Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

..οι θερινοί αγροφύλακες

Αναλαμβάνουν καθήκοντα από την άλλη εβδομάδα οι αγροφύλακες

(ότι είναι bold είναι για γέλια - δικιά μου η άποψη!)

Στις 12 ή 13 Αυγούστου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους οι νέοι αγροφύλακες και από 16 ή 17 του μήνα βγαίνουν σε περιπολία, αφού εκπαιδευτούν σε ταχύρρυθμο πρόγραμμα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του αρχηγού της Ελληνικής Αγροφυλακής κ. Δημήτριου Νικολακόπουλου.

«Τα περίπολα θα βγουν, θα κάνουμε ταχύρρυθμη εκπαίδευση με το Πυροσβεστικό. Για το τι ακριβώς ενδιαφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να τους δώσουμε εμείς το σήμα, να υπηρετήσουν την πρόληψη στον τομέα της πυρόσβεσης, δηλαδή να αποφύγουμε τις πυρκαγιές ή να έχουμε όσο γίνεται την έγκαιρη, εγκαιρότατη ειδοποίηση για το συμβάν. Θα κάνουμε την ταχύρρυθμη εκπαίδευση και θα βγουν αμέσως τα περίπολα, Αρχηγέ. Τα οποία περίπολα θα καταλαμβάνουν όλους τους επαρχιακούς δρόμους όλης της Ελλάδος επί στρατιωτικού χάρτου», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αγροφυλακής.

Όσον αφορά την πληρότητα του νέου Σώματος και το σχετικό σχεδιασμό ο κ. Πολύδωρας σημείωσε πως πρέπει να διαθέτει περίπου 4.500 άτομα –σήμερα όπως διευκρίνισε είναι 1.200 και 500 από την παλαιά Αγροφυλακή και προανήγγειλε τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη 1.700 αγροφυλάκων. «Θα κάνουμε ένα διαγωνισμό όπως λέγαμε με το επιτελείο γύρω στους 1.700 ανθρώπους. Θα τον προκηρύξουμε αλλά δεν βλέπω να ευδοκιμεί στο 2007 ή στο 2008, δηλαδή δεν έχω και πρόνοιες για τον προϋπολογισμό. Θα είναι πάλι σε ανάπτυγμα χρόνου και για τους 1.700 όταν θα ολοκληρωθεί για ένα μικρό αριθμό προσλήψεων το 2008 και ένα μεγαλύτερο το 2009 για να απορροφηθούν το 2010», πρόσθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Σε ερώτηση για τα εφόδια των νέων αγροφυλάκων, ο υπουργός απάντησε πως θα είναι η φόρμα εργασίας, το εγκόλπιο του αγροφύλακα στη τσέπη και ένα σύστημα επικοινωνίας. Όπως εξάλλου υπογράμμισε σχεδόν αποκλειστικός προορισμός τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, της αντιπυρικής περιόδου, θα είναι τα δρομολόγια για την επιτήρηση των πυρκαγιών, δηλαδή περίπολα επιτήρησης πυρκαγιών.

Παράλληλα ο κ.Πολύδωρας επιβεβαίωσε ότι αρχικά οι αγροφύλακες θα κινούνται με τα δικά τους οχήματα –κάτι που όπως είπε, σχεδόν του το πρότειναν οι ίδιοι οι αγροφύλακες, ενώ όπως διευκρίνισε θα υπάρχει κάποιου είδους αποζημίωση για τα καύσιμα που θα καταναλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: