Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μικρές ειδήσεις

Πολλά είναι τα θέματα που δεν καταλήγουν σε αναμετάδοση από τα τηλεοπτικά κανάλια, ας παρουσιάσω ένα μικρό εδώ.

Οι περισσότεροι θα έχετε διαβάσει εδώ και μήνες αναλύσεις για το τι θα γίνει στη χώρα εμπλουτισμένες με φωτογραφίες πλοίων με μετανάστες προς την Αμερική ή τραίνων προς Γερμανία.

Πριν μια εβδομάδα μου είπε κάποιος γνωστός ότι στο παζάρι του Σχιστού Αλβανοί πουλούν ότι έχουν και ειδικά τα αυτοκίνητά τους καθώς μαζεύουν ότι μπορούν για να γυρίσουν πίσω.
Τη Τρίτη ένας φίλος με δουλειά στο κέντρο μου έλεγε ότι αρκετοί Αλβανοί αδειάζουν διαμερίσματα και με τη πραμάτεια τους πάνε πίσω.
Όταν την επόμενη μέρα το είπα σε μια γνωστή από την Αλβανία μου έλεγε ότι τα αλβανικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν το τελευταίο καιρό στιγμιότυπα από τα σύνορα, όπου Αλβανοί λένε ότι δεν υπάρχει δουλειά στην Ελλάδα και ότι επιστρέφουν.
Εχθές πέτυχα ένα γνωστό, ο οποίος μου έλεγε ότι έκλεισε εισιτήριο για Λος Άντζελες να πάει να κάτσει ένα μήνα να δει πως δουλεύει ένα ελληνικό εστιατόριο καθώς του έγινε πρόταση να πάει να δουλέψει το 50% από αυτό.

Θυμήθηκα ακόμα ότι πριν ένα χρόνο η ίδια Αλβανή μου έλεγε ότι κάποιοι συγγενείς γνωστών τους που είχαν πάει Ισπανία και Ιταλία ήρθαν στην Ελλάδα για ..καλύτερα.



O κύριος που κρατάει το πανώ πρέπει να είναι αναντάμ παπαντάμ "god blessed"

4 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα αυτό, αλλά και στην περιφέρεια. Οι δουλειές κλείνουν και πολλοί μετανάστες, όσοι μπορούν δηλαδή, φεύγουν. Οι περισσότεροι όμως θα εγκλωβιστούν εδώ και θα ζήσουν την απολυτη εξαθλίωση, όπως και πολλοί έλληνες συμπολίτες μας.

geokalp είπε...

καλησπέρα!

μεσ' την αισιοδοξία είσαι κι εσύ!

KitsosMitsos είπε...

Είπαμε, ευκαιρία για συνολική αναδιοργάνωση είναι αυτή. Σε όλους τους τομείς. Ας είναι και στην μετανάστευση - εσωτερική, εξωτερική, νόμιμη, παράνομη.

geokalp είπε...

καλημέρα

kitse
όπως θα έχεις καταλάβει, η όποια αναδιοργάνωση (μεταρρύθμιση για την ακρίβεια) είναι πάντοτε μονομερής!
πάντοτε χτυπιούνται οι αδύνατοι και ωφελούνται οι δυνατοί!
που γράφει ότι το καπιταλιστικό σύστημα σώζει πτωχευμένες/αφερέγγυες ιδιωτικές εταιρείες;
(τράπεζες δηλαδή)

τη καλημέρα μου και πάλι!