Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007

Μεταρρυθμίσεις

Τελειώνοντας την τριλογία με θέμα την ελληνική πολιτική σκηνή, εκφράζω και την πολιτική μου άποψη!!!

Δεν θέλω άλλες μεταρρυθμίσεις!

Θέλω να είμαι υπερήφανος για το Ν.ΧΧΧΧ που ισχύει από το 1945 και δεν χρειάζεται να αλλάξει γιατί είναι ο τέλειος νόμος!!!

Ο μόνος λόγος που δεν γουστάρω κι εγώ νόμους του '45 είναι γιατί είναι γραμμένοι σε μια γλώσσα που την καταλαβαίνω μεν αλλά δεν με εκφράζει...

Και μην πει κάποιος ότι δεν γίνεται, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!

8 σχόλια:

_ST_ είπε...

Εγω δεν γουσταρω να εχουμε νομους απο το 1945! Αν ηταν ετσι ας τους καταρηγησουμε ολους και να ισχυει το Juris Justiniani που ειναι και παλιο και σταθερο! Δεν αλλαζει με τιποτε!

Η ακόμα καλύτερα ας εχουμε το θειο νομο οπως το Ιραν!

Η σταθερότητα των θεσμών και ο σεβασμούς σε αυτο δεν ειναι συνισταμένη του κατα πόσον το προσωπο που κατεχει την θεση αποφασίζει να κατσει!!!

ΥΓ Αυτο το μπλογκ - ξαναλεω- ειναι για φιλοσοφία! Ειδάλως πιστευω οτι εχουν ωριμασει οι συνθηκες για το athenpolitics.blogspot.com

Φιλούνια!

gk είπε...

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αναρχία γίνεται καθήκον (Unknown)

Έτσι για να πούμε και κανά τσιτάτο....

geokalp είπε...

"Η σταθερότητα των θεσμών και ο σεβασμούς σε αυτο δεν ειναι συνισταμένη του κατα πόσον το προσωπο που κατεχει την θεση αποφασίζει να κατσει!!!"
δεν το πιάνω...

P.S. αν αυτό δεν είναι φιλοσοφία, τότε τι είναι;

_ST_ είπε...

Ο Θεσμός δεν ειναι ο Καραμανλης ή ο Παπανδρεου που αποφασίζουν να κυβερνησουν για 3 χρονια αντι για τεσσερα....
Ειναι ο πρωθυπουργος.
Και το να θελουν να κυβερνησουν λιγοτερο ειναι δικαιωμα τους...

Για μενα θελουμε μεταρυθμισεις στο πολιτικο συστημα αλλα αυτες πρεπει να στοχευουν κατα του πρωθυπουργοκεντρικου συστηματος που "θεσπισε" ο Αντρέας το 1985!
Νισαφι πια! Ο πρωθυπουργος ειναι χειροτερος απο Βασιλια σε αυτην την χώρα

geokalp είπε...

συμφωνώ με αυτή την αλλαγή του πρωθυπουργοκεντρικού πολιτεύματος χωρίς να αλλάζω όμως λέξη από την τοποθέτησή μου περί μη συνέχειας των μεταρρυθμίσεων!

Το νόημα δεν είναι να αλλάζουμε για να αλλάζουμε κάτι.. να λέμε ότι κάνουμε δουλειά!

μπορεί να γίνει δουλειά και χωρίς να αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο τους νόμους, όπως γίνεται συνήθως να για εξαργυρώνουμε επιταγές...

gk είπε...

AAAA και εγώ που νόμιζα ότι ήσουν ειρωνικός...!!!!Το πρόβλημα στην Έλλάδα είναι ότι οι μεταρυθμίσεις μέχρι να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν στην Ελλάδα είναι ήδη ξεπερασμένες.
Εσύ μάλλον μπερδεύεις τους θεσμούς που θεωρητικά πρέπει να είναι σταθεροί με τους νόμους που πρέπει να εξελίσονται, να βελτιώνονται και να αλλάζουν σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάνγκες.

geokalp είπε...

με κουράσατε για να γράψω απάντηση...

geokalp είπε...

για να μην μπερδεύεστε με τις λέξεις, ξαναδιαβάστε το post...