Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

λινκς (συνεχές updating στο τέλος)


ΤΗΕCΟΟΚΒΟΟΚ:
Ο στρουθοκαμηλισμός έτσι συνεχίζεται και κανείς δεν θέλει να δει την αλήθεια κατάφατσα.
Οργή. Κάποτε θα ξεσπούσε. Αφορμή έψαχνε.. Οργή μέσα σε καλυμμένα πρόσωπα και στραβωμένες μούρες. Μέσα σε αυτούς που αύριο το ίδιο όνομα θα ρίξουνε στην κάλπη. Οργή γι'αυτούς που δεν αλλάζουνε. Οργή για μας που μένουμε οι ίδιοι...
-
Διότι το ξέρω κι εγώ
ότι η σφαίρα που σκότωσε το μικρό αγόρι
έχει ένα μόριο από τον εαυτό μου

Η χώρα αυτή πάσχει από έλλειψη σεβασμού και αυτοεκτίμησης. Πάσχει από έλλειψη αξιοπρέπειας. Πάσχει από έλλειψη ψυχραιμίας.

Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί χωρίς τους πολίτες.
ΚΑΤΕΡΙΝA NΟ.1
Ναι, ο αστυνομικός είναι δολοφόνος, αλλά αν καθένας μας δεν αναλάβει την δική του ευθύνη, θα είμαστε όλοι δολοφόνοι, και όχι μόνο του επόμενου

Αρκούδος
Τα επεισόδια τα γέννησαν πιο πριν, αυτοί που σχολίασαν έπειτα τον θάνατό του.

Ακόμα που είστε καημένοι. Ο κόσμος αλλάζει μόνο με φωτιές. Πόλεμος, δύναμη, καταστροφή: αυτά τα περιστατικά έχουν όλες τις αρετές μαζεμένες.

Δεν είναι το πρόβλημα η σφαίρα..
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ΜΑΛΑΚΙΑ
Hades
Πότε κοιταχθήκαμε στον καθρέπτη για τελευταία φορά αφού μας καίνε τα γιατί;
Μια σφαίρα σκοτώνει άπαξ. Η αδιαφορία μπορεί να σκοτώνει για δεκαετίες ολόκληρες...
διακρίνω ότι η ανθρώπινη ζωή έχει υποτιμηθεί.
Πόσα πάνε ίσια λοιπόν στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα της εφήμερης καλοπέρασης, στην Ελλάδα του αριθμού ρεκόρ των διαζυγίων, στην Ελλάδα της μηδενικής παιδείας, στην Ελλάδα των καραγκιόζηδων πολιτών;

Καλή διασκέδαση..Καλή τηλεθέαση..
kaltsovrako
Γι’ αυτό κλαίω σήμερα. Επειδή είμαι δειλός.
The Motorcycle boy
Έχω κάτι για όσους γεμίζουν με τα σάλια τους τις τηλεοπτικές κάμερες αγανακτώντας για το «χτύπημα στη δημοκρατία που επιχειρούν οι γνωστοί-άγνωστοι».

Τα μμε έχουν εκπαιδεύσει τους πεθαμένους τηλεθεατές τους να πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα όταν η περίσταση το απαιτεί: για την περιουσία του κοσμάκη που καταστρέφουν οι κουκουλοφόροι. Λες και οι τράπεζες, οι αλυσίδες και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις ανήκουν σε κανένα "μικρομεσαίο φουκαρά".

Ο στόχος; Να βρεθεί ο μέσος πολίτης να παρακαλά:
«Αχ, δε με νοιάζει τίποτα, βάλτε μου μικροτσιπ, βάλτε κάμερα στην χέστρα μου, δώστε μου σύνταξη στα 87 και πάρτε μου και την ασφάλιση υγείας, αρκεί να μπορώ να κάτσω ήσυχος στην τρώγλη μου βλέποντας μπάλα, πίνοντας μπίρες και χλαπακιάζοντας πίτσες».

Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ τέτοια βία.

Νομίζω ότι χθες το βράδυ είχαμε στην Αθήνα το πρώτο city riot. Είμαστε πια περήφανοι να λέμε ότι δεν έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες...
...
Το "Κράτος" δεν είναι ένας οργανισμός κατοχής κάποιων εξωγήινων ΕΛ. Όλοι εμείς κάνουμε το κράτος και επειδή το κράτος είναι σαν τα μούτρα μας, είναι σκατα. Εμείς σαν πολίτες πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε. Να ξυπνήσουμε από τον αποπνικτυκό μας εαυτούλη και να κοιτάξουμε πως θα συμμαζευτούμε και πως θα βγούμε από το αδιέξοδο όχι μιας εφήμερης οικονομικής κρίσης αλλά μιας πτώσης. Της πτώσης μιας κοινωνίας που με τον ωχαδερφισμό, τον ατομικισμό και την απληστεία πέφτει στο κενό.
από την ΑΤΗΕΝΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ
swell
Οι συνάδελφοί του, λόγω σωματότυπου και συμπεριφοράς, τον αποκαλούσαν Ράμπο.
Κι ο Ράμπο το απολάμβανε.

tzonakos
Κοινή λογική λέει οτι δεν θα είμαστε ποτέ ίδιοι μετα την φρίκη των πυρκαγιών πέρισι και την φρίκη των τελευταίων 4 ημερών.

Οι νέοι που καίνε, είναι οι μόνοι Έλληνες που “μιλάνε”! Έστω κι αν το λένε με λάθος τρόπο! Και το λένε με λάθος τρόπο, για ένα και μοναδικό λόγο: Διότι κοινωνία και κόμματα έχουν χρεωκοπήσει και δεν μπορούν να τους εμπνεύσουν και να τους προτείνουν! Και διότι, τώρα που τα λεφτά φαγώθηκαν, δεν μπορούμε με ανεργία, με επερχόμενο εργασιακό μεσαίωνα (όπου χιλιάδες εργαζόμενοι κατάντησαν να υπογράφουν για δώρο Χριστουγέννων που ουδέποτε θα εισπράξουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους) με 280.000 νέους φτωχούς στο 1ο εξάμηνο του 2008, με διεύρυνση του χάσματος πλούσιων - φτωχών, χωρίς καμία προστασία στην επερχόμενη ύφεση, δεν μιλάμε πια για “γενιά των 700 ευρώ”, αλλά για “γενιά των μηδέν ευρώ”!
BioLogos
Σημασία έχει το ότι όλοι εμείς τραβήξαμε τη σκανδάλη.
Διαγόρας
να είναι το σίγουρο: ό,τι και να γίνει, αυτό σίγουρα δεν θα προέλθει από ανθρώπους που δεν έχουν σπουδάσει κάτι, πόσο μάλλον από παιδιά που δεν έχουν τελειώσει ακόμα το σχολείο.
Ροϊδης
Η σπορά των ανέμων έφερε θύελλα. Άνοιξαν οι πύλες της Κόλασης και ξέβρασαν έναν νοσηρό αντικοινωνικό όχλο, τον υπόκοσμο των χούλιγκανς που καταστρέφει ότι βρει. Από κοντά και ένα μέρος του περιθώριου που, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, λεηλατεί. Η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας αλλά και η απουσία άμεσης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης προκαλεί πανικό στο μέσο πολίτη, που νομίζει πως οι λύσεις πέφτουν από τον ουρανό.

Τα ίδια θάκανε.... όποιο επάγγελμα κι αν εξασκούσε....όπου κι αν βρισκόταν...όποιον κι αν είχε μπροστά του.
Αυτή η λίγη εξουσία που θα του έδιναν ,θα ήταν αρκετή για να βγαλει από μεσα του το δολοφόνο που κρυβόταν....
Κατερίνα νο.2
Αλλά το χειρότερο από τον αστυνομικό δολοφόνο, είναι όλοι όσοι προσπαθούν να ασελγήσουν στο κορμάκι αυτού του άμοιρου παιδιού.
Τα κόμματα, με την λάμψη του αρπακτικού, που είδαν μια ευκαιρία για πιο ευκολο γιουρούσι στην εξουσία.
Τα ΜΜΕ, που εξάπτουν την φαντασία των νοικοκυραίων, και που από εκατοντάδες ειρηνικές πορείες εστιάζουν στους 30 προβοκάτορες κουκουλοφόρους.
Κόμματα, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, ακόμα και εμείς που ...φιλοσοφούμε.
Μαρία
παγωμάρα είναι αυτό που νιώθω ή μια φωτιά που έχει καταλάβει κάθε κύτταρό μου και δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να βγει προς τα έξω;
Μουνί Νο.1
Οταν παραιτείσαι παραιτείσαι και πάει, Τελεία! Κανείς δεν μπορεί να σου αρνηθεί την παραίτηση.
Μουνί Νο.2
Με όλον τον σεβασμό στον Πρόεδρο Παπούλια...

[MΟΛΙΣ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ...
ΦΟΒΑΜΑΙ...]


Σήμερα οι φυλλάδες που μοιράζουν εδώ στο Λονδίνο δωρεάν στο μετρό, μας είχαν πρωτοσέλιδο. Μια τεράστια φωτογραφία που έδειχνε ένα καμένο αμάξι, ένα κείμενο λίβελος και από πίσω καταχωρημένη διαφήμιση για διακοπές στην Ελλάδα…

Η Αθήνα ζωντάνεψε... Η Αθήνα πάντα ζωντανεύει μετά από έναν άδικο θάνατο...
...
Κάποτε ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Κωνσταντίνος Σημίτης και τα στρουμφάκια (όπως αποκαλούσες τους αστυνομικούς). Σήμερα είναι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και τα νέα στρουμφάκια που απέκτησαν μπλε ιδιότητα αλλά αναρχική ταυτότητα, οι «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Ο κόσμος έχει ανάγκη από μέτρα και λύσεις και όχι από άλλα ευχολόγια, κατηγορίες και ξεκατινιάσματα. Ντροπή σε όλους μας...
koulpa
αγαπητοί μου συμπολίτες κλέφτες και λωποδύτες (στους λοιπούς δεν αναφέρομαι. ισχνές μειοψηφίες.) αν θέλετε να οργιστήτε.. να ξεσπάσετε.. σε σας το 80% των εκλογών μιλώ. να πατε στον καθρέπτη και να τα πήτε.. σπάστε κάνα πιάτο.. ρίχτε κάνα χαστούκι στο εαυτό σας.. αυτοπυρποληθήτε.. κάντε την επαναστασή σας τέλος πάντων.. αλλά εντός του ιδιωτικού σας χώρου παρακαλώ.. δε σας φταίμε τίποτα το υπόλοιπο 20% που αεροβατούμε.. να μας σύρετε σε αυτές τις θλιβερές καταστάσεις.. και να είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε και την οργή σας μετά..
greek rider
Ο φόβος και η μανία της σύγκρουσης δεν διαφέρει και πολύ από την καθημερινή βία που ασκείται στους χώρους εργασίας.
Περαστικός
Θέλουμε ελευθερία και σεβασμό στον πολίτη, δεν θέλουμε να ζούμε στο κράτος του ιερομόναχων με τις οφσόρ και των πιστολέρο γενίτσαρων, δεν θέλουμε το ψευτοδημοκρατικό κράτος του Κωστάκη και του Γιωργάκη, δεν θέλουμε να ζούμε στο κράτος των τραπεζικών, των νονών και των καταπατητών, δεν θέλουμε τους υπουργούς του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», δεν θέλουμε διεφθαρμένους και ψευδεπίγραφους θεσμούς. Η οργή μεγαλώνει, το περιστατικό ήταν μόνο η θρυαλλίδα, αυτά δεν είναι γυμνάσια ρουτίνας κουκουλοφόρων, είναι ένα γενικευμένο ξέσπασμα.
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ
..όλα αυτά τα σκάνδαλα, όλη αυτή η ασυδοσία, όλη αυτή η παντελής ανικανότητα χειρισμού οποιασδήποτε κατάστασης, οδηγεί ακριβώς εδώ.
Ναι, οδηγεί στην οχλοκρατία.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα και θα συμβεί και αύριο και μεθαύριο...δεν είναι τίποτα άλλο απο αυτό που ο Λοκ ονομάζει "προσφυγή στον ουρανό"-
η, κατά τον Λοκ, νόμιμη καταφυγή στην πολιτική επανάσταση όταν οι άρχοντες παραβιάσουν το καταπίστευμα και φανούν ανάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξε ο λαός.

cynical
Η βία βέβαια εξειδικεύεται και ονομάζεται σαν τέτοια μόνο όταν αναφέρεται στην καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.

Όταν γίνεται καταστροφή και ιδιοποίηση μεγάλης έκτασης δημόσιας περιουσίας, κανείς δεν μιλάει για βία.

Ήταν βία προς το κοινωνικό σύνολο το κάψιμο της Πάρνηθας και του Υμηττού;

fvasileiou
Όσοι ψάχνουν δικαιολογίες ή δεκανίκια και λένε ότι όλα αυτά οφείλονται στον χαμό ενός παιδιού ή ότι φταίει ο Καραμανλής ή ο Αλαβάνος, απλώς αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα. Αρνούνται να δουν τη σαπίλα που κρύβει το σαρκίον τους.\
Άει σιχτιρ - Ζaphod
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο στοιχειώδες καθήκον κάθε εξουσίας στον κόσμο, δηλαδή τη διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών της. Η ίδια πλέον αποτελεί ασύμμετρη απειλή.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελούν και αυτά μέρος ενός συστήματος που έχει φτάσει στα όρια του και θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τον ευατό τους, αν δεν θέλουν να βρεθούν στην ίδια μοίρα με τη σημερινή κυβέρνηση.
Talisker Stt.
μια χωρα
οπου οι δασκαλοι , οι αστυνομικοι , οι πολιτικοι και οι ιερεις...
(........ολη αυτη η παλιοπαρεα που στις ασπρομαυρες ελληνικες ταινιες ....
εχαιρε καθε σεβασμου απο την κοινοτητα ....τις Κυριακες στα καφενεια...)
.........καταντησαν , αμορφωτοι, τραμπουκοι, εκφυλοι και κλεφτες....
Stefan
Όμως δεν είμαι 16 χρονών. Είμαι 46! Καί ντρέπομαι να είμαι εκεί! Ντρέπομαι γιατί σκέφτομαι τι έκανε η δική μου γενιά για αυτά τα παιδιά! Για τα παιδιά μας! Ντρέπομαι γιατί η δική μου γενιά πάλεψε, υποτίθεται για τη δημοκρατία! Για ένα όραμα! Για κοινωνική δικαιοσύνη! Για ισότητα! Η δική μου γενιά και η προηγούμενη λέει πως πέτυχε! Αλήθεια τι? Έχουμε σήμερα κοινωνική δικαιοσύνη? Ζούμε σε μια δίκαιη κοινωνία?
_st_ No.2
Αν νομίζετε ότι η ιστορία τελείωσε, ότι όλα είναι δάκτυλος της ΣΙΑ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του Στάλιν ή των Νεφελιμ και των Ελοχιμ τότε είστε μακρια νυχτωμένοι. Αν δεν αλλάξουμε όλοι τότε ίσως πραγματικά χειρότερα θα έρθουν.
angelab23
Δολοφονίες από μπάτσους 1980-2003
Γιάννης Αγιάννης
Όταν οι «δυνάμεις της τάξης» δεν θέλουν να είναι αναγνωρίσιμοι, όταν θέλουν να βιαιοπραγούν χωρίς το φόβο να αναγνωρισθούν από κάμερες και μάρτυρες, γιατί να μη κάνουν το ίδιο και οι άλλοι που στο κάτω κάτω «παρανομούν»;
CyberGoulion
Αντί να εξοργιζόμαστε σε μεγάλη κλίμακα και να σπάμε το σπίτι μας μία δυό φορές το χρόνο χωρίς αποτέλεσμα, γιατί δεν αρχίζουμε να εξοργιζόμαστε από λίγο κάθε φορά που μας αδικούν και να αντιδρούμε με αποφασιστικότητα και σθένος στην καθημερινότητα μας; Α, ξέχασα εκεί δεν είμαστε όχλος, μπορεί να έχουμε συνέπειες.
DonMits
Εγώ θα το αποφύγω. Το μυαλό μου είναι τόσο θολωμένο από τις εικόνες που είδα, είμαι τόσο οργισμένος, που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πω καμιά μαλακία. Οπότε το αφήνω.
deksiaristera
Ήρθε ο καιρός, αγαπητοί συμπολίτες, να πάψουμε να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα. Ας «ανοίξουμε» τις αισθήσεις μας και ας απολαύσουμε επιτέλους, χωρίς αυταπάτες, το τοπίο της σήψης που οι ίδιοι συντηρούμε με τη «λογιστική» αντιμετώπιση της ζωής μας.
No label
Ξέρετε ότι το κάψιμο των μαγαζιών τα βοήθησε να κλείσουν μία ώρα αρχύτερα?…αφού ούτως ή άλλως θα έβαζαν λουκέτο μέσα στον επόμενο χρόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οπότε, «άμεσα ή έμμεσα» θα έκλειναν..
τι διαφορά υπάρχει είπε ο ένας από αυτούς, ένα α …είναι η διαφορά! (αυτό ελέχθει κατά λέξη!)

fevis (χωρίς άδεια)
Καλώς ή κακώς, κακώς μάλλον, δεν έχω υπάρξει πολιτικοποιημένη στην ζωή μου, πόσο μάλλον υποστηρίκτρια του ενός ή του άλλου κόμματος.. Όμως η παράταξη που μας κυβερνά με αυτόν τον απολύτως παράλογο, ανεύθυνο, τρομακτικό, ασύδοτο, ηλίθιο, αδιάφορο, σκανδαλώδη και ανέντιμο τρόπο και που έχει διαλύσει τα πάντα πια, πρέπει να πάει σπίτι της... Τώρα... Δεν ξέρω αν αυτοί που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι, όμως και λογικά αν το πάρουμε, όποιοι και αν είναι, τι χειρότερο μπορούν να κάνουν? Νομίζω τίποτα.. Έχουμε πιάσει τον απόλυτο πάτο.. Τελεία και παύλα...
apos
Λυπάμαι για τους «νοικοκύρηδες». Αυτούς που εξοργίζονται με την απουσία του Κράτους, που φωνάζουν για τις καταστροφές και τις λεηλασίες. Βρε ανθρωπάκια τι ανέχεστε εδώ και 30 χρόνια; Την ατιμωρησία και την απάθεια δεν ανέχεστε; Αυτήν δεν ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια; Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς; Πήγε φυλακή ο γιατρός που σε σκοτώνει στην εγχείριση; Ο τράγος που εμπορεύεται την ψυχή σου για μερικά οικόπεδα; Ο πολιτικός που πλουτίζει παράνομα; Ο δημόσιος υπάλληλος που σε σταυρώνει για σου βγάλει τη σύνταξη; Ο εφοπλιστής που αφήνει τα νησιά χωρίς πλοία; Ο αστυνομικός που σε βαράει; Ο στρατιωτικός που σκοτώνει το παιδί σου, όταν υπηρετεί την πατρίδα; Ο οικοπεδοφάγος που σου κλέβει το οξυγόνο, καίγοντας τα δάση; Ο τραπεζίτης που κρύβεται πίσω από εισπρακτικές εταιρείες; Ο «επιχειρηματίας» που σερβίρει στο παιδί σου βρώμικα ποτά;
Η μαγκιά της ατιμωρησίας είναι το διαχρονικό Δόγμα της κοινωνίας μας. Και ξαφνικά μας έπιασε η οργή, επειδή κάποιοι το κάνουν σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Βρε ουστ.
Harris no.2
Ξέρετε, οι ειδικοί λένε ότι τα πεύκα αυτοπυρπολούνται. Παρόλο που προκαλούν την ίδια τη καταστροφή τους, ωστόσο έτσι ανανεώνουν και το είδος τους αλλά και το δάσος συνολικά.
no.2
Όχι φίλε μου.. είναι η αναξιοκρατία, η ασέβεια προς τον συμπολίτη, η προβληματική εφαρμογή του νόμου, τα σάπια εντός ακριβού περιτυλίγματος πρότυπα. Είναι η έλλειψη παιδείας συνολικά που μας έχει οδηγήσει εδώ. Και αναπαραγόμενη θα συνεχίσει να μας οδηγεί στον κατήφορο. Μόνο που σιγά σιγά ο κατήφορος θα μεγαλώνει και θα πλησιάζει περισσότερο στην έννοια γκρεμός.
Μικρό Ανάλογο Ver.2
Όσο περνούν οι μέρες, κατασταλάζω όλο και περισσότερο. Τώρα πλέον είμαι σίγουρη ότι αυτό που νιώθω είναι οργή και απογοήτευση. Α ναι, και καμάρι μεγάλο, για τα παιδιά των 15 χρονών που δίνουν το παρόν και διεκδικούν. Και ντροπή & απερίγραπτο θυμό γι’ αυτούς που τα βάζουν κάτω και τα πατάνε, τα χτυπούν και τα σέρνουν σαν λάφυρα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου.
Roadartist No.2
Τι κοινωνία είναι αυτή..
Πως γίναμε έτσι;; Τόση απάθεια;; Που είναι η τσίπα μας;;
Ο προβληματισμός, η ΣΚΕΨΗ;;
Που είναι οι πνευματικοί άνθρωποι, που είναι οι σωστοί πολιτικοί;;
Γιατί δεν αντιδρά κανείς; ΟΥΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ;;
ellinaki
Σήμερα, δεν θέλει και πολύ να σηκώσεις μολότοφ και πέτρες. Αρκεί να πέσεις σε έναν διεφθαρμένο γιατρό, ή να γίνεις θύμα ενός "μεμονωμένου περιστατικού" αστυνομικής αλητείας, ή να βλέπεις κάθε, μα κάθε μέρα την Κυβέρνηση να σε αποκαλεί "μαλάκα" και να χαμογελάει, κάνοντας πλιάτσικο στο ασφαλιστικό σου ταμείο και το εισόδημά σου για να το διαχέει μετά σε σπάταλες, αδιαφανείς διαδικασίες και ρασοφόρους μαφιόζους.
ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΙΣΤΗ
Περνώντας στο θέμα των επεισοδίων, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αρχικά κάτι. Δεν είμαι αναρχικός, ούτε κομμουνιστής, αλλά δεν είμαι και μαλάκας! Δεν ανέχομαι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου τόσο απροκάλυπτα! Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μας πέρασαν οτι η Αθήνα πέρασε δια πυρός και σιδήρου και οτι το κέντρο της παρέλυσε, με «κυριολεκτικά όλα» τα καταστήματα κατεστραμμένα. Μετά από προσωπική μου βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και του αδελφού μου στη Θεσσαλονίκη, διαπίστωσα οτι η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
if.. ιγένεια
Να δείτε που για άλλη μια φορά, κανείς δεν θα τιμωρηθεί και κανείς δεν θα ζητήσει συγνώμη...
[το ίδιο πιστευει και η ange-ta]
cynical No.2 [δείτε και το Περί Πλιάτσικου: θεωρώ ότι η έννοια του "πλιάτσικου" είναι δυσνόητη για εμάς τους Έλληνες]
Δεν ήταν τυχαίο το περιστατικό, δεν ήταν η κακιά η ώρα. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε, όπως είχαν συμβεί ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν με εν ψυχρώ δολοφονίες άλλων πολιτών. Μόνο που τώρα πληθαίνουν οι λόγοι και το μίσος ξαπλώνεται όλο και πιο πλατειά.
Σπάρτης [ΠΡΟΣΟΧΗ είναι προκλητικός, ίσως κάποιος θιχτούν]
Κύριε Ελληνάρα ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΕ
Πού ήσασταν όταν μετά την πτώση της χούντας ΚΑΝΕΙΣ αστυνομικός , ΚΑΝΕΙΣ χαφιές δεν μπήκε φυλακή ?
Πού ήσασταν κύριε ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΕ , όταν αστυνομικοί ΣΚΟΤΩΣΑΝ έναν καψερό τσιγγάνο και η τιμωρία τους ήταν ΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟ , κρατηθείτε , 60 ευρώ , δηλ ένα ποτό στο Frangelico . τόσο ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝ τη ζωή του τσιγγάνου ή ενός πρεζονιού στην Ελλάδα. όσο ένα ποτό στο Guzel
Γρηγόρης Ψαριανός μέσω PrezaTV
Αυτό είναι το κράτος της ζαρντινιέρας,
της προβοκάτσιας των

«κουκουλοφόρων»
που μπαινοβγαίνουν
στα περιπολικά και τις

κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.,
το «κράτος δικαίου»
που παραγγέλνει ΕΔΕ

και βαλλιστικές εξετάσεις
για εξοστρακισμένες σφαίρες.
Αυτό
είναι το κράτος του οποίου τα ΜΑΤ
ρίχνουν χημικά μέσα στον

κόσμο της πορείας και είναι
στην Πανεπιστημίου όταν κάποιοι

σπάνε στη Σταδίου,
στο Σύνταγμα όταν κάποιοι σπάνε στην Πανεπιστημίου,
στην Κάνιγγος όταν καίνε το Κολωνάκι
και στο Κολωνάκι όταν καίγεται η Πατησίων.
Περιέργως

ΚΙΜΠΙ
«Μπάχαλο την έκαναν την Αθήνα!».
Και τι ήταν η Αθήνα πριν; «Διαμαντόπετρα στης γης το δαχτυλίδι»;
Τι ήταν η χώρα πριν; Τι ήταν η κοινωνία των νεοελλήνων, αενάως μετεωριζόμενη μεταξύ εκμαυλιστικού «εκσυγχρονισμού» και τριτοκοσμικής υστέρησης;
Σε ποιον απ’ όλους τους θεσμούς του κρατικού Λεβιάθαν δεν ταιριάζει η λέξη «μπάχαλο»;
greek rider Νο.2
Πώς ζητάνε να πληρώνουμε φόρους όταν οι μεγάλοι υπουργοί έχουν Όφ σόρ για να γλιτώνουν φόρους,
πώς ζητάνε να δείξει ο κόσμος ανοχή στην σκληρή οικονομική πολιτική όταν αποκαλύπτεται ότι οι Μονές ανά την Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε άτυπα τραπεζικά ιδρύματα με σκοπό να ξεπλένουν χρήμα για την εξουσία;
Πώς ζητάνε από τους πολίτες να είναι νομοταγείς όταν η ίδια εξουσία απασχολεί στις επαύλεις της ανασφάλιστους εργαζομένους
ή
όταν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι παραδεδομένα στο έλεος των χρηματιστηριακών αγορών όπου τα υποθήκευσαν έναντι αδράς αμοιβής οι κατά τόπους τοποτηρητές του συστήματος;



video:Koukouloforoi me lostous Voithoun tin astynomia - zoom-arismeno apo Al Tsantiri

Πολύ δυνατές εικόνες

Δημήτρης Κουμάνταρος
Μόνη λύση: Η άμεση μαζική συλλογική πολιτική παρέμβαση των λιγότερο ιδιοτελών, αδογμάτιστων, δημιουργικών πολιτών. Οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις έχουν αποδείξει λίγο ως πολύ όλες την ιδιοτελή αφασία τους. Μπορεί κάποιες από αυτές να ακολουθήσουν, να συμμετέχουν, μα είναι ανίκανες να ηγηθούν.

τραγούδι Νο.1
Νancy Sinatra:
Bang bang.
You shot me down.
Bang bang and i hit the ground.
Bang bang, that awful sound...


τραγούδι Νο.2
Imagine there's no heaven,
It's easy if you try,
No hell below us,
Above us only sky,
Imagine all the people living for today...
Imagine there's no countries,
It isnt hard to do,

Nothing to kill or die for,

τραγούδι Νο.3
Watching the people get lairy
Is not very pretty I tell thee
Walking through town is quite scary
And not very sensible either
A friend of a friend he got beaten
He looked the wrong way at a policeman
Would never have happened to Smeaton
And old Leodiensian
La-ah-ah, la la lalala la
Ah-ah-ah, la la lalala la

I predict a riot, I predict a riot
I predict a riot, I predict a riot

του tdi
Η ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι....
Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας!
Έχουμε ορμή - μη σταματάτε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο
για τη "βιτρίνα", παχύνατε, καραφλιάσατε,
ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε,
Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε,
να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι,
έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε
τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε
δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Που είναι οι γονείς; Που είναι οι καλλιτέχνες;
Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υ.Γ.: Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα
ΕΜΕΙΣ
κλαίμε κι από μόνοι μας.

Πηγή: salonica-press


Γιατί πραγματικά καίγεται η Ελλάδα
Μας είπε ποτέ κανείς στο σχολείο γιατί καταστράφηκε η Βυζαντινή αυτοκρατορία; Διότι μετά τους Μακεδόνες αυτοκράτορες την εξουσία ανέλαβαν οι πλούσιοι που κοίταζαν μόνο τα συμφέροντά τους και αφαίμαξαν τον λαό τόσο που τελικά προτιμούσε τους Τούρκους.

Οι δυνατοί όπως τους αποκαλούσαν στο Βυζάντιο μονοπωλούν και τώρα την εξουσία. Τα παιδιά των πλουσίων γίνονται πλούσιοι, τα παιδιά των πρωθυπουργών, πρωθυπουργοί και τα τέκνα των αστέρων, καλλιτέχνες.

Τι θα εμποδίσει σήμερα ένα νέο παιδί να βγει και να τα σπάσει; Ο φόβος μήπως πάει φυλακή και χάσει τις σπουδές του και μαζί με αυτές το μέλλον του; Μα αφού δεν έχει κανένα. Το πολύ πολύ να φυτοζωεί με 700 ευρώ, ζώντας στο σπίτι των γονιών του.

Ο σημερινός νέος δεν έχει καμία επαγγελματική, οικονομική ή κοινωνική προοπτική και το ξέρει πολύ καλά. Βρέθηκε λοιπόν ο θάνατος αυτού του παιδιού και δόθηκε η αφορμή να ξεσπάσει η νεολαία το θυμό της. Ας μη γελιόμαστε όμως. Και να μη θρηνούσαμε αυτό το παιδί η έκρηξη θα ξεκινούσε με κάτι άλλο. Και όταν θα καταλαγιάσει η τωρινή κατάσταση οι αιτίες θα παραμείνουν. Στην επόμενη αφορμή θα ξαναδούμε τα ίδια πάλι από την αρχή και ακόμη χειρότερα μάλιστα.

Βλέπετε κανένα πολιτικό σχηματισμό ικανό να μας βγάλει από το αδιέξοδο; Μήπως ζούμε σε μια αδύναμη, άβουλη και ανίκανη Δημοκρατία της Βαϊμάρης που περιμένει τον δικό της Αδόλφο για να της δώσει την χαριστική βολή;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν γραφτεί υπέροχα πράγματα αυτές τις μέρες. Καλά κάνεις και τα μαζεύεις :) Καλό απόγευμα και φιλιά!

Unknown είπε...

ο στίχος που αναφέρεις από το μπλογκ μου είναι στίχος του γιώργου δουατζή, το γράφω φυσικά...
:)

Haris είπε...

Μετά από τόσους "λογικούς" που, σε αντίθεση με μένα, καταδικάζουν αυτά που γίνονται, νιώθω εγκληματίας από το σπίτι μου. Ευτυχώς δηλαδή που ο κόσμος γυρίζει γύρω από άτομα, και όχι από τον όχλο. Γιατί αλλιώς...

tzonakos είπε...

Εξαιρετικό το απάνθισμα σε μια κατάσταση που πολλοί δεν μπορούμε να βρόυμε τα κατάλληλα λόγια ....
Η μπλογκόσφαιρα έδειξε δύναμη.
Καλό ταξίδι στον μικρό Αλέξανδρο.

gk είπε...

Πίστεψέ με, αν πεις σε έναν Ολλάνδό ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 480 ευρώ αντί 1200 που είναι εκέι, και τον θεωρούν μισθό πείνας θα καταλάβει γιατί υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις.

Και αν πεις σε έναν Αγγλο ότι για ένα γραμμάριο θα πας 2 χρόνια φυλακή πάλι θα καταλάβει.

Ή σε έναν Γάλλο ότι αν δεν έχεις οικογένεια και αρρωστήσεις θεωρήσε νεκρός πάλι θα καταλάβει.

Ρε συ εμείς περιμέναμε τον υιό Καλπούνια να φέρει την επανάσταση σε καμμιά 18ριά χρόνια αλλά φαίνεται ότι μόνο η παρουσία του είναι αρκετή για να αλλάξει τον κόσμο....

Τdi είπε...

"Γι’ αυτό κλαίω σήμερα. Επειδή είμαι δειλός"

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!

Κώστας είπε...

Οι πυρκαγιές "ξεχάστηκαν" με τον Ζαχόπουλο και αυτός με το Βατοπαίδι και αυτό με την προχθεσινή δολοφονία.
Τι θα ακολουθήσει άραγε για να "ξεχάσουμε" αυτό που έγινε?

Rodia είπε...

Συγχαρητήρια για τη συγκέντρωση!!! :)
Κάνουμε την ίδια δουλειά εδώ (http://www.radiobubble.gr) όπου θα "περάσουμε" και το ποστ σου.
Επιτέλους, αυτό σημαίνει ελεύθερη ενημέρωση! -μακριά από τα κατεστημενα ΜΜΕ...

Rodia είπε...

Α! ξεχασα να γραψω για το tag (ετικεττα) griots που ειναι χρησιμο να μπαινει στα ποστ μας για συντομο αποτελεσμα σε μηχανες αναζητησης εδω και διεθνως. Ολοι πρεπει να μαθαινουν τι συμβαινει.

ange-ta είπε...

μπράβο εργασία, πρώτη!!!!!!!!!!

geokalp είπε...

Rodia

να σημειώσω ότι τα updates συνεχίζονται
και θα συνεχίζονται όσο πετυχαίνω σχετικά κι ενδιαφέροντα ποστ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Οι προκλήσεις της κοινωνικής ανισότητας είναι αβάστακτες πιά τουλάχιστον για ένα μεγάλο κομάτι της νεολαίας. Ντύνονται μόνο πανάκριβα εισαγωγής, σπουδάζουν άλλα ντιλιβερι καταλήγουν, ζούν στα σπίτια των δικών τους,δεν εργάζονται αποσχολούνται όπου και όταν. Οι πολιτικοί των δυό μεγάλων κομμάτων μιλούν με μια γλώσσα ψεύτικη που όταν μιλούν για αλλαγή εννοούν τους δικούς τους στα πράγματα, οταν μιλούν για ανάπτυξη σημαίνει ασυδοσία ημετέρων στο φαγοπότι πάνω σε λογής δουλιές με το δημόσιο, όταν μιλούν για μεταρρύθμιση εννοούν ανισοτιμία και εξαιρέσεις του νόμου για λίγους, όταν φωνάζουν για δίκαιη κοινωνία ξέρεις πιά οτι ψευδονται ασύστολα, τρέμουν μην ανέβουν οι πολλοί καλοί τα μεχρι τώρα θύματά τους. Πέρα από σεναριολογίες και συνωμοσιολογίες βλέπουμε η έλλειψη αυτοδυναμίας των δικομματικών να τους κάνει ακόμα περσότερο αφερέγγυους παίχτες, θλιβερούς υπαλλήλους ξένων αφεντάδων και όχι των συμφερόντων του λαού που τους ψήφισε.
Οι ισχυροί οργανώνονται
Οι ποδοσφαιροκράτες οργανώνουν προσωπικούς στρατούς για λύσιμο διαφορών.
Οι εργολάβοι χρησιμοποιούν τους περιστασιακούς εργαζόμενους τους για πίεση στη παραγωγή υπεραξίας γης.
Τα παπαγαλάκια του συντηρητισμού στα ΜΜΕ ξεχνάν την ενημέρωση χάριν της διαστέβλωσης, μας βάζουν κάθε μέρα μελετημένα παραμορφωτικά γυαλιά και όποιος δεί
Ο κομματικός οπαδός θα εξαντλήσει το "ανιδιοτελές" ενδιαφέρον για την ιδεολογία του στο βαθμό που θα ικανοποιήσει τα ταπεινότερα των ελατηρίων του.
Αν η αστυνομία μετά από τόσα χρόνια μεταρρυθμήσεων βρίσκεται σε αυτό το χάλι κατάχρησης εξουσίας, ανικανότητας ηγεσίας και άχρηστων οικοτρόφων, φανταστείτε τι γίνεται στην εφορία, στην πολεοδομία, στα δημοτικά δρώμενα, στο ΕΣΥ στο ΙΚΑ, στα άλλα ταμεία στις μεταφορές και στις τρείς βαθμίδες της εκπαίδευσης...
Η παιδεία , ο πολιτισμός, οι αρχές τα ιδανικά καταντούν κουκουλοφόρα έπιπλα παλιά.
Οι ανίσχυροι αντιδρούν σπασμωδικά και ενίοτε οργανωμένα.
Ο αγώνας άνισος ,τα μέσα πενιχρά ,τα θεία οράματα ξεβρακωμένες εξωχώριες-πλυντήρια μπροστά μας και ο Κανένας καταλληλότερος πρωθυπουργός.