Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Έκκληση ?!

O philosopher εδώ και πολλές εβδομάδες βρίσκεται σε κατάσταση που αδυνατεί να συντάξει ένα ποστ.
Του έχει ξανασυμβεί αλλά αυτή τη φορά πρέπει να έχει σπάσει όλα τα κοντέρ: δεκάδες όσα σκέφτηκε ή προσπάθησε να ξεκινήσει να γράφει χωρίς όμως να ολοκληρωθεί ούτε ένα.

Μήπως δεν είχε ευτυχείς ή δυστυχείς συγκυρίες ώστε να αντλήσει θέματα; Μπα... μάτσο τα θέματα, μεγάλη η έμπνευση αλλά από ..κοκό τίποτα... Μέχρι που δέχτηκε και προτάσεις για να αναδημοσιεύσει σπουδαία κομμάτια... αλλά ούτε έτσι βγήκε από τη δύσκολη θέση.

Τελικά μάλλον βρήκε τι φταίει!
Ο κακός (μας) ο καιρός! Αυτός πρέπει να ευθύνεται!
Δεν εξηγείται αλλιώς: (σχεδόν) δύο μέρες ηλιοφάνειας και κατάφερε [το τρίτο είναι από χθες που προσπάθησε] να φτάσει αισίως στη τρίτη παράγραφο ;)

Να ευχηθώ καλό μήνα και να προτείνω σε όλους να κάνουν έναν περίπατο στο δάσος, σε όποιο δάσος έχουν πρόχειρο, ακόμα και στον Υμηττό στα δέντρα πάνω από τη Μονή Καισαριανής, όπου πρόσφατα ..ανακαλύφθηκε ένα νέο ειδος πουλιού, ο νανοφυλλόσκοπος (Phylloscopus proregulus).


Το πτηνό αυτό περιγράφεται ως 10 γραμμαρίων και σύμφωνα με τους ειδικούς διήνυσε την απόσταση από το μέρος που συνήθως συναντάται, τη μακρινή ..Σιβηρία! Ας προσπαθήσει κάποιος να αναλογιστεί ότι στα βουνά αυτής της Αττικής, όπως είναι σήμερα, μπορεί να βρει ..καταφύγιο ένα μικρό πτηνό κάνοντας ένα ταξίδι που ισοδυναμεί με το 1/7 της Γης ή 5,500km.

Κι ύστερα από όλα τα παραπάνω, μόλις που θυμήθηκα ότι παρόμοια έκκληση (?!) έκανα και πριν ένα περίπου χρόνο, όταν είχα ανακαλύψει ότι τα παρκα είναι θαυμάσιος χώρος συνέυρεσης.

Ίσως να είναι πράγματι ο καιρός, ας είναι :)

Καλό μήνα Μάϊο 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: