Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

Προτάσεις ΟΟΣΑ

Προτάσεις-σοκ για Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις και Παιδεία από τον ΟΟΣΑ

1. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης,
2. κατάργηση των πρόωρων συντάξεων,
3. δραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και
4. επιβολή διδάκτρων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,
προτείνει μεταξύ άλλων ο γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

ο κ. Γκουρία είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον οικονομικό τομέα είναι η πρόκληση των συντάξεων.
το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα, σημείωσε, προσφέρει πολλά κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ δεν θα έπρεπε.

Για την αγορά εργασίας, ο κ. Γκουρία είπε ότι στο φάσμα ηλικίας από 25 έως 54 ετών υπάρχει έντονη απασχόληση στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολουμένων στο ανωτέρω φάσμα ηλικίας μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, καταγράφεται στην Ελλάδα.
(αυτό τι σημαίνει;.. ότι θα πρέπει να έχουμε περισσότερους άνεργους 24-54 ετών;;;)

είπε ότι η σωστή αξιολόγηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η κατανομή των πόρων είναι ένα σημαντικό κριτήριο για τις μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια για εισαγωγή διδάκτρων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
(να βάλουμε δίδακτρα στη "δημόσια" εκπαίδευση...)

Από την πλευρά του, ο κ. Αλογοσκούφης, για το θέμα αυτό, είπε ότι οι απόψεις του ΟΟΣΑ είναι σεβαστές και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ ορισμένες αλλαγές (για τα δίδακτρα) απαγορεύονται από το Σύνταγμα. Η εισαγωγή διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, πρόσθεσε, είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.
(ευτυχώς που το θυμήθηκε ο Αλογοσκούφης!)

Άντε και καλά κρασιά!!!

4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Αυτά να τα γραφεις στο αλλο σου το μπλογκ ρε Γιωργο!
Εδω φιλοσοφούμε!

geokalp είπε...

Δεν γίνεται, είναι για το μέλλον αυτής της χώρας...

gk είπε...

βασικά νομίζω ότι για όοοσο ζούμε θα ακούμε ότι χρειάζονται μεταρυθμίσεις από τη μία και από την άλλη οι κυβερνήσεις δε θα κάνουν τίποτα, παρά μόνο όταν είναι είτε πολύ αργά είτε η ίδια η κοινωνία ήδη από μόνη της έχει υιοθετήσει και θεσμοποίησει τις όποιες αλλαγές.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία - http://giatinamalia-blog.blogspot.com/. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

Σας ευχαριστούμε.