Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

βελτίωση συν δια αλλαγ ών

Η χθεσινή συμφωνία ανέδειξε το διμερές πρόβλημα Ελλάδας-Γερμανίας.
Οι αστικοί μύθοι των βορείων για τεμπέληδες νότιους ενάντια στις θύμησες του Γ' Ράιχ.

Κἀπου οφείλουμε να βελτιωθούμε όσο οι Γερμανοί. Να αποκτήσουμε υπουργό ΑΜΕΑ ή με σκουλαρίκια. Να εντάξουμε μετανάστες όσο το έχουν πετύχει εκείνοι. Να δώσουμε ευκαιρία σε νέους να πάνε τα πράγματα πιο μπροστά. Να δουλέψουμε περισσότερο. Να βρούμε νέους επενδυτές για τα μέρη μας. Να βάλουμε στο κάδρο τον Μπετόβεν και τη γερμανική συνεισφορά στο πολιτισμό.

Κάπου οφείλουμε να επανατοποθετήσουμε τη γερμανική διάθεση για πρόοδο, πλέον δεν γίνεται με πόλεμο αλλά με επιταγές και λεφτά. Χρειαζόμαστε να αποδεχτούμε ότι δεν είμαστε ο περιούσιος λαός της παγκοσμιοποίησης με μόνο καθήκον την κατανάλωση δανείων. Η επιχειρηματικότητά μας να ξεπεράσει το ξεκοκκάλισμα των ΚΠΣ και τις συνήθειες από το 1950. Να διαλυθεί η εντύπωση ότι "μόνο μας χρεωστάνε" για "όσα  έχουν κάνει οι Έλληνες από την αρχαία Αθήνα".

Οφείλουμε να επιλύσουμε το κόμπλεξ του διμερούς προβλήματος με τους ηγέτες της Ευρώπης. Εμείς γουστάρουμε τα προϊόντα της γερμανικής βιομηχανίας, εκείνοι θέλουν τουρισμό και πολιτισμό. Μπορούμε να συνδιαλλαγούμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: