Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος




Τηλεγραφική η ανάλυση καθώς δεν απαιτείται και ιδιαίτερη ενέργεια για να το αποκωδικοποιήσεις... Ξεκινάμε από τους "νικητές"!

ΛΑΟΣ: Πείτε αυτά που δεν λέει κάποιος άλλος επιτέλους! Να δούμε και κάτι Βορίδηδες-Πλεύρηδες που μας έχουν πιπιλίσει τόσα χρόνια το κεφάλι...

Οικολόγοι: Ναι, υπάρχουμε, διαφήμιση θέλαμε και θα μπαίναμε κι εμείς!

ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ: πριμοδότηση από όσους απελπίστηκαν από το βαθύ δικομματισμό και δεν επιθυμούν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Είστε οι συνήγοροί μας! Οι μόνοι που εμπιστευόμαστε για το πεζοδρόμιο! Οι μόνοι που καταλάβατε αμέσως ότι είμαστε δανεικοί!

ΝΔ: οι Έλληνες έδωσαν μία ακόμα ευκαιρία... Δουλέψτε επιτέλους, ελπίζουμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε πέντε πράγματα! Το ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις είναι βέβαιο αλλά μην το παρακάνετε κιόλας, βλέπε τι έπαθε η Γιαννάκου-Κουτσίκου. Χώρια ότι τώρα είστε μόνο 152...
Καραμανλή μόνο εσένα πιστεύουμε και ελπίζουμε ακόμα στο μπλε, φρόντισε...

ΠΑΣΟΚ: Κύριοι, ο αρχηγός σας είναι αντιτουριστικός! Δεν αλλάξατε! Δεν σας πιστεύουμε! Εσείς φταίτε περισσότερο για το βαθύ παρακράτος που λέγεται δημόσιος τομέας!
Παπανδρέου, το όνομα δεν υπογράφει κοινωνικό συμβόλαιο! Εσύ έκανες λιγότερα από όσα έκανε ο αντίπαλός σου τα τελευταία χρόνια!

Και βέβαια για όσους επιθυμούν σοβαρή αποτύπωση των απλών πραγμάτων που βγήκαν από αυτές τις εκλογές ας περιοριστούν σε Γερμανικό/Γαλλικό τύπο, είναι αρκετό:
Οι πρώτες εκτιμήσεις από Γαλλία για τις εκλογές στην Ελλάδα
"Οι Ελληνες εμπιστεύονται και προειδοποιούν, ο Παπανδρέου γκρεμίζεται"
Ικανοποίηση στους Χριστιανοδημοκράτες και παροτρύνσεις από Χατζημαρκάκη στον κ. Παπανδρέου να αλλάξει συμβούλους

3 σχόλια:

THE NIVA είπε...

Εγώ πάντως πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε η ώρα να το διαλύσει το μαγαζί. Δεν έχει το ίδιο έρεισμα στην κοινωνία και όσο δεν αποφασίζει αν είναι αριστερά ή δεξιά, θα βρίσκει τοίχο (πιστεύω), όποιον αρχηγό κι αν βάλουν πάνω.
Όσο για Βορίδηδες, Πλεύρηδες, να δούμε αν θα εκφράσουν και στη Βουλή τις καθαρά φασιστικές απόψεις τους. Εμένα, και να μην ήταν εκεί, καθόλου δε θα μου έλειπαν.
Όσο για την αριστερά (την οποία στηρίζω), πιστεύω ότι η ομολογία ότι καταλαβαίνουν ότι δοκιμάζονται, είναι ενθαρρυντική ως προς το ότι ενδεχομένως για πρώτη φορά να μην περιοριστούν σε στείρα αντιπολίτευση. Άλλωστε κάποια στιγμή θα πρέπει να δοκιμαστούν και σε συνθήκες εξουσίας (μετά τη συγκυβέρνηση).
Οψόμεθα...

geokalp είπε...

Eκεί με ΠΑΣΟΚ είναι το πρόβλημα του πολιτικού σκηνικού... έχω την εντύπωση ότι πάει για διαμελισμό, που εάν συμβεί θα είναι το πραγματικό τέλος του εγχώριου δικομματτισμού αλλά και θα φέρει αριστερούς πολιτικούς σε Κυβέρνηση...
εκτός εάν ακολουθηθεί το μοντέλο Σαρκοζί: παίρνω μαζί μου ότι θεωρώ καλό!

geokalp είπε...

Διαμελισμός:
ο Τζιώτης με διαψεύδει κατηγορηματικά! Οι τύποι στο ΠΑΣΟΚ είναι απίστευτοι με τον επικοινωνιολόγο που βρήκαν για να μην έχουμε διάσπαση...
ο τύπος εν τω μεταξύ είναι άριστος στο να λέει μόνο αυτά που θέλει