Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Παύλο Θεέ ..πάρε τη ΠΑΕ!

.


Αυτό είναι το σύνθημα που δονούσε την πράσινη εξέδρα στις αρχές της ποδοσφαιρικής παντοκρατορίας του γαύρου. Εκεί στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.

Ας πάμε όμως λίγο πιο πίσω, στο δέυτερο μισό της δεκαετίας του '80, όταν ο Παύλος ήταν πρόεδρος του ερασιτέχνη και είχε και το τμήμα μπάσκετ. Τότε δεν ήταν ο Παύλος που εμφανίζεται σήμερα, ήταν ένας σοβαρός και μετρημένος παράγοντας που μετρούσε τη κάθε δραχμή που έβγαινε από τη τσέπη του για την ενίσχυση/χορηγεία της ομάδας μπάσκετ. Θυμάμαι ότι ο μόνος πραγματικά παιχταράς που είχε φέρει ήταν ο Αντόνιο Ντέϊβις, ένα απίθανο 3-4άρο που κάρφωνε με άνεση από το σημείο των βολών... Έπαιξε χρόνια πενταδάτος ΝΒΑ μετά...

Όλα άλλαξαν με τον ερχομό του Κόκκαλη... (δεν είναι σήμερα η μέρα τους να τα θυμήσω) και το αποκορύφωμα ήταν η εμφάνιση του Ντομινίκ Γουϊλκινς και βέβαια η πρώτη κατάκτηση του 1996!
Τότε ήταν που το σύνθημα έφτασε στα αυτιά όλων των οπαδών όλων των ομάδων...
Παύλο θεέ πάρε τη ΠΑΕ!

Και μάλλον ο Παύλος "φτιάχτηκε" με το σύνθημα και τη λατρεία που του έδειχναν οι φίλοι της ομάδας, ενώ η λέξη "σεβασμός" περιγράφει την εικόνα που είχαν γι' αυτόν οι υπόλοιποι! Και όλοι κατάλαβαν ότι ο Παύλος δεν είναι μόνος του, υπάρχει και ο Θανάσης... αυτός βέβαια ακόμα δεν έχει σύνθημα!

Τα αδέρφια - ειδικά από το Ντομινίκ και μετά - δεν άφησαν ποτέ τους φίλους της ομάδας παραπονεμένους. Βρήκαν και προπονητή για 10 χρόνια και ..έδεσε το γλυκό!
Πέρισυ βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέο αντίπαλο: τον Ολυμπιακό των Αγγελόπουλων. Δεν ίδρωσαν όμως και πολύ και έφτασαν η ομάδα τους να πανηγυρίσει το triple crown, κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο! Το πιο θετικό όμως της κόντρας ήταν ότι έφταναν να θυμώνουν και πάλι για την ομάδα και να βγαίνουν κι αυτοί στη κόντρα.. Έτσι για σπάσιμο στους νεοφέρμενους!
Και αυτό φάνηκε φέτος το καλοκαίρι: έκανε το λάθος ο γαύρος να πάρει αυτόν τον Τεόντοσιτς, ένα πιτσιρικά που ήθελε ο Ομπράντοβιτς, και ο Παύλος αντέδρασε: Ζίζιτς - έτσι για τον πάγκο - και χθες Γιασκεβίτσιους: παίχτη που έχει κερδίσει το Ευρωπαικό Συλλόγων με τρεις διαφορετικές ομάδες τρεις συνεχόμενες χρονιές, πρίν την κάνει για ΝΒΑ..

Η ομάδα που έχει φτιάξει είναι απίστευτη! Ίσως ότι καλύτερο σε άθλημα/σπορ υπάρχει να παρακολουθήσει κάποιος που βρίσκεται στην Αθήνα! Αν ήταν να πάρω διαρκείας, αυτό έπρεπε!
Κι έφτασα να ακούσω σήμερα ένα νέο σύνθημα για να τα σκεφτώ όλα αυτά:
Πάυλο Θεέ Πάρε Το ΠΑΣΟΚ Να Δούμε Άσπρη Μέρα!
Έλεος αλλά αυτό δείχνει και που έχουν φτάσει τα πράγματα!
Εγώ πάνως είμαι μαζί τους νοερά, τέτοιοι είναι πάντοτε οι καλύτεροι και γι' αυτό η αναγνώριση είναι καθολική!
(και βέβαια οι χαμένοι είναι μόνιμα οι Βαρδινογιάννηδες!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: