Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Ολυμπιακός μετά από 2.5 μήνες

Πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το κομμάτι, ξαναδιάβασα ότι είχα γράψει από Αύγουστο. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό των blogs: ένα αρχείο όπου μπορεί ο καθένας - και ο συγγραφέας - να διαβάζει τι έχει αναρτηθεί.

Πάμε να κάνουμε το αγαπημένο μου, να απλώσουμε σκέψεις και κριτική τώρα που το αίμα είναι κρύο.


1. Το επιθετικό πρόβλημα - που διαγνώσθηκε αμέσως τον Αύγουστο - διορθώθηκε με την έλευση του Λούα^2... Βέβαια, επειδή δεν έκανε καλοκαιρινή προετοιμασία, θα είναι δύσκολος ο χειμώνας! Βάλε και τα προβλήματα στους αστραγάλους από τις τούμπες!
(χορευτής ήθελε να γίνει ο άνθρωπος όχι ποδοσφαιριστής!)


2. Αυτούσιο το κομμάτι για Λεντέσμα, μπας και βρεθεί και δεύτερος - μετά από 'μένα - που το πει δημόσια: "ο Λεντέσμα έχει το αριστερό πόδι μόνο για να περπατάει... είναι απίστευτο αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό και τις μισές φορές από όσες προσπάθησε ..έπεσε! Αλλά εάν είχε και αριστερό - έστω και λίγο - θα έκανε 2.5 φορές τα λεφτά που πληρώθηκε και δεν θα έπαιζε στο λιμάνι... Πάντως έχει πολύ καλή κατάρτιση για ένα πόδι! Όμως δεν μπορεί συνέχεια να προσπαθεί να μοιράσει παιχνίδι - μιλάμε ακόμα και για Ελλάδα."

3. Εντάξει, πάρθηκε ο Αρτσούμπι, ο τρελό-Σέζαρ βασικός αλλά "..αμέσως χρειάζονται δύο κεντρικοί αμυντικοί: ένας για την ενδεκάδα και ένας για back up εκτός εάν ένας 15χρονος μπορεί να τα φέρει βόλτα... Επιπλέον, back up για έξω δεξιά, αλλοιώς ο Πάτσα ή ο Τόρο θα βγάζουν και σέντρες.."
Να δούμε τώρα με τη Ρεάλ τι θα γίνει...




4. "...δεν υπάρχει προπονητής" έγραφα μετά το φιλικό με τον Πανιώνιο... Δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε τα του SirTakis:
α. ο Ίβιτς του δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα με τις δηλώσεις μετά τη Λάτσιο... Του έβαλε στόχο την νίκη σε κάθε ματς, πράγμα αδύνατο...
β. καμία βελτίωση στο κλασσικό πρόβλημα του γαύρου όταν πρέπει να κρατήσει αποτέλεσμα, χώρια τα πολλά γκολ που δέχεται έτσι κι αλλιώς...
γ. ουδεμία έστω και προσπάθεια για rotation, αυτή τη καραμέλα που μάθαμε τα τελευταία χρόνια αντί του ρητού "ενδεκάδα που κερδάει δεν αλλάζει!"... Βέβαια, ας κοιτάξουμε και στην άκρη του πάγκου για να δούμε τις επιλογές... Άστο καλύτερα!
δ. στο κοουτσάρισμα ο SirTakis θυμίζει τους ύπνους του Μπάγιεβιτς και του Σολιντ... Αυτόν τον Ρομπίνιο δεν τον έβλεπε από το α' ημιχρόνιο ότι από αριστερα (Πάτσα) βρίσκει διαδρόμους; Έπρεπε να παραβλέψει τα άλλα κόστη και να τον κλείσει με παίχτη από 'κει... Αλλά, είπαμε, βλέπε και 4α... Όμως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι κάνει συνήθως τις ίδιες αλλαγές, καμία πρωτοτυπία! Και μην μου πει κάποιος ότι ο Μενδρινός ήταν πρωτοτυπία...
ε. στα θετικά - αλλά ακόμα θέλει πολλή δουλειά και μερικούς ακόμα παίχτες στυλ Κυριάκου/Μπασινά - το σχέδιο 4-5-1 που δίνει μια καλύτερη αμυντική αντιμετώπιση των πραγμάτων σε συνδυασμό με θεαματικές (!!!) αντεπιθέσεις.


Πάμε να προσθέσουμε και τις τελευταίες εντυπώσεις:
5. Κάποιος να μου εξηγήσει την τρομερή φυσική κατάσταση της ομάδας... Δεν θυμάμαι να ήρθε ο "μάγος" γυμναστής στο λιμάνι... Εκτός εάν ο γαύρος είναι η τελευταία ομάδα που ανακάλυψε τη ..φυσούνα!

6. Το καταθέτω γιατί ίσως εξηγεί διάφορα: Το καλοκαίρι η διοίκηση πρότεινε στον Ισπανό υπεύθυνο των ακαδημιών του Ολυμπιακού Ζοζέ Σεγκούρα - τον είχε φέρει ο Σόλιντ - να αναλάβει και τη θέση του βοηθού προπονητή της πρώτης ομάδας. Ο Ισπανός αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει το έργο του και να προωθήσει κάποιους ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Ξαφνικά τον είδα στην άκρη του πάγκου... Τι έγινε και άλλαξε γνώμη; Μήπως αυτός έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης στην ομολογουμένως καλύτερη του αναμενομένου φετινή πορεία; Όποιος γνωρίζει κάτι, ας το σημειώσει...

7. Υπάρχει δίψα για το Champions, βαρεμάρα/κορεσμός για τα εγχώρια, ίσως έφτασε η ώρα η εγχώρια κούπα να αλλάξει χέρια... Αν συνδυαστεί με συνέχεια της καλής πορείας στην Ευρώπη, θα "χωνευτεί", αλλοιώς έρχονται κορνέδες!!! Τους γαύρους - ως γνωστόν - δεν τους πιάνεις πουθενά!

8. Aυτό το βλέπουν όλοι: η ομάδα παίζει μπάλα μετά από 3-4 χρόνια...
Αν έρθουν και μερικοί ακόμα, ο Ολυμπιακός μάθει να παίζει χωρίς το Τζόλε και παγιωθεί στη συνείδηση ότι η άμυνα θέλει βελτίωση και όχι πασάλειμμα, τότε το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί!
Και για να κλείνουμε καμιά φορά, όσο κι αν στεναχωριούνται κάποιοι για το ματς με τον Εργοτέλη, τέτοια χρειάζονται στο γαύρο μπας και μάθει ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Συμφωνούμε στα περισσότερα...
Ο Κόκκαλής πρέπει να πάρει τον Μουρίνιο και να στρώσει την άμυνα μπας και δείτε καταξίωση στας Ευρώπας..

EISVOLEAS είπε...

Ο γαύρος χρειάζεται ένα δημιουργικό χαφ,ένα στόπερ της ανθρωπιάς και να αξιοποιήσει τους υπόλοιπους παίχτες για 2 λόγους...
Πρώτον για να μην σκάσουν αυτοί που παίζουν.
Δεύτερον για να μην καούν οι καινούριοι.

Αναγνωρίζω το λάθος μου και παραδέχομαι τον Sir Takis.
Comments manent και αν κάποιος ανατρέξει σε ένα παλιό μου comment θα δει την πρόβλεψη μου ότι δεν θα δει παρέλαση...
Κόβω τις προβλέψεις τέτοιου είδους,γιατί άβυσσος η ψυχή του γαύρου.

geokalp είπε...

@_st_
είπαμε αλλά όχι κι έτσι... μόνο για παντελονιάσματα είναι ο Πρόεδρος πλέον...

@eisvoleas
ότι έγραψες + back up δεξί χαφ και στόπερ
όσο για SirTakis έχει ακόμα πολύ δρόμο και δεν έχω καμία ιδέα για την εξέλιξη...