Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Να αλλάξουμε τους γειτόνους των Τούρκων

Διάβασα το Σάββατο ότι την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Ολλανδία προκάλεσε πρωτοσέλιδο άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας De Pers με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις», το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Σαντορίνη πάνω στην οποία κυμάτιζε τουρκική σημαία.
Να το φωτομοντάζ:

 
Το πρώτο πράγμα που θυμήθηκα ήταν τι έγραφε η φυλλάδα Bild, η οποία άγει και φέρει ακόμα και τη Μέρκελ - ψηφαλάκια είναι κι αυτά, τι να κάνουμε... - πέρυσι τον Μάρτιο: "Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει την Ακρόπολη;"
Να και το τότε φωτομοντάζ:


Σαντορίνη από τη μία, Ακρόπολη από την άλλη, έχω μια καλύτερη ιδέα.
Θεωρώντας δεδομένο ότι "κάτι πρέπει να πουλήσουμε εδώ που φτάσαμε", ίσως θα ήταν καλύτερη ιδέα να πουληθούν - αυστηρά σε Γερμανούς και Γάλλους - οι ιδιοκτησίες που κατέχει το ελληνικό δημόσια στα νησιά που βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας.
Ότι αιγιαλός ή άλλη ιδιοκτησία έχει το δημόσιο στα νησιά και τις βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά με τα τουρκικά θαλάσσια σύνορα να πουληθούν στους εταίρους μας Ευρωπαϊους, ειδικά ότι οι Τούρκοι θεωρούν "αμφισβητήσιμο".

Με αυτή τη στρατηγική κίνηση, χωρίς να θίγονται οι δηλωμένες ιδιοκτησίες των κατοίκων αυτών των νησιών παρά μόνο μεταβιβάζοντας ότι κατέχει το ελληνικό δημόσιο - πονάει αλλά τι να κάνουμε, θα περιμένουμε την αντίδραση των (φίλων) Τούρκων, οι οποίοι αμφισβητούν την εκεί ελληνική επικράτεια. Να δούμε μετά τι θα λένε οι Τούρκοι και τι ακριβώς θα διεκδικούν.
Εννοείται πως ότι υποβρύχια που γέρνουν, αεροπλάνα και τανκς χωρίς ραντάρ, καράβια χωρίς πολεμοφόδια, θα μπορούσαμε επίσης να τα δωρίσουμε στους φίλους εταίρους, δωρεάν μαζί με τον αιγιαλό και τις άλλες εκποιήσεις. Ας τα βάλουν όπου θέλουν.

Μετά, ας τους αφήσουμε να βρουν την άκρη μεταξύ τους.
Χαίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: