Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

τέλος Νοεμβρίου

Τα περισσότερα από όσα έχουν συμβεί από τις τελευταίες μέρες του Σαμαρά είχαν γίνει αντιληπτά, δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να προβλεφθούν ύστερα από 5-6-7 (8 από 1/1/2016) χρόνια κρίσης και επαφής με τις βουλές των Ευρωπαίων.
Αυτό όμως που δεν ήταν καθόλου ανιχνεύσιμο ήταν η παντελής απουσία εγχώριων ιδεών προς εφαρμογή. Κανένας από όσους κατέχουν θέση ευθύνης δεν έχουν να προτείνουν κάποια σοβαρή ιδέα που να ταιριάζει με τις δυνατότητες του εγχώριου οικοπέδου.
Αν δεν κάνω λάθος, οι μόνες ιδέες που έχω διαβάσει εδώ και πολλούς μήνες είναι:
1. Πώς θα είναι το «θερινό Νταβός» που οραματίζεται ο Δημήτρης Μάρδας
2. Νατοϊκή βάση στο ΝΑ Αιγαίο προτείνει ο Καμμένος
[Ενδέχεται ιδέα να ήταν και η επιβολή των capital controls αλλά αυτή δεν την εμπνεύστηκε κάποιος εγχώριος, χώρια που ήταν κοπιάρισμα από τη Κύπρο]

Προσωπικά, αν με ρωτήσει κάποιος, διαθέτω ικανό αριθμό ιδεών προς εφαρμογή που αρκούν για να εξαντληθεί μια τετραετία διακυβέρνησης. Και δεν είμαι ο μόνος, ούτε ο καλύτερος.

Τι να υποθέσει κάποιος; Ότι το μόνο που έχουμε να εφαρμόσουμε στη χώρα είναι το Πρόγραμμα που επιβάλλουν οι Ευρώπαίοι; Ταυτόχρονα, ότι είναι το μόνο που μπορούμε να εφαρμόσουμε; Μόνο για όσα εκείνοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να γίνονται μεταρρυθμίσεις;

Πρόκειται για κατάντια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: