Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Συζήτηση με το φίλο μου τον Μανωλιό

Είχα καιρό να τον δω και είχαμε πολλά να πούμε, κύριο θέμα οι πολιτικές εξελίξεις.
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, σημειώνω μόνο τις πιο φοβερές ιστορίες του!


Τον ρώτησα τι ψήφισε και να η απάντησή του:
Εγώ ψήφισα πανεθνικά! Το 'ριξα δαγκωτό στον Κώστα Τουρνά, στο Γιώργο Γερολυμάτο και στην Έφη Σαρρή. Προσπάθησα να δυναμώσω το μουσικό τμήμα της βουλής!
Μα δεν ήταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, του είπα.
Ναι, αλλά εγώ ψήφισα για το καλό του τόπου! Που δε θέλει να κυβερνηθεί αλλά να τραγουδήσει. Έβαλα λοιπόν όλα τα ψηφοδέλτια μαζί διότι πίστευα ότι οι τρεις αυτοί θα έκαναν σχήμα μπόμπα στη βουλή! Κι έτσι το κανάλι της βουλής θα μπορούσε να κάνει και εορταστικά σόου! Μπούχτισα πια με τους άφωνους!

Για τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και τη μελλοντική πορεία της νέας Κυβέρνησης είχε τη δική του εξήγηση.
Ο έλλην σέβεται τρία πράγματα:
το χρήμα - δεν εκτιμάει τον κάτοχό του, αλλά υποκλίνεται στα λεφτά του
το στόμφο - αλλά όχι το ύφος που μπορεί να παρερμηνευτεί σε δική του υποτίμηση, και
το ότι δεν καταλαβαίνει - "δεν κατάλαβα Χριστό, αλλά δείχνει να το κατέχει το άθλημα!"
Εάν το δύο τελευταία συνδυάζονται ακόμα καλύτερα!
Ο Βαγγέλης λοιπόν έχει στόμφο. Και αυτό ίσως είναι αρκετό για να αντισταθμίσει την έλλειψη πλάνου και πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος θέλει να αγοράζει στόμφο, όχι καλοσύνη, ανθρωπιά και όλα όσα υποτίθεται ότι έχει φέρει ο ΓΑΠ. Και αυτό μπορεί να ξαναφέρει το κόμμα στην εξουσία που είναι και το ζητούμενο για τους πράσινους...
Το καλό είναι ότι εάν υπερισχύσει ο στόμφος του Βαγγέλη, ο Κώστας θα δει τα σκούρα και θα αναγκαστεί να δουλέψει και να κυβερνήσει. Μπορεί δηλαδή τελικά ο Βαγγέλης να μας βγει σε καλό. Αν φυσικά υποθέσουμε ότι είναι καλό το να κυβερνά ο Κώστας!

Αυτά θέλει ο κόσμος. Υψηλούς τόνους, προσωπικές επιθέσεις, μαχαιρώματα με φαλτσέτες και γιατί όχι να τρέχει αίμα... και τα δάκρυα καλοδεχούμενα κι αυτά, όχι μόνο μπινελίκια και καρφώματα και σπρωξίματα.
Τι να θέλει ο κόσμος...; τις παπαριές περί ενότητας του Κινήματος; Και ότι στη κούρσα της διαδοχής του Παπανδρέου επιβάλλεται να επικρατήσει fair play;
Ποιος ασχολείται με το εάν θα βγει ή όχι ο Βαγγέλης; Το σόου μετράει...