Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Μονομάχοι στον Πράσινο Ήλιο - Σοκ!

Δανία, 1998!
Η Δανέζα καθηγήτρια Αμερικανικής Πολιτικής Ιστορίας - ένα μάθημα που δεν άντεχα να εξεταστώ και τελικά το "έκοψα" - ρωτάει τι "κατεύθυνση" έχουν τα δύο αμερικανικά πολιτικά κόμματα.
Η απάντησή μου δεν έχει αλλάξει από τότε!
"Α right-wing... and a more ..right-wing!!"
Απλά στη φωτογραφία αυτοί βρίσκονται ανάποδα..


2 σχόλια:

THE NIVA είπε...

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ το Γιωργάκη (τον οποίο φυσικά δεν ψήφισα), νομίζω ότι αδικείται με τον όρο right-wing, ειδικά αν θεωρήσουμε ότι θα έκανε όντως τα μισά από αυτά που κατά καιρούς έχει δηλώσει (π.χ. το θέμα με τις φούντες, όχι ότι το θεωρώ το ίδιο σημαντικό πια).
Είναι ένας liberal πολιτικός που στον άξονα αριστερά-δεξιά, παίζει ανάλογα με την περίσταση, αλλά δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις συλλήβδην right-wing.
Τα σέβη μου, καλή βδομάδα

geokalp είπε...

παρεξήγησες τη βιωματική εμπειρία μου!
right-wing είναι μόνο τα αμερικανικά κόμματα...

στα του παθοκ απλά τοποθετώ το Γιώργη πασοκ-mid-to-left-wing ενώ το Βαγγέλα σε πασοκ-right-wing, τουλάχιστον από ότι φαίνεται στις θέσεις που γράφει ο πίνακας

και εκει που θέλω να καταλήξω - άντε να το πάρει το ποτάμι - είναι ότι ενώ το παθοκ έχασε ψήφους στα αριστέρα του στις εκλογές, τώρα εμφανίζεται ο-πιο-κοντά-στη-ΝΔ Βαγγέλας έτοιμος να ψαρέψει ότι μπορεί στα πιο δεξιά του κινήματος(sic!) αλλά δείχνει και ότι μπορεί να τσιμπήσει και όλο το κέντρο και ότι μπορεί από ΝΔ μεριά... στην ουσία πάει να αλώσει το κεντροδεξιό κομμάτι των ψηφοφόρων...

και τότε θα έχει επαναληφθεί η ατάκα μου!