Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Μαυραγορίτες/πρόθυμοι εξυπηρετητές στο αίμα μας!!


Είμαι από τους λίγους που παρ'όλο που άκουσα εχθές στα δελτία ειδήσεων ότι η βενζίνη τελειώνει δεν έτρεξα να βάλω.
Και να πω ότι τα ρεζερβουάρ ήταν γεμάτα; Δεν είναι...
130χλμ. το αυτοκίνητο ακόμα και περί τα 80χλμ. η μηχανή...

Σήμερα το πρωϊ είχαμε κανονίσει να πάμε για φαγητό.
Στο δρόμο πέρασα περί τα 15 βενζινάδικα και όλα ήταν κλειστά, ενώ τα περισσότερα είχαν τη κλασσική χειρόγραφη ταμπέλα "καύσιμα τέλος".

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ...

1. Είναι Κυριακή, δεν είναι όλα ανοικτά.
2. Ακόμα κι αυτά που έβγαλαν ταμπέλες "τέλος", έχουν καύσιμα. Αλλά είναι για τους γνωστούς, τους φίλους και όσους ζητήσουν εξυπηρέτηση.

Δύο άνθρωποι που είμασταν μαζί και είναι καλοί πελάτες βενζινάδικων, μου είπαν το ίδιο πράγμα για το πως σκέφτονται από χθες οι βενζινοπώλες:
Έβγαλαν ταμπέλα "τέλος" αλλά έχουν καύσιμα, εγώ σήμερα πήρα για τα αυτοκίνητά μου...
Κράτησαν μερικούς τόννους. Για τους ίδιους, τους κολλητούς, τους καλούς πελάτες και ..όποιον άλλο ζητήσει... Το Δήμαρχο, κάνα Βουλευτή, ξέρω 'γω ποιον, όποιον ζητήσει...

Ωραία...
.
3. Μέσα στη συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των καυσίμων, αύριο που κάποιοι βενζινοπώλες θα εφοδιαστούν με καύσιμα, θα ευνοηθούν από τα 1-2 λεπτά της ανατίμησης για να πουλήσουν σ'αυτή τη τιμή κι οσα έχουν σήμερα στις δεξαμενές τους (κι έχουν αγοράσει φθηνότερα...)
4. Δεν κάνουν όλοι απεργία...
Μόνο οι ιδιοκτήτες φορτηγών!
Οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων που διαθέτουν δικό τους δίκτυο διανομής θα βγουν κανονικά αύριο να εφοδιάσουν όσα πρατήρια προμηθεύονται απ' αυτές.
Έτσι, επιπτώσεις θα έχουν κυρίως τα "φθηνά" πρατήρια που προτιμούν να προμηθεύονται καύσιμα από το ανεξάρτητο δίκτυο. Και μαζί τους την "πληρώνουν" (μεταφορικά και κυριολεκτικά) όσοι οδηγοί συνήθως επιλέγουν τα "φθηνά" πρατήρια...

5 σχόλια:

Dr_MAD είπε...

Ευτυχώς ο κουμπάρος μου είναι βενζινοπώλης και είμαι φυσικά ευνοημένος. Παρέλαβα πριν κανα 2ωρο τα φυλαγμένα μπετονάκια μου :-D

I'm a spoiler, I know...

Equilibrium είπε...

*Παντού κουμπάρους αυτό το παιδί.. αχ! μια χαρά θα βολευτεί στην κυβέρνηση, χαχαχα*

Εγώ πάλι δε σκάω, σήμερα για μπανάκι μετά τη δουλειά πήγα με το ποδήλατο, πιο κοντά και τί πειράζει... καιρός να ξεσκουριάσουμε λίγο... Τους γέροντες σκέφτομαι, τους έχοντες κινητικές δυσκολίες και τα φρέσκα προϊόντα που πάνε για πέταμα...

Καλή σου βδομάδα!

geokalp είπε...

mad ευχαριστώ για την επιβεβαιώση όσων γράφω!!

equilibrium σωστά τους σκέφτεσαι, δεν έχουν όλοι ανάγκη!

καλή εβδομάδα

Humma Kavula είπε...

Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι το κάνουν για να περάσουν πιό αυξημένες τιμές χωρίς αντιδράσεις. Τώρα που υπάρχει έλλειψη, οι περισσότεροι είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν και πάνω από 1,20 για βενζίνη που μέχρι πριν μία βδομάδα έδιναν 1,10. Γαμώ τα καρτέλ τους γαμώ!

geokalp είπε...

humma
αυτό που λες το είδα εχθές και προχθές

στο ίδιο βενζινάδικο
προχθές: 1,159
χθες: 1,169
ένα λεπτό θα μου πεις...

από την άλλη, πάλι καλά που έβαλα...

μη σου πω ότι την έχουν και φθηνή...