Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Κριτική προς όλους (εκτός από τον εαυτό μας!)

Σκληρή κριτική τόσο στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στο Συνασπισμό, άσκησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στην Καρδίτσα.

Μιλώντας για την κυβέρνηση η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε:
«Η ΝΔ κάνει αυτό που της υπαγορεύει ο ιστορικός της ταξικός ρόλος, να υπηρετεί με συνέπεια το κεφάλαιο, ελληνικό, ευρωπαϊκό, διεθνές. Φιλοδοξεί να κάνει την Ελλάδα ένα καλό πλασιέ και μεσίτη, αυτό δεν είναι όραμα για ένα λαό που παράγει τον πλούτο».

Για το ΠΑΣΟΚ, αφού υπογράμμισε πως «προσπαθεί να πείσει ότι θα διασφαλίσει την κοινωνική οικονομία της αγοράς» πρόσθεσε:
«Αυτό το μοντέλο δεν έχει υπάρξει ποτέ, ούτε θα υπάρξει. Όπως δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις γαλάζιες και πράσινες ιδιωτικοποιήσεις, ανάμεσα στη γαλάζια και πράσινη συμμετοχή στην ΕΕ το ΝΑΤΟ, στην εξυπηρέτηση των ΗΠΑ».

Για τον Συνασπισμό ανέφερε πως έχει πρόγραμμα που διακρίνεται για τις μικρές διαφορές με τη Σοσιαλδημοκρατία προσθέτοντας:
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα ενσωματωθεί πλήρως σε μια κεντροαριστερά, ακόμα και κεντροαριστερή κυβερνητική λύση, αν του κάνουν την χάρη να τον δεχθούν. Ο Συνασπισμός έχει την πολυτέλεια της πολυγλωσσίας και προσαρμοστικότητας που τον καθιστά απολύτως ακίνδυνο για το σύστημα. Την πολυγλωσσία και προσαρμοστικότητα, ανάλογα προς τα πού φυσάει ο άνεμος, την βαφτίζει αντιδογματική ανανέωση. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με τις ανάγκες του, συνεχώς ζυμώνει σενάρια συνεργασίας με τον Συνασπισμό, ενώ και τα δύο κόμματα ουδέποτε έχουν κόψει την μεταξύ τους συνεργασία στο κίνημα στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Αναφερόμενη στον δικομματισμό δήλωσε πως
«παλεύουμε και εργαζόμαστε για τη συμμαχία και συνεργασία από θέση αρχών», διευκρινίζοντας: «Όσο λαϊκές δυνάμεις εγκλωβίζονται στο δικομματισμό τόσο πιο δύσκολα μπορεί να προχωρήσει η συμμαχία που πρέπει να είναι και να γίνει υπόθεση μαζών και κοινωνικών κινημάτων».
Ακολούθως τόνισε πως «στο μέτωπο θα συστεγάζονται ανομοιογενείς δυνάμεις, οι οποίες αντιτίθενται μεν στο μονοπωλιακό καπιταλισμό, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όμως εκφράζουν διαφορετικό επίπεδο συνειδητοποίησης, διαφορετικές αντιλήψεις και τάσεις για το χαρακτήρα της εξουσίας, την αντίληψη για το σοσιαλισμό».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κριτική της πάντως μου φαίνεται ότι κινείται σε σωστή βάση...

7 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Το κακο με την Αριστερά δεν είναι ότι έπαψε να κάνει σχόλια εκεί που η κοινωνία πονάει...
το κακό είναι ότι έπαψε να προσφέρει λύσεις ή εστω όνειρα...

geokalp είπε...

αν δεν κάνω λάθος, η μόνη λύση που προτείνουν, από το Β'ΠΠ και μετά, είναι η απεργία και οι συγκεντρώσεις

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

μην το λες. Οι απεργιες και οι συγκεντρωσεις λυση μπορει να μην ειναι αλλα οδηγουν σε λυσεις..
εγώμιλάω για οραμα!

geokalp είπε...

δεν αντιλέγω ότι δεν υπάρχει όραμα... και μου έκανε εντύπωση που χαρακτηρίσε κάποιος τον ΣΥΝ ως δικηγόρο της κοινωνίας...
από το τίποτα είναι κάτι, αλλά πάλι εκτός οράματος είμαστε...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

πλακα κανεις? Υπάρχει περιπτωση η Αλέκα να πει καλο λόγο για τον ΣΥΝ?
Χιλιες φορες καλυτερη η δεξια παρα οι ρεφορμιστες!!!

geokalp είπε...

δεν είμαι σίγουρος οτι το σχόλιο ήταν από ΚΚΕ...
κανέναν άλλον με όραμα βλέπει κανείς;
έρχονται κι εκλογές...

(προσοχή δεν μιλάω για ανθρώπους που βλέπουν οράματα... π.χ. Λιακο κλπ..)

gk είπε...

Κάτω οι πάπες του ρεφορμισμού.....