Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

Σύνταξη;;; χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!

Ακόμα και μεγαλύτερη σύνταξη
Κίνητρα για παραμονή στην εργασία έως τα 65 έτη μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης

Την καθιέρωση κινήτρων για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας μελετά το υπουργείο Απασχόλησης, ανεξάρτητα από την επερχόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, μελετάται η αλλαγή της ισχύουσας ασφαλιστικής νομοθεσίας με στόχο την άρση των αντικινήτρων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή και καθιστούν υποχρεωτική τη συνταξιοδότηση και η χορήγηση κινήτρων για την παραμονή στην εργασία, όπως η αύξηση της σύνταξης.
Τονίζεται ότι σήμερα τα Tαμεία των αυτοαπασχολουμένων εφαρμόζουν κίνητρα για επιμήκυνση του χρόνου ασφάλισης. Στα υπόλοιπα Tαμεία η παραμονή στην εργασία και μετά τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης δεν έχει ουσιαστικά οφέλη για τον ασφαλισμένο.
Στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων από 55-64 ετών βελτιώνεται σταθερά, ωστόσο, παραμένει χαμηλό σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Στην ηλικιακή αυτή ομάδα το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών είναι χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των αντρών, το οποίο εξηγείται με τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, καθώς και με τη δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης από το εργατικό δυναμικό σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
Σήμερα οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν ένα φάσμα αντικινήτρων και φραγμών ως προς την ένταξη και την παραμονή τους στην εργασία.
Oι εργοδότες συνήθως είναι διστακτικοί στο να προσλάβουν μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους ή να συνεχίζουν να τους απασχολούν.
Newsroom ΔΟΛ

Εμμέσως μας λένε ότι το κατώφλι των 65 δεν ισχύει ακόμα στην Ελλάδα!!!
Και μας προετοιμάζουν καθώς πρόκειται για τους νέους ασφαλισμένους...

3 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

καλπ ο Σταμ εξηλθε?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

By the way old chump! This is July why bother with the pension schemes?

gk είπε...

Κοίτα μπροστά σου έχεις ένα γάμο, ένα γαμήλιο ταξίδι, να γίνεις μπαμπας, να...,να...
Άσε ανυσηχούμε για τη σύνταξή μας σε καμμια 30αριά χρόνια, ΑΝ ζούμε..
Προς το παρόν την υγειά μας να έχουμε να διασκεδάζουμε, να πίνουμε, να γ@μ@me, να ταξιδεύουμε αλλά και βασικό και πρωταρχικό για τη σύνταξη να έχουμε δουλειά (αυτό για τους δημόσιους υπάλληλους δε κολλάει αλλά δε πειράζει)...