Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

WiFi

Το internet αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη κατάκτηση της κοινωνίας τις τελευταίες δεκαετίες. Ενδέχεται να είναι η σημαντικότερη καθώς συμπεριλαμβάνει πολλά στοιχεία που κατηγοριοποιούνται στη "παιδεία". Σημαντικό είναι επίσης ότι η τεχνολογία που το εξελίσσει έχει φτάσει στο σημείο να παρέχει ασύρματη πρόσβαση στους δέκτες. Μάλιστα η δική μας κοινωνία, χρησιμοποιώντας και ευρωπαϊκά κονδύλια, έφτασε στο σημείο να έχει τη δυνατότητα να παρέχει ασύρματη πρόσβαση μέσω δημόσιου, κρατικού ή δημοτικού, δικτύου, χώρια τους ιδιώτες. Επιπλέον, η εξέλιξη της βιομηχανικής παραγωγής έφτασε να παρέχει σε προσιτή τιμή καταναλωτικά προϊόντα, πχ κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορούν να συνδεθούν στα ασύρματα δίκτυα. Συνεπώς, υπάρχει το σύνολο των προϋποθέσεων για τη ευρεία χρήση ασύρματων δικτύων.

Πως γίνεται τότε να μην μπορεί να συνδεθεί κάποιος; Τι όφελος υπάρχει ένα ελεύθερο/ανοικτό εγκατεστημένο δίκτυο να μην δίνει πρόσβαση; Τι ξεφτύλα ο τάδε (ιδιωτικός/δημόσιος) φορέας να έχει προβάλλει την επένδυσή του σε ασύρματο δίκτυο αλλά όταν ο πάσα ένας προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει αυτό να μην συμβαίνει; Πόσο γελοια λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα;

Είναι κοροϊδία πραγματικά...

2 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxaxa μου θύμισες γιατί βάζουν νερατζιες κι όχι πορτοκαλιές στους δρόμους.. γιατί τα πορτοκάλια τα τρώνε!!! :):)
έγραψα ένα τεράστιο σχόλιο στο πρωηγούμενο.. αλλά αρνιόταν να λειτουργήσει.. τελικά κόλησε.. και το είχα κάνει απλά κοπυ.. οπότε το έχασα.. :) :)
χαθήκαμε.. :) ;)
ολα καλά; :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

geokalp είπε...

τρομερό!!!

πολύ κρίμα που χάθηκε, είναι πράγματι εκνευριστικό και δεν υπάρχει εύκολα διάθεση μετά...

χαθήκαμε, δυστυχώς, ελπίζω να ανακάμψουμε!!!
παίρνω βιταμίνες!!!!