Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Καραμανλής - Πούτιν

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΣΕΠ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Στο σύντομο διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες κατά την έναρξη της συνάντησής τους, εξέφρασαν τη χαρά τους που συναντιούνται και πάλι.«Οι συχνές συναντήσεις πιστοποιούν το καλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι νωπή η παρουσία του κ. Πούτιν στην συνάντηση της Αθήνας, όπου υπεγράφη η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
«Ήταν το έμπρακτο αποτέλεσμα της προσπάθειας και το έργο προχωρά» σημείωσε, για να τονίσει ακολούθως ότι η παρούσα συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συζητηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών σε όλους τους τομείς, τόσο σε θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί όσο και σε νέα.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι είναι μεγάλη του χαρά που ξαναβλέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό και προσέθεσε ότι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι οι προηγούμενες συνεννοήσεις υλοποιούνται σταδιακά και ότι υπάρχει πρόοδος και στα καθημερινά, αλλά και στα μεγάλα θέματα.
Σημείωσε δε, ότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τώρα είναι ώρα να προχωρήσουν στην υλοποίηση και των άλλων φάσεων.Τέλος, ανέφερε ότι ήταν ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα σχετικά με την προοπτική των δύο χωρών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ήταν η τέταρτη φορά που συναντιούνται Πούτιν-Καραμανλής τους τελευταίους μήνες...
Μη γελιέστε, δεν συζητούν ακόμα για το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...
Είδα εικόνες και στο δελτίο ειδήσεων.. Μαζί και η Ντόρα καθώς φαίνεται ότι ο Καραμανλής δεν μπορεί μόνος του να φέρει τον Πούτιν βόλτα... έτσι και η απόγονος του Μητσοτάκη - ενός πολιτικού που γνωρίζει όσο λίγοι τα διπλωματικά κόλπα - προσπαθεί να διαπραγματευθεί με τον Πούτιν.
Ως γνωστόν, το τι συζητείται σε τέτοιο επίπεδο δεν γίνεται γνωστό επίσημα, παρά μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν από γνώστες των θεμάτων και της διασύνδεσης που μπορεί να φέρνουν στο ίδιο τραπέζι έλληνες και ρώσους.

Η δική μου θεωρία σχετίζεται με το Κόσοβο!
Εκεί είναι το σημείο που διαπραγματεύονται όλοι οι παραπάνω.
Εκεί είναι που αντιδρά η Ρωσία καθώς το αποτέλεσμα δίνει φτερά και σε άλλες περιοχές της να διεκδικήσουν αυτονομία. Εμείς από την άλλη, είμαστε "φίλοι" - εκτός από εκείνο τον τελικό μπάσκετ που "είμασταν" με τους Λιθουανούς - με τους Σέρβους που θίγονται άμεσα, διατηρούμε άριστες σχέσεις με τους Αμερικάνους και η μοναδική εντολή που πήρε ο Καραμανλής - εκτός από αυτή του ελληνικού λαού - ήταν να λύσει το θέμα της αυτονομίας του Κοσόβου...
Πραγματικά είχα απογοητευθεί στις αρχές αυτής της "νέας διακυβέρνησης" όταν διάβασα ότι σε κάποια σύνοδο του ΝΑΤΟ η Ελλάδα είχε απομακρυνθεί από τον έυρωπαϊκό (γαλλο-γερμανικό) άξονα για να συμφωνήσει με τον αμερικανικό.
Έτσι, σχετίζω το θέμα της αυτονομίας του Κοσόβου με τις ελληνικές εκλογές, οι οποίες πλέον τοποθετούνται προς το τέλος της τετραετίας - και σωστά για 'μενα που δεν μου αρέσουν οι πρόωρες - εκτός κι αν καταφέρει να λύσει το θέμα της αυτονομίας γύρω στον Σεπτέμβριο, οπότε όλα είναι ανοικτά.

5 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

θεωρίες συνωμοσίας..
ωραια ταινία την είχε και στο Σταρ χθες..

geokalp είπε...

μόνο η Ιστορία κρίνει!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ολοι κρινουν και κρινονται!

geokalp είπε...

όπως έχει πεί και ο τεράστιος πανέξυπνος και απίθανος σπαγγέτι ουέστερν Κλίντ Ίστγουντ: "όλοι έχουν γνώμη όπως έχουν και κωλοτρυπίδα!"

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

δυστυχως κάποιοι εχουν παραπανω απο μια και δεν εννοω κολοτρυπίδα...