Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Μας κοροϊδεύουν μέσα στη μούρη μας! (update Νο.2)

Ας ξανα-επιβεβαιώσουμε τον τίτλο του blog!
(και χάσουμε και τους πέντε που μας διαβάζουν!)

Στο αδελφό blog σημειώνω τα αξιοσημείωτα γεγονότα εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Την Τετάρτη ανέβασα μια μικρή είδηση που ανέφερε ότι Στη Βουλή καταθέτει την Τετάρτη για τα ομόλογα ο Γ.Ζορμπάς, μάλιστα έγραφε ότι θα κατέθετε κάποια στιγμή το πρωί. Η κατάθεσή του έχει αναβληθεί τον Αύγουστο λόγω εκλογών...
Στα ψιλά...
Την Τετάρτη το απόγευμα έβλεπα ειδήσεις... βασικά έριχνα ματιές, δεν παρακολουθούσα προσηλωμένος. Όλα τα κανάλια αφιέρωσαν το βασικό τους χρόνο - και τον χρόνο των τηλεθεατών τους - στα Eλ Ζωνιανά! Στην τρομακτικού επιπέδου επιχείρηση της Αστυνομίας να συλλάβει κάποιους. Και γράφω κάποιους γιατί κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς έψαχνε...
Σημειώνω μόνο μερικά σημεία άξια προς συζήτηση:

1. Ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε με δηλώσεις περί «σπίλωσής» του και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ας φέρουν ένα στοιχείο». Επέμεινε στην άποψη που έχει διατυπώσει και άλλες φορές κατά το παρελθόν, ότι δηλαδή «είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, είναι όμως και μία ιστορία που δημιουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης». «Αναλαμβάνω», είπε, «την όποια πολιτική ευθύνη έχω, όμως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίσθηκε εγκαίρως από τις κυβερνήσεις τού χθες».
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071107&nid=6514702&sn=ΕΛΛΑΔΑ&spid=876
Ο Κος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. Συμφωνημένη η «παρέλαση» της ΕΛ.ΑΣ. που κατέληξε στο φιάσκο.
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!

3. Μάθαμε ότι στο Μυλοπόταμο, α) δεν έχει πατήσει αστυνομικός από τη Χούντα, β) ίσως και να υπάρχουν κόκες - εκτός από φούντες - που ..χαλάνε την πιάτσα! Οι φούντες δεν μας πειράζουν καθώς υπάρχουν σε Καλαμάτα, Σπάρτη, Ηλεία, Αγρίνιο, Πήλιο, Δράμα-Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη και ποιος ξέρει που αλλού...
Τα όπλα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και το απίθανο στατιστικό ότι το χωρίο αυτό έχει την μεγαλύτερη υπερ-γεννητικότα στη χώρα με αφήνουν αδιάφορο.
Που τα έμαθα εγώ όλα αυτά και δεν τα ξέρουν οι αρμόδιοι;
Ίσως γιατί διαβάζω εφημερίδες και συνομιλώ με άλλους κατοίκους αυτής της χώρας...

4. (το θυμήθηκα και το συμπληρώνω) Στις σκηνές που είδα στην τηλεόραση είναι ότι τόσο τα μέλη των ΕΚΑΜ (κατανοητό) όσο και αρκετοί των πρώην ΜΑΤ (ακατανόητο) να φορούν μάσκες και να έχουν κρυμμένα τα προσωπά τους σαν τους κουκουλοφόρους...
Η εξήγηση που δίνω είναι μία: κάποιοι από αυτούς φοβήθηκαν να δείξουν τα προσωπά τους καθώς θα κινδύνευε τόσο η σωματική τους ακεραιότητα όσο και των οικογενειών τους εάν τους αναγνώριζαν οι κάτοικοι... Ενδεχομένως να πήγαν εκεί και χωρίς τη θέλησή τους...

σαν κι εσάς, έχω φάει... κι σας βαστάει, ελάτε!


Ξαναγυρίζουμε στο θέμα μας!
Έμαθε κανείς τι γίνεται με το δήθεν πόρισμα της δήθεν ανεξάρτητης Αρχής;
Όποιος ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά και αν μπορέσει να βγάλει άκρη έχει λύσει και το πρόβλημα του Ασφαλιστικού! Δώρο και τα 1000 μου ένσημα!
Η είδηση εδώ και αναμένω το νικητή!

Τέλος, η ανωτέρω θεωρία με κατατάσσει στον όμιλο ανθρώπων που αρέσκονται να ανακαλύπτουν συνωμοσίες... Όμως, είδατε ακόμα και τους εκφραστές τέτοιων θεωριών - κυρίως αριστερά κόμματα - να λένε κουβέντα;

Καλημέρα και καλή τύχη!

Update
Μου "έκοψε" να ρίξω και μια ματία στούς ξένους παρατηρητές για το πως είδαν την κατάσταση, αγαπημένος σύνδεσμος η DW:
Ζωνιανά – το ελληνικό Αφγανιστάν (!!!)
Σύντομο ρεπορτάζ δημοσίευσε η Frankfurter Rundschau με τίτλο «Η αστυνομία σε χαλάζι από σφαίρες»: «Μερικοί αποκαλούν τα Ζωνιανά «Ελ Ζωνιανά» καθώς στην περιοχή αυτή επικρατούν συνθήκες που παραπέμπουν στην Κολομβία. Άλλοι αποκαλούν την περιοχή ‘ελληνικό Αφγανιστάν’».
«Εδώ και δεκαετίες, αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν πάτησε αστυνομικός στο χωριό, το οποίο θεωρείται προπύργιο εμπορίου ναρκωτικών και όπλων».
Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στην πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα και επικαλείται δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου.
«Το θέμα είναι πώς θα γίνει αυτό», διερωτάται τέλος η εφημερίδα προσθέτοντας ότι «ηγετικά στελέχη της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν απάντηση σε πολλά ανοιχτά ερωτήματα: Ισχύει πράγματι ότι οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το αντικείμενο της επιχείρησης; Ποιος είχε ειδοποιήσει τους ελεύθερους σκοπευτές για την επιχείρηση; Μήπως είχαν πληροφοριοδότες στην αστυνομία;»

Update No.2

Από ένδοξοι αντάρτες, μαφιόζοι

«Οι μαφιόζοι του Ψηλορείτη – ένα ορεινό χωριό της Κρήτης εξελίχθηκε εδώ και δεκαετίες σε κέντρο του εμπορίου ναρκωτικών» με αυτό τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αφιερώνει στα Ζωνιανά εκτενέστατο ρεπορτάζ στο κυριακάτικο φύλλο της: «Στην πραγματικότητα τα Ζωνιανά, σε υψόμετρο 640 μέτρων στον Ψηλορείτη, θα μπορούσε να γίνει υπόδειγμα ευρωπαϊκού χωριού: διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην ΕΕ, κάτι που οφείλεται στην απομόνωση των 1600 κατοίκων και στα έθιμα που επικρατούν ακόμη εκεί. Ο νεαρός επιστήμονας Άρης Τσαντιρόπουλος , βρήκε στο χωριό αυτό γυναίκες που στα 35 τους είχαν εγγόνια, εφ’ όσον στα 15 ήταν ήδη παντρεμένες με τον εκλεκτό της οικογένειας που επέλεξε ο πατέρας. Ο Τσαντιρόπουλος ερεύνησε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής στη δεκαετία του ’90 και πρόσφατα δημοσίευσε τα αποτελέσματα της μελέτης του, ακριβώς τώρα που τα Ζωνιανά είναι στην ελληνική επικαιρότητα.»
Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στα γεγονότα και στις προσπάθειες της αστυνομίας και της κυβέρνησης να θέσει υπό τον έλεγχό της την κατάσταση και σημειώνει: «Όποιος αρνιόταν στους ισχυρούς εγκληματίες των Ζωνιανών να κλείσει το στόμα του και τολμούσε να σπάσει τη σιωπή του, η πόρτα του σπιτιού του γαζωνόταν από σφαίρες. Ο εκφοβισμός επιδρούσε πάντα, διότι ξαφνικά μάρτυρες αρνούνταν κατά καιρούς να προσέλθουν στο δικαστήριο, οι δίκες καθυστερούσαν και καθυστερούν, ενώ όπως φαίνεται οι έμποροι ναρκωτικών ειδοποιούνταν τακτικά για τις εφόδους της αστυνομίας. Ακόμη και τις κάλπες στις εκλογές παρέδιδε η κοινότητα των Ζωνιανών μια ημέρα αργότερα, ενώ η νεολαία του χωριού συνήθιζε να καμαρώνει για τα πολλά λεφτά και τα τζιπ χωρίς πινακίδες. Ακόμη και οι μαθητές εμφανίζονταν στο μάθημα οπλισμένοι.»
«Τα Ζωνιανά ανήκουν σε εκείνα τα χωριά της Κρήτης που αγωνίσθηκαν σθεναρά εναντίον όλων των κατακτητών του νησιού, από τους Οθωμανούς μέχρι και τους Γερμανούς στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτός ο μύθος των ηρώων κατέχει κυρίαρχη θέση στην συλλογική, ιστορική μνήμη της Κρήτης, όπου αγαπούν πάντα τους αντάρτες και όπου υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο αδήλωτα όπλα. Τώρα φοβούνται όμως οι Κρητικοί ότι θα αμαυρωθεί η φήμη του νησιού τους, γιατί οι ένδοξοι αντάρτες, μετατράπηκαν σε κοινούς εγκληματίες.»

http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,2933955,00.html

5 σχόλια:

geokalp είπε...

ευχαριστώ την mpoumpoula για την τηλεφωνική παρέμβαση της!
χωρίς αυτήν δεν θα ήταν δυνατόν να βγει νόημα αφού έλειπε το link της είδησης στο τέλος!
η συνεισφορά της ανέρχεται σε 10% των ενσήμων που θα παραλάβει ο νικητής, καθώς χωρίς αυτήν το ευανάγνωστό(!) κειμενό μου θα ήταν ακατάληπτο!
και πολλά φιλιά βέβαια!

mpoumpoula είπε...

εγώ πάντως πιστεύω πως το πόρισμα ζορμπά πήγε στα Ζωνιανά και χάθηκε ανάμεσα στα δενδρίλια...
Μας μαστούρωσαν τα κανάλια με το χασίς για να ξεχάσουμε το πόρισμα...έτσι γίνετε πάντα με τα μεγάλα εθνικά θέματα, κρύβονται πίσω απο θέματα "ψυγείου"....γιατί τα Ζωνιανά υπήρχαν πολλά χρόνια...ετσι δεν είναι?????
υγ καλά μόνο 10% τοις εκατό βρε γύφτο??? τσ τσ τσ δεν σε ξαναπέρνω τηλ. γιουφτο!

geokalp είπε...

δεν το κατάλαβες μου φαίνεται...
10% εάν βρεθεί ..νικητής!

boutsoukas είπε...

Δεν ξέρω αν θα βρεθεί νικητής για τον διαγωνισμό σου αγαπητέ μου Καλπ, γιατί απλούστατα το link που παραθέτεις μοιάζει να είναι πληρωμένη και απολύτως κατευθυνόμενη καταχώρηση. Έτσι, για να μην "ξυπνήσουν" τίποτα πολίτες που ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Ας περιμένουμε μέχρι αύριο, μήπως κάποια εφημερίδα μας διαφωτίσει για το τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής Ζορμπάς...
Τις καλημέρες μου!

geokalp είπε...

Καλά, εάν δεις ή βρεις κάτι μου λες... ότι έχω τα μάτια μου ανοικτά, το ξέρεις...

τέλος, βάζω στη κουβέντα και το εξής:

αφού πλέον (ούτε) τα αριστερά κόμματα δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στα ομόλογα - το βούλωσαν κοινώς - τι ανταλλάγματα πήραν;

(και δεν ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα, δεν έχω ιδέα... απλά το φαντάζομαι!
το Σκοπιανό, ο εκλογικός νόμος, άλλη ενίσχυση, όχι ξύλο στις πορείες διαμαρτυρίας, θέσεις στο Δημόσιο είναι μερικά που μου έρχονται αβίαστα)