Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Links

Όσα διάβασα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - που ήταν ιδιαίτερα ζουμερή λόγω της μη προγραμματισμένης απεργίας των δημοσιογράφων.

Νέο κύκλο μεταρρυθμίσεων προωθεί η κυβέρνηση:Τους άνοιξε η όρεξη ύστερα από τις πρόσφατες επιτυχίες

Mε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, εφάμιλλη ή και μεγαλύτερη σε όγκο από την κινητοποίηση της περιόδου Σημίτη, έκλεισε και πρακτικά ο κύκλος των κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, χωρίς να το ανατρέψει.

Ο Τρισέ στο πλευρό των απεργών της ΤτΕ:
Επιφυλάξεις για την ενοποίηση του ασφαλιστικού Ταμείου της Τράπεζας Ελλάδος με το ΙΚΑ διατυπώνει η ΕΚΤ
ΕΚΤ: Αντίθεση στο καταβάλλει η ΤτΕ 23 εκατ. ευρώ ετησίως στο ΙΚΑ
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η ρύθμιση δεν παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, ούτε πολύ περισσότερο θίγει την ανεξαρτησία της ΤτΕ
Που θα βάζατε τα λεφτά σας: Τρισιέ ή Αλογό(σκούφης);
Ενα δισ. κυβικά μέτρα ετησίως από το Αζερμπαϊτζάν
H συμμετοχή του Aζερμπαϊτζάν στον project του ελληνοϊταλικού αγωγού αποτελεί πάγια θέση των HΠA.
Η χώρα μας πλέον θα γίνει (και) ενεργειακός κόμβος.

Ειδικά για τον τουρισμό, σημειώνει ότι αν η τουριστική ζήτηση ακολουθήσει τις αρνητικές τάσεις της προηγούμενης ύφεσης του 2001 στις ΗΠΑ, ενδέχεται οι αφίξεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα να επηρεαστούν σημαντικά. .... περίπου μισό εκατομμύριο λιγότερους ξένους τουρίστες κατά την περίοδο αιχμής, ενώ δεν αποκλείεται σε επίπεδο έτους η επιδείνωση αυτή να διπλασιαστεί.
τα μηνύματα δεν είναι καλά ούτε για τον τουρισμό..

Με κινητό δύο στους τρεις δωδεκάχρονους
Από αυτούς το 35,7% απέκτησαν το κινητό πριν κλείσουν τα δέκα
το 70,6% των γονιών που αγοράζουν στα παιδιά τους κινητό σε μικρή ηλικία, δηλώνουν ιδεολογικά αντίθετοι με την ίδια τους την πράξη, αφού πιστεύουν ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να αποκτούν κινητό πριν από τα 16 έτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι συχνότερα αγοράζουν κινητό στο παιδί τους οι γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου
Το ενδεχόμενο σοβαρών επιπτώσεων εξαιτίας της χρήσης κινητών ιδιαίτερα από άτομα μικρής ηλικίας που ο εγκέφαλός τους ακόμα αναπτύσσεται, δεν απέκλεισε ο καθηγητής, πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Παιδιατρικής κ. Γ. Χρούσσος που εξέφρασε τον φόβο ότι σε 20-25 χρόνια μπορεί να αυξηθούν τα περιστατικά όγκων στον εγκέφαλο.

Απροστάτευτα τα παιδιά στο κάπνισμα των γονέων

Οπλα στο Κόσοβο πωλούν οι ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Μπους ενέκρινε την πώληση οπλικών συστημάτων στο Κοσσυφοπέδιο, εγκαινιάζοντας έτσι την έναρξη επίσημων διακρατικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Κοστούνιτσα (απερχόμενος πρωθυπουργός της Σερβίας) επισήμανε ότι «στα Βαλκάνια χρειάζονται περισσότερες διαπραγματεύσεις και όχι περισσότερα όπλα»

Για να είμαι δίκαιος με την κυβέρνηση Μπους, δεν περίμενα ποτέ ότι θα ανακαλύπταμε οποιαδήποτε σημαντική δραστηριότητα σε ό,τι αφορά τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ ή τις σχέσεις του με την Αλ Κάιντα.

Αρθουρ Κλαρκ, ο κλασικός του Διαστήματος
Είδα την πρώτη μέρα του 2001 το έργο του Κούμπρικ...

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε τα 33 γκολ, σε 40 ματς, φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τα 32 τέρματα που είχε πετύχει ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Τζόρτζ Μπεστ από την περίοδο 67'-68', την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του, όταν οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος Ευρώπης στην ιστορία τους, ενώ ο ίδιος ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της Ευρώπης.

Και τρεις πολύ καλές αναλύσεις αρθρογράφων της Καθημερινής για το Ασφαλιστικό.
Εάν τα λένε κι αυτοί, πως γίνεται η Κυβέρνηση να θεωρεί ότι τα πάει σωστά;

1. Aνεμοδεικτης - Tου Θανου Oικονομοπουλου
...Από τούτη την τελευταία μεταρρύθμιση, η ουσιαστικότερη δέσμευση (στο πλαίσιο του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος) της κρατικής συνεισφοράς, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης του 1% ετησίως επί του προϋπολογισμού, μόλις… ελάχιστα χρόνια τηρήθηκε και έπειτα άρχισαν οι «εκπτώσεις», οι… κεφαλαιοποιήσεις του σωρευόμενου κρατικού χρέους και η απόδοσή τους με… δόσεις σε βάθος χρόνου.
πως το κράτος θα θελήσει όντως να στερηθεί αυτού του σημαντικού εσόδου για τη σωτηρία του ασφαλιστικού – αν θέλει, γιατί δεν δίνει τώρα ολόκληρο το 1% του προϋπολογισμού;
Την ίδια ώρα που έχουμε
τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας συνταξιοδότησης (σε άνδρες και γυναίκες στην Ε.Ε.) και στην «Ε.Ε των 15» έχουμε το χαμηλότερο ύψος συντάξεων! Πολύπλευρα προβλήματα δεν επιδέχονται… μονόπλευρων λύσεων!
2. Η τελευταία πράξη στο ασφαλιστικό - Του Νικου Νικολαου
Το ασφαλιστικό μας σύστημα ως γνωστόν δεν είναι ανταποδοτικό όπως σε μερικές άλλες χώρες, δεν δίνει δηλαδή συντάξεις ανάλογα με τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου. Προσαρμοσμένο στο κράτος πρόνοιας που επικρατεί στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης είναι ένα σύστημα αναδιανεμητικό, αφού εκτός από τις εισφορές εισπράττει επιχορηγήσεις από το κράτος, που εκφράζουν τελικά την κοινωνική αλληλεγγύη, μια και οι πόροι αυτοί αντλούνται από ανώτερα εισοδήματα μέσω της φορολογίας.
3. Το δύσκολο με το ασφαλιστικό είναι η εφαρμογή των πολλών και κρίσιμων διατάξεών του.

... Το «αντιλαϊκό» ασφαλιστικό του ’93 δεν εφαρμόστηκε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: