεις στην κοινωνία), αποτελούσαν το τέλειο θύμα για χθες. Δεν ξέρω αν έπεσε το μάτι σας στην ανακοίνωση που κυριολεκτικώς έσπευσε να βγάλει ο Ολυμπιακός (διαβάστε την διότι είναι σημαντική και δεν είναι αθλητική): είναι εμφανές ότι στον Ολυμπιακό έχουν καταλάβει ότι στο άμεσο μέλλον θα επιχειρηθεί μάλλον λυσσαλέα προσπάθεια να του φορτώσουν την επικείμενη βαρειά τιμωρία του βάζελου που θα είναι σχεδόν εξοντωτική για τα δεδομένα στα οποία βρίσκεται. Ποιος ο σκοπός αυτός; Μα φυσικά να ξαναφουντώσει η έριδα γαύρων και βάζελων που θα είναι ό,τι πρέπει στην παρούσα φάση και θα υποβοηθήσει τα μέγιστα στις πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές σχεδιάζονται σε πολύ σκοτεινά δωμάτια.

Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα χώσω στους βάζελους: χθες όμως δεν θεωρώ ότι ήταν βάζελοι πίσω από τα επεισόδια. Ξαναλέω: ΔΕΝ θεωρώ. Τουναντίον θεωρώ ότι τα έκαναν παρακρατικοί φυτευτοί με τις ευλογίες και της αστυνομίας και της πολιτικής τάξης και ο στόχος τους δεν ήταν απλώς να γίνουν επεισόδια (τα οποία για όσους "διάβασαν" τα γεγονότα του ντέρμπυ τα είχαν κατά νου και στον Ολυμπιακό αλλά τα είχε και ο διαιτητής της αναμέτρησης Κάκος, ο οποίος χθες είχε μια... υποδειγματικά κακή διαιτησία που δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα, με σκοπό μπας και αποφευχθούν τα χειρότερα που τελικώς δεν αποφεύχθησαν). Στόχος τους ήταν ει δυνατόν να έχουμε και θύματα.

Ο κόσμος επιβάλλεται να κατατρομοκρατηθεί.
Ο κόσμος επιβάλλεται να κατανοήσει ότι δεν πρέπει να αντιδρά.
Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τον βιασμό πρέπει να τον απολαμβάνει.

Τα μηνύματα του χθεσινού ντέρμπυ ήταν αμιγώς πολιτικά, φίλες και φίλοι. Δεν ήταν τυχαία γεγονότα αφενός και αφετέρου δεν θα είναι τα τελευταία. Τουναντίον αποτέλεσαν την αρχή, που από σατανική σύμπτωση συμπίπτει με το αρχίζουμε του Βενιζέλου. Πως τα φέρνει η πουτάνα η τύχη, ε, Βαγγέλα; Η πρώτη σου μέρα ως αρχηγός στο pasok έγινε μεγάλη προσπάθεια να βαφτεί με αίμα... Το θλιβερό βέβαια είναι πως όλοι ξέρουμε ότι το αίμα δεν θα το αποφύγουμε στο τέλος, τέλος. Η αιματηρή καταστολή με τόνους χημικών και ιδιαίτερα πολλή βία ίσως της μεγαλύτερης διαδήλωσης όλων των εποχών που έχει γίνει στην Αθήνα στις 12 του Φλεβάρη με κόσμο που μπορεί να έφτασε και το ένα εκατομμύριο, ήταν απλώς η προθέρμανση. Τα περσινά γεγονότα με τους Αγανακτισμένους ήταν απλώς τα προμηνύματα. Το χοντρό παιχνίδι τώρα ξεκίνησε, διότι οι μνήμες πρέπει να είναι νωπές εν όψει εκλογών, διότι μέσα σε όλα έχουμε και την καταρραμένη την ψήφο, ε;

Εκλογές... Μα εδώ τα έχουμε βρει -οι γερμανοτσολιάδες- με τους Γερμανούς φίλους μας, τι τις θέλουμε τις εκλογές; Κι αν γίνει καμιά στραβή; Τι κάνουμε; Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας...

Τουτέστιν πρέπει κατ' αρχήν να μεριμνήσουμε να μην συμβεί καμιά στραβή και πως θα γίνει αυτό; Με την κατατρομοκράτηση του κόσμου με χίλιους δυο τρόπους, τρόποι που όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα φτάσει σχεδόν στο εκβιαστικό δίλημμα "ή εμάς, ή κουπόνια σίτησης. Διαλέχτε". Οκ, το ερώτημα ενδέχεται να μην είναι τόσο ωμό, επί της ουσίας όμως θα είναι επακριβώς αυτό.
Οι εκλογές αυτές όποτε επιτραπεί να γίνουν και εν αντιθέσει με όλες τις προηγούμενες που υπόσχονταν ελπίδα και όνειρα) θα υπόσχονται εφιάλτη και μιζέρια. Μην εκπλαγείτε αν προεκλογικά δεν πληρωθούν και τίποτε μισθοί και συντάξεις για κανάν μήνα ή έστω αργήσουν χαρακτηριστικά (διότι ο κόσμος καλό θα είναι να ζοριστεί αλλά όχι σε σημείο να εξεγερθεί). Ο κόσμος πρέπει να βάλει καλά στο πετσί του το δίλημμα "ή εμάς ή πεθαίνετε" και αυτό μπορεί να γίνει μόνο ωμά. Μόνο με τον χείριστο των εκβιασμών. Εκεί λοιπόν θα δω την μαγκιά αυτού του λαού, εκεί θα δω πόσο προσκυνημένος είναι: από το αν θα μασήσει και θακάνει πίσω επιστρέφοντας στα δύο κόμματα των δωσίλογων, ή αν θα τους συντρίψει όπως τους αρμόζει, όπως αξίζει σε'μάς και τα παιδιά μας, όπως αξίζει στα όνειρά μας.

Τουτέστιν, ναι μεν έχω εκφράσει κατ' επανάληψιν σχεδόν ως βεβαιότητα την ευχή ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων θα είναι πολύ χαμηλά, όμως αυτή η ευχή είναι προ του εσχάτου εκβιαστικού διλήμματος. Όταν θα σκάσει μύτη αυτό, ποια θα είναι τα ποσοστά τους; Πολύ αναρωτιέμαι, μα πάρα πολύ. Για τον λόγο αυτό επικροτώ κάθε νέα κίνηση με κόμμα ακριβώς επειδή θα κόψει σίγουρα κάποιο φιλετάκι από τους δύο δωσίλογους. Και εννοείται ότι προτίθεμαι να κάνω τα στραβά μάτια σε διάφορα σημεία που υπό άλλες συνθήκες θα τα έχωνα στην Αριστερά, αν και δεν το κρύβω ότι ο Φώτης που τον συμπαθούσα ανέκαθεν με έχει απογοητεύσει έτσι όπως τείνει να μεταλλάξει το κόμμα του σε pasok light. Τέλος πάντων, ξεφύγαμε.

Πότε θα γίνουν, άραγε, οι εκλογές; Η 29η Απριλίου που ακούγεται πολύ, παίζει όντως έντονα, αν και μακράν η πιο ταιριαστή ημερομηνία θα ήταν η 21η για να συμπέσει με την επέτειο της εθνοσωτήριου Επαναcτάcεωc. Οι λόγοι που καθιστούν την 29η ελκυστική ημερομηνία έχουν να κάνουν κυρίως με το ότι προηγείται της πρωτομαγιάς, ημέρα που πολύ φοβάμαι ότι θα δουν πολλά άσχημα τα ματάκια μας. Θα σας πω μόνο το εξής: ακόμη δεν θα έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση οπότε η χώρα θα κυβερνάται ακόμη από υπηρεσιακούς. Οπότε πάνω στην απειρία ή την ασυνεννοησία, όλο και "κάτι" μπορεί να συμβεί... Ξέρετε τώρα, κανάς νεκρός κατά λάθος κι έτσι. Δεκεμβριανά style. Αυτά όλα παίζουν μεγάλο ρόλο διότι τον Ιούνιο έρχονται νέα μέτρα εξαθλίωσης, πολύ χειρότερα από όσα έχουμε βιώσει μέχρι τώρα. Σε καμία περίπτωση λοιπόν οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν μετά την πρωτομαγιά αλλά κοντά. Για μετά αλλά μακρυά το συζητάμε. Από τι θα εξαρτηθεί αυτό; Μα από το αν μέχρι τότε θα έχουν υπεψηφιστεί όσα πρέπει να υπερψηφιστούν: ναι μεν τα δύο "μεγάλα" κόμματα έχουν υποστεί φθορές αλλά ακόμη έχουν ένα ισχυρό ατού: διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. μετά τις εκλογές το ενδεχόμενο να μην περάσουν οι αιματηροί εκβιασμοί και να υπάρχει μια ανεπιθύμητη σύνθεση της βουλής, είναι ορατό και φυσικά απευκταίο για τους γαμώ και δέρνω της χώρας, ήτοι τους δανειστές οι οποίοι πλέον έχουν ήδη τον πλήρη έλεγχο των πάντων. Οπότε όλα θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί επισήμως (ήτοι να αποτελούν Νόμο του Κράτους) μέχρι τότε. Δεν είναι τυχαίο ότι το έσχατο δωσίλογο μνημόνιο που αποτελεί κυριολεκτικώς και μνημόσυνο της χώρας, έχει προβλέψει τα πάντα: ακόμη κι αν βγούμε από το ευρώ, το χρέος θα παραμείνει ως αξία σε ευρώ. Αν δεν πληρώσουμε έστω και μία δόση ενεργοποιούνται αιματηρές και επαχθείς ρήτρες που μπορούν να μας πάρουν κυριολεκτικώς και τα σώβρακα (νησιά, Παρθενώνες και τέτοια αποχαιρετήστε τα), ενώ ακόμη κι αν η σύνθεση της βουλής αλλάξει, έχουμε ήδη παραιτηθεί από κάθε ασυλία και νομική προστασία. Το δε δίκαιο είναι αγγλικό και οι όποιες προσφυγές των δανειστών μας εναντίον μας θα εκδικάζονται σε δικαστήριο που θα επιλέγουν οι δανειστές (ήτοι Λουξεμβούργου ως τάχα μου αντικειμενικό), ενώ παράλληλα θα πληρώσουμε και τις ρήτρες ενεργοποίησης ένεκα επισήμου χρεωκοπίας, η οποία δυστυχώς έβαπτίσθη συντεταγμένη προκειμένου όταν θα έρθει η ώρα η καλή (που θα μας τα έχουν πάρει όλα θα ετοιμάζονται πλέον να μας πετάξουν έξω από το ευρώ) θα έχει αφήσει και παραθυράκι για την άτακτη χρεωκοπία που θα αποτελέσει απλώς την επίσημη ταφόπλακα. Όπως βλέπετε έχουν προβλεφθεί τα πάντα, ακόμη και το ενδεχόμενο pasok και νουδού να λάβουν αθροιστικά μηδέν τοις εκατό. Τι σημαίνουν αυτά; Για την ώρα διαφαίνεται από όλα τα σημεία των καιρών πως οι δερβέναγες της χώρας θεωρούν πως λίαν συντόμως θα έχουν ολοκληρώσει το θεάρεστον έργο τους, οπότε οι εκλογές θα μπορούν να προκηρυχθούν για τις 29 Απριλίου.
Αλήθεια, μήπως θυμάστε εκείνο το αστειάκι που λέγαμε ότι αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι δεν θα γίνονταν; Ε, ήρθε η ώρα που πλέον έγινε πραγματικότητα: οι επικείμενες εκλογές (και μάλλον και όλες οι επόμενες) δεν πρόκειται ν'αλλάξουν κάτι, πολύ φοβάμαι.
Αν, τώρα, για κάποιον λόγο κάτι στραβώσει στην πορεία, υπάρχει και η δυνατότητα να μην προκηρυχθούν εκλογές. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η παρούσα χουντική κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης και διαθέτει τη δυνατότητα να παραμείνει ως τον Σεπτέμβριο του 2013. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η όλη προσπάθεια κατατρομοκράτησης εννοείται πως δεν θα πάει χαμένη. Η κρατική τρομοκρατία πάντοτε οφελεί να παραμείνουν τα πρόβατα μέσα στο μαντρί και οι προσπάθειές της καθίστανται επιτυχείς όταν υπάρχουν δύο παράγοντες:
πρώτον, βλάκες που να αναπαράγουν την τρομοκρατία ως φόβο
και
δεύτερον, γερμανοτσολιάδες που ευχαρίστως να εκτελούν τις διαταγές.

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, ε;
Οκ, θα σας το πω διαφορετικά: σύμφωνα με την σχετική θεωρία, για να εμφανισθεί τρομοκρατία (υπό την έννοια της τρομοκρατικής οργανώσεως και όχι της κρατικής, αμέσως να βιαστείτε!) σε μία κοινωνία πρέπει να υπάρχουν τρεις παράγοντες:
Πρώτον, απογοητευμένα άτομα.
Δεύτερον, ανεκτική ή υποστηρικτική κοινωνία.
Τρίτον, σχετική ιδεολογία.
Ενώ λοιπόν στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε υπάρχουν αυτοί οι παράγοντες, περιέργως δεν ανοίγει μύτη, παρά μόνο από την αστυνομία και το κράτος γενικότερα. Την ίδιαν στιγμή αν σκεφτούμε το πρόσφατο μεταπολιτευτικό παρελθόν καθώς και το ότι σε καιρούς απείρως καλύτερους είχαμε πάντοτε αρκετές τέτοιες οργανώσεις, μας προκαλούνται απορίες. Πως γίνεται να είχαμε τότε και να μην έχουμε τώρα; Δύσκολα ερωτήματα.
Τι σημαίνουν αυτά; Ντάξει, αποδείξεις δεν μπορείς να έχεις αλλά οι ενδείξεις αν εμπλουτισθούν με λογική μας βοηθούν να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, συμπεράσματα που θαυμάσαμε στην πράξη και χθες στο ΟΑΚΑ.
Διότι και χθες μια από τα ίδια είχαμε.
Βλέπετε λοιπόν πόσο ωραία καταλήγουμε εκεί απ'όπου ξεκινήσαμε;
Καταλάβατε τώρα γιατί αυτά που συνέβησαν χθες στον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το ποδόσφαιρο παρά ήταν αμιγώς πολιτικές εξελίξεις; Διότι μας προϊδεάζουν για τα όσα ακολουθούν σύντομα... Και δυστυχώς ήρθε μια ώρα άσχημη που πρέπει να είστε έτοιμοι για πολλά πράγματα.

Και παρόλο που θα επανέλθουμε και στο άμεσο μέλλον, στις επικείμενες εκλογές ψηφίζουμε αυτό που πρέπει. Ούτε απέχουμε για να τους κάνουμε τη χάρη (που επιπρόσθετα τους προμοτάρουμε κιόλας), ούτε στηρίζουμε αυτούς που ξεπούλησαν τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Χαίρετε και το νου σας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι καλα παντα για τα επεισοδια φταινε οι παρακρατικοι..αφηστε πια αυτη την καραμελα.καφροι ημασταν και θα συνεχισουμε να ειμαστε. τελος

Ανώνυμος είπε...

ο ολυμπιακος και το αιγαλεω να κερδιζουν και ολοι οι αλλοι να πανε να γ...

geokalp είπε...

ανώνυμε 1

με την ανωνυμία σου μοιάζεις με παρακρατικός

geokalp είπε...

ανώνυμε 2

κέρδισε και τη Μέταλιστ ο Ολυμπιακός

geokalp είπε...

Ανώνυμε 1

σίγα μη διάβασες τι έγραφε και έγραψες το μπουρδοσχόλιό σου...
κάφρος είσαι και νομίζεις ότι είναι και οι γυρω σου

koulpa είπε...

xaxaxa ε μα κι εσύ ξεκινάς να μιλάς για ντέρμπι.. τι περιμένεις.. :) :)
μωρέ τα έχουμε πει και ξαναπει..
τώρα τι φοβουνται πιά.. οι ενάμισι εκατομύριο άνεργοι κι άλλοι τόσοι που πέρνουν αρτζιλικι για κουλούρι;.. ανοιξη έρχεται.. ας καταπατήσουμε όλοι μαζί τις καλιεργήσημες εκτάσεις να φυτέψουμε να έχουμε να φάμε..χαχαχα :) :)
εμενα μου βγαίνει πολυ αντιδραστικά αυτό το θέμα του σοκ.. η τελευταία μου επιθιμία είναι να τους σοκάρω εγώ.. δε θα πεθάνω αν αποτύχω.. εδώ θα με έχετε να γκρινιάζω.. :) :)
την καληνύχτα μου :) :)

geokalp είπε...

καλημέρα koulpa!!!

τα έχουμε πει και ξαναπεί
απλά μου αρέσει να ορίζω "που ακριβώς βρισκόμαστε" για να μην ..χάνομαι!

το σοκ το δικό σου μπορεί να λειτουργήσει όπως του αλγερινού που πυρπολήθηκε...

koulpa είπε...

xaxa κι εγώ δεν έχω νέα να πω.. τα είπα νωρίς.. ή.. έιναι που δεν αλλάζει κάτι.. :) :)
μην ελπίζετε να πυρποληθώ.. δε νομιζω να σικαριστέι κανένας.. :) :)
κάτι άλλο πρέπει να βρω.. το βασικό σοκ που σκεπτόμουν εδώ και 30 χρόνια.. ήταν η στάση πληρωμών.. τώρα πια΄.. :) :)
καληνύχτες :) :)

geokalp είπε...

δείχνει να αλλάζει ..προς το ..χειρόερο..!! ..μόνιμα!

τώρα πια ζήτημα εάν ο 1 στους 2 δε θα τη κάνει έστω και για λίγο